İŞTE VARLIKLARIYLA GURUR DUYDUĞUMUZ HEMŞERİLERİMİZ...

Varlıklarıyla gurur duyduğumuz birçok hemşerimiz var. Bu özel haberimizde bu hemşerilerimizden 1-2 sini sizlere tanıtacağız...
Bu haber 2017-06-15 16:58:50 eklenmiş ve 1414 kez görüntülenmiştir.

VARLIKLARIYLA  GURUR DUYDUĞUMUZ HEMŞERİLERİMİZ...

 

Varlıklarıyla gurur duyduğumuz birçok hemşerimiz var. Bu özel haberimizde bu hemşerilerimizden 1-2 sini sizlere tanıtacağız...

 

Beykoz belediyesinin Su Ürünleri Meslek lisesi önünde ki Ramazan Şenliklerinin yapıldığı alanda her akaşam birbirinden güzel etkinliklere imza atılmaktadır. Ardahan Derneğinin ve diğer il derneklerinin stantlarının da içinde yer aldığı bu alana bir Beykozlu olarak fırsat buldukça  ziyaret ediyoruz. Bu yıl bu alanı fırsat bulduğumuz her akşam ziyarete giderken iki önemli gelişme bizi sürekli cezb etdi.

 

1. Ardahanlılar 7’den 70’şe derneklerine akmaya başladılar. Stand alanı her akşam dolup taşmaya başladı.

2.si ise Beykoz’da önceden asla görmediğimiz büyük bir güzellik, estetik, mimari ve hizmet bakımından 2.bir örneği olmayan güzel bir yapılanmayla karşılaştık. Bu yıl etkinlik alanında ki  Mangalhane adındaki cafe-restaurant insanı büyüleyen bir güzelliğe sahip.

 

Seçilir seçilmez derneği halkın derneği yapmayı başaran acar Başaknımız İnan Aktürk’e  “Burada Mangalhane adında adeta cennetten bir köşe açılmış gördün mü” diye sordum. Aldığımız cevap bizi hem şaşırttı, hemde gururlandırdı.

 

“Orası bizim hemşerimizin dedi sen daha tanışmadın mı Yusuf Sit. Sen Ardahanlıları ne zanediyorsun, Türkiye ve dünya markası olan Bayramoğlu dönerden, Köprüdeki Restaurantlara, Köfteci İrfandan, Dört El dönere, Nebioğlu Döner...  gibi nadide eserlerden boğaz ve sahillere bu şehre en büyük katma değeri katan bizim hemşerilerimiz deyince gururlandık.  

 

Hemşerilerimiz iş dünyası ve istihdam alanında ülkeye en büyük katkıyı yaparlarken bizlerde Türkiyenin her iline STK’yı aşılayacağız, Türkiyenin her ilinde federasyonlar fışkıracaktır, Türkiye sathına demokrasiyi taşıyarak halkın kendi kendisini yönetmesini ülkenin en ücra köşelerine kadar taşıyacağız, siyaset-stk zübüklerinin halkla oynama dönemini tarihe gömeceğiz...” derken,  birlikte gidip bu hemşerilerimizle tanışma fırsatını yakaladık.

 

Ramazan etkinliği alanında birbirinden değerli bazı hemşerilerimzle tanışırken, bu hemşerilerimizden Beykoz’a ayrı bir güzellik katan ve onlarca firmanın elenmesiyle etkinlik alanında Mangalhane adındaki Cafe Restaurantı işletme hakkı alan  Metin Bedir’le  Türk Hava Kurumu İstanbul Başkanı Dr.  Gürbüz Kaya’yı ve birbirinden değerli birçok hemşerimizi tanıma fırsatını yakaldık. Ve koyu bir sohbete daldık.

 

Dr. Gürbüz Kaya’da Ardahanlı ve 80-90’lı  yıllarda İstanbul Üniveristesinde Gıda Mühendisliği bölümü mezunu. Aynı yıllarda bizde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesini bitirdiğimiz için Kaya’nın “Biz hiç Hergele’de (Hergele, istanbul Ünversitesinin Deniz Gezmişten Mahir Çayan’a günümüze en önemli öğrencilerin fikir tartışmalarının yapıldığı Ed. Fakultesinde öğrencilerin buluştuğu tarihi bir yer) denk gelmedik mi”  sorusu karşısında  hem şaşırdık, hemde böylesine donanımlı hemşerilerimizle şahsen tanıştığımız için sevindik. Gebze Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici iş adamları derneği başkanlığını yapan THK İstanbul Başkanı  Dr. Gürbüz Kaya’yı daha sonra detaylı bir haberle sizlere taşıyacağız.

 Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar

Bu haberimizde uzmanlığı ile girişimciliğiile, iş adamı ve gastronomi (mide bilimi), işletme alanlarındaki uzmanlığı ile İstanbul’un 1 numarası olan iş adamı sayın Metin Bedir’i sizlere tanıtalım:

 

METİN BEDİR KİMDİR...

 

Metin Bedir, 3-4 yaşlarında 1970’li yıllarda Ardahan’dan gelip İstanbul’a yerleşen Ardahanlı bir ailenin çocuğu.  Aile İstanbul’a geldiğinde Büyükada’ya yerleştiler. Babası Turizm, hizmet, restaurant sektöründe iş yaparken, Bedir bir taraftan eğitimine devam etti, bir taraftan da çalışarak baba mesleğinde uzmanlaştı,  işi ve mesleği çekirdekten öğrendi. İlk, Orta, Lise, Ünv. Eğitimini İstanbul’da bitirdi. Dış ticaret alanında Ünv. Eğitimini tamamlarken, günümüzde sayılı gastronomi uzmanlarından biri ve  bu konuda üniversitelerde dersler de vermektedir.

 

Bedir, 15-20  yıllık deneyim ve tecrübesiyle günümüzde İstanbul’un birçok semtinde gördüğümüz önemli birçok markanın, mekanın  yaratıcısı, birçok markaya danışmanlık ve ortaklılklar geliştirerek  ülke ekonomisine önemli katma değer katan, yüzlerce insanı iş-istihdam sahibi yapan bir hemşerimiz bir iş adamı, bir beyin, bir girişimci. 

 

Çeşitli kurumsal marakalara danışmalıklar ortaklıkların yanı sıra Dilek Pastanelerini İstanbul’un birçok semtinmde hayata geçirdi.  Beykoz İftar Çadırı alanında gördüğümüz Mangalhane gibi birçok markayı Bağdat cad. Başta olmak üzere İstanbulun birçok semtinde hayata geçirdi. Bir marka ve firmayı  sıfırdan var ederek  birçok iş yeri ve iş adamının ortaya çıkmasına öncülük yapan inanılmaz bir girişimci Bedir.

 

Günümüzde Büyük Ada’dan Beykoz’a, Esenyurttan Sarıyere birçok kurumsal firmanın orataya çıkarılmasının baş mimarlarından biri. İstanbul genelinde birçok yeni marka  ve mekan ortaya çıkarırken 2016 yılından beri Beykoz bölgesinde yatırımlara başlayan Bedir, ilk önce Rıva’da Cafe De Riva’ya ortak olarak Beykoz’a giriş yaptı. Mangalhane ile Beykoz’u büyüledi. İçinde girdiğimiz  mübarek Ramazan Ay’ının sonuna doğru ise Riva Plajında Dilek Pastahane Cafe adlı mekanı hayata geçirecek. Bu mekanla ilgili çalışmaları ise son hızıyla devam ediyor.

 

BEDİR, BEYKOZ BOĞAZIN ve İSTANBUL’UN İNCİSİ...

 

Bedir, 3. Boğaz Köprüsünün Beykoz’dan geçmesi, burada hayat bulması, doğası, güzelliği, konumu, tarihi ve turistik birçok özelliği bakımından  Beykoz İstanbul’un incisi.

Beykoz açılan üniversitelerle, film platoları alanlarıyla, hayata  geçen turizm projelerle  giderek turizim, bilim-kültür, eğitim ve tatil beldesine doğru büyük bir değişim içine girdi. Beykozun bu güzelliklerinin yanı sıra burada hemşeri camiamızın yoğunluğu bizi bu bölgeye çekti. Bizde cennetten bir köşe olan bu beldemize hak ettiği hizmet-turizm mekanlarını ve markalarını kazandırmaya geldik...

 

 

HABERİN FOTO GALERİSİ...

 

 

ETİKETLER : Metin Bedir Dr. Gürbüz Kaya Beykoz Ramazan Şenlikleri Etkinlik Alanı Yusuf Yasin Sit İnana Aktürk Beykoz Ardahanlılar...
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA