SULTANGAZİ ARDAHANLILAR İFTARDA BULUŞTULAR...

Dün Akşam Sultangazide il ve köy derneklerimizin başkan ve yönetimlerinin birlikte organize ettikleri iftar yemeği vardı. Sultangazi Belediyesinin alt yapısını sunduğu 1000 kişilik iftar çadırı doldu taştı.
Bu haber 2017-06-14 07:06:21 eklenmiş ve 931 kez görüntülenmiştir.

SULTANGAZİ ARDAHANLILAR İFTARDA BULUŞTULAR...

 

İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde STK-Dernek deyince artık en başta Ardahan dernekleri akla geliyor. Ardahanlılar 2000’li yıllardan sonra il ilçe bazında federasyonlaşarak 4-5 federasyonun yanı sıra ortaya çıkardıkları derneklerle de sivil toplum alanına mükemmel örnekler sundular.

 

Bu mükemmel örneklerden biri de Sultangazi Ardahanlılar Derneği.  Yavuz Uzunkaya’nın başkanı olduğu Sultangazi Ardahanlılar İl Derneğinin yanı sıra Yarcan Tan’ın başkanı olduğu  Sürgüden (Xewe) ve  Yılmaz Yeni’nin başkanı  olduğu Senemoğlu gibi dernekçilik alanında en önemli köy derneklerimizin de içinde yer aldığı bir ilçe Sultangazi.

 

Dün Akşam Sultangazide  il  ve köy derneklerimizin başkan ve yönetimlerinin birlikte organize ettikleri iftar yemeği vardı. Sultangazi Belediyesinin alt yapısını sunduğu 1000 kişilik iftar çadırı doldu taştı. İstanbulun birçok ilçesinden Ardahan, Kars dernek başkanlarından, yönetimlerinden, iş dünyasından önemli bir katılım olduğu gibi, Belediye başkanı Cahit Altunay başta olmak üzere Sultangazi İlçesi Protokolu, siyasi parti, stk temsilcileri de iftar yemeğinde yer aldılar.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

Kuran-i kerim ve duaların okunmasıyla başlayan iftar programında açılış konuşmasını Başkan Yavuz Uzunkaya yaptı. Uzunkaya, ortaya koydukları örnek birlik-beraberlik ruhundan dolayı  Ardahanlılara teşkkür etdi. Yapılan her etkinlikte yoğun katılım ve duyarlılıktan dolayı tüm hemşerilerimi yürekten kutluyorum dediler.

 

Uzunkayanın ardından Belediye Başkanı Cahit Altunay halkı selamlama konuşması yaptı. STK alanında Ardahanlıların Sultangaziye önemli bir katkı yaptıklarını, yapılan her etkinliklerine katıldıklarını, Ardahanlıların ortaya koydukları birlik beraberlik olgusunu, stk olarak etkinlikleri  örnek ve takdire şayan dediler.

Dernekçilik alanında Ardahanın en donanımlı bireylerinden biri olan, Sultangazi Ardahanlılar Derneği başkan vekili Akın Bozkaya Ardahan dernek başkan ve yöneticilerini sahneye davet ederek tarafından tek-tek anons etdi, toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

 Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, takım elbise

Ecdadımıza, tarihimize saygının en güzel örneklerinden biri. Belediye başkanı ve Ardahan başkanları Osmanlı arması , kültürümüze uygun döşenen şark köşesinde çay içerlerken...

İftarın ardından Belediye başkanı ve Ardahan STK başkan ve yönetimleri şark köşesi bölümüne geçerek birlikte çay içtiler. Sultangazi Belediyesinin iftar çadırı, çadır alanı, meydanı İstanbula örnek olacak şekilde düzenlenmiş belediye başkanının da belirttiği gibi gündüz hayatın durduğu ilçede her akşam halk iftarı bayram havasında geçirmektedir, İlçede stk ve örgütlülük denince de en önemli güç Ardahanlılar...

 

  

HABERİN FOTO GALERİSİ...

 

 

ETİKETLER : SULTANGAZİ ARDAHANLILAR İFTARDA BULUŞTULAR...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA