ARDAHANLILAR MOROFKA İFTARINDA BULUŞTULAR...

Ardahan Meşedibi (Morofka) Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Beykoz Dört Kardeşler Düğün Salonunda İftar yemeği verdi. Ardahan Dernekler Federasyonuna (ARDA-FED) üye dernekler başta olmak üzere dernek ve federasyon yönetimleri Morofka iftarında bir araya geldiler.
Bu haber 2017-06-12 12:33:14 eklenmiş ve 877 kez görüntülenmiştir.

ARDAHANLILAR MOROFKA İFTARINDA BULUŞTULAR...

 

Ardahan Meşedibi (Morofka) Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği  Beykoz Dört Kardeşler Düğün Salonunda İftar yemeği verdi.  Ardahan Dernekler Federasyonuna (ARDA-FED) üye dernekler başta olmak üzere dernek ve federasyon yönetimleri Morofka iftarında bir araya geldiler.

 

Beykoz Belediye başkanı Yücel Çelikbilek’in de katıldığı iftar yemeğine Morofka halkından da yoğun bir katılım oldu. Salon doldu taştı.

 

DÜĞMECİ, SÜREKLİ YÜKSELEN BİR GRAFİK YAKALDI...

 

Morofka Dernek Başkanı Özcan Düğmeci  2015 yılında başkanlığa gelmeden önce kimse Meşedibi Derneğini pek bilmiyordu. 1-2 yıl gibi kısabir sürede derneği Ardahan Dernekleri içinde saygın bir yere taşıyan Morofka yönetimi , derneklerini de Esenyurtta merkezi olan mülkiyete kavuşturdular.

 

Morofka bir taraftan dernekçilikte yaptığı etkinliklerle

(Boğazda iş adamlarına yemek, geleneksel hale getirdiği piknik şöleni, morofkalı yetim, ihtiyaç sahibi aileleri tesbit onlarla evlerinde iftar, rant peşinde değil, halkın sorunlarının takipçisi oldular.  İstanbula dadanan her ilçede “dedemin dedesinden yer kaldı” oyunlarıyla, halkın tapularını, arazilerini halkın elinden almaya çalışan çeteleri tesbit-çeteleri kamuoyuna taşıma ki bu çeteler devletin içine de sızan ayaklarıyla giderek yayılmaktadırlar, binbir oyunla vatandaşın malına mülküne konmaya çalışıyorlar, Arnavutköyden Beykoz’a, İstanbulu baştan başa sarmaya başladılar ... ayırımsız hasta ziyaretleri, nerede bir vatandaş zordaysa yanında bitiverme, diğer derneklerin etkinliklerine katılma, düğün-sünnet her morofkalının yanında olma, bölgeyi ilgilendiren her etkinliğe katılma derneğin etkinliklerinden bazıları...)

büyük bir atılım yaparken diğer yandan Ardahan Dernekler Federasyonuna üye olarak Ardahan dernekçiliğine de önemli bir ivme, önemli bir güç  katdı. Yönetim bir iki yıl içinde ulaşılmadık üye ve köylüsünü bırakmadı. Ayırımsız herkese ulaştı. Her aileden muhakka bir üye aldı.

 

DÜĞMECİ GİBİ YÖNETİCİLER FEDERASYONU TOPARLAMALIDIRLAR...

 

Bilindiği gibi ARDA-FED  son yaptığı kongrede federasyona üye derneklerin % 99’unun dışarda kaldığı uyduruk bir yönetimle alana çıktı. Federasyona üye bütün dernekler kendilerini geri çekerek federasyona yönetici ve temsilci vermediler. İşte Düğmeci gibi kendini ispatlamış, halka hizmeti hakka hizmet olarak benimsemiş yöneticiler Ardahan Dernekler Federasyonuna asıl misyonunu kazandıracak adımlar atmalıdırlar. Şu anda federasyonda yer almayan üye tüm derneklerle görüşerek tüm Ardahanı temsil eden bir yönetim için çalışma yapmalıdırlar. Tüm Ardahanın içinde yer aldığı bir federasyon için olağanüstü kongrenin yolunu en kısa zamanda açmalıdırlar, derneklerde ayak oyunlarının yapıldığı dönemi bütün yöneticiler hep birlikte tarihe gömmelidirler, aksine halka, derneklere ayak oyunları yapanların oyunlarına ortak olmuş olurlar, yara aldıkları gibi toplumu da yaralıyorlar...

 

HABERİN FOTO GALERİSİ...

 

 

 

ETİKETLER : ARDAHANLILAR MOROFKA İFTARINDA BULUŞTULAR...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA