İŞTE STK DEDİĞİN BÖYLE OLUR...

Pazar Akşamı Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) kendi merkezlerinde üye dreneklere üyelerine iftar verdi. Dernekçilik ve Sivil Toplum Örgütü (STK) alanında özlediğimiz tabloyu, işte stk budur dedirten gerçeği Hoç-Fed iftarında gördük.
Bu haber 2017-06-05 15:20:19 eklenmiş ve 1221 kez görüntülenmiştir.

İŞTE STK DEDİĞİN BÖYLE OLUR...

 

Pazar Akşamı Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) kendi merkezlerinde üye dreneklere üyelerine iftar verdi.  Dernekçilik ve Sivil Toplum Örgütü (STK) alanında özlediğimiz tabloyu, işte stk budur dedirten gerçeği Hoç-Fed  iftarında gördük.

 

Kurulduğu 2008 yılından  beri ranta dayalı olmayan, kişisel çıkar ve oyunların hayata geçme şansı olmadığı, kişsel çıkarların içine girmeyen, kendi kişisel çıkarları için maymunculuk oynayan hiçkimsenin barınamadığı, barındırılmadığı, gücünü halktan, üyeden ve kitleden alan Hoç-Fed yine kurulduğundan beri istikrarlı bir şekilde büyüyen, giderek belirleyici güç olan bölgemizin en önemli  STK’sı.

 

Pazar günü yapılan iftara üye tüm dernekler dernek başkanları, yönetimleri, Hoçvanlılar, Hoçvan iş camiası değerli bazı misafirler iftarda buluştular.

 

2000’li yıllardan itibaren bölge derneklerimize sunduğu hayati katkılar nedeniyle Hoç-Fed’in mülkiyet sahibi olmasının en büyük mimarlarından olan İş Adamımız Yakup Süt’ün kardeşi Volkan Süt, Saffet Yılmaz, Volkan Kaya, Güven Yılmaz... gibi birbirinden değerli Hoçvanlı iş adamı,  aydın, STK yöneticileri de bu iftarda birbirleriyle buluştular. Genç bir iş adamı olarak Volkan Süt’ün toplumsal alanı ilgilendiren tüm önemli etkinliklerde yer alması taktir edildiği gibi kurumun ortaya çıkmasında emeği geçen tüm STK temsilcilerine Yakup Süt başta olmak üzere tüm iş adamlarına teşekkür edildi.

 

Büyük kesimi, dinlerine sıkısıkıya bağlı olan Hoçvanlıların İftarı  başlamadan önce Kuran-i Kerim ve Kürtçe mevlit okunarak iftar programına başlandı. İslam aleminin, islam dünyasının bekası ve tüm müslümanların selameti için dua dualar edildi. Barış kelimesine vurgu yapılarak mübarek Ramazan Ay’ının insanlığa barış ve huzur getirmesi için dua edildi.

 

İFTAR PROGRAMI AÇILIŞ KONUŞMASINI BAŞKAN LATİF YILMAZ YAPTI...

 

İftarda açılış konuşmasını Başkan Latif Yılmaz yaptı. Ünlü şair Yaşar Kemalin "Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir, barıştır"  şiirine vurgu yapan Yılmaz, dinimiz bir barış ve kardeşlik dinidir. Fakat dünya genelinde takip edilen siyasi gelişmeler barışa, kardeşliğe, insan hak-hürriyetlerine büyük darbeler vurmaktadır. Bu kirli siyaset ve savaş hali ister istemez bizlere de yansımakta, bu anlamda kültürel, sanatsal, dini vecibelerimizi yerine getirmede tüm dünyada olduğu gibi bizleri de etkilemektedir. Hak ve hukukun olmadığı yozlaştığı, bazı yöneticilerimizin tutuklu olduğu, inanılmaz saldırılarla kuşatıldığımız, nefessiz bırakılmaya çalışıldığımız bir atmosferde, hertürlü zorluğa rağmen Hoç-Fed giderek takdir edilecek bir büyümeyi yakalmaktadır. İşta halkın gücü budur.

 

Bütün bu olumsuz atmosfere rağmen Hoçvanlılar olarak zoru başardık. Birbirinden önemli etkinliklere hep birlikte imza atdık. 2016 yılında yaptığımız Futbol Turnuvasında Hoç-Fed bayrağını ulusal stadyumlara dikmeyi başardık.

 

Federasyonumuz kurulduğundan beri asla rant ve kirli ilişkiler içine girmeyerek bölgemizin, hatta ülkemizin en önemli STK’larından biri olamyı başardı. Ki bu başarıya  hep birlikte imza attık dediler.

 

Yılmaz,  STK’ları STK yapan üç önemli unsur olan yönetim, denetim ve katılım mekanizmalarını en iyi hayata geçiren kurum Hoç-Fed’dir. Bizden başkan dahil hiçbir arkadaşımız tek başına hareket etmez. Yönetim kurulu karaı olmadan yaprak kımıldamaz. Bu anlamda bölgemizin en ahlaklı, dürüst ve namuslu insanlarından oluşan mükemmel bir yönetime sahibiz. Gelirinden giderine en şefaf kurumdur. Her üyeye karşı sorumlu, hesap veren nadir bir kurumuz.  Katılım anlamında da her etkinliğimizde de şahit olunduğu gibi her etkinliğimiz halkın kendi etkinliğidir, her etkinliğimiz yoğun bir katılımla gerçekleşmektedir. Denetim ayağımızı hepiniz biliyorsunuz. Bu konuda her üyemiz yönetim kadar yetkilidir. İstaediği denetimi istediği zaman yapabilmektedir.  Bu anlamda tüm Hoçvan başkan ve yönetimlerine, yönetici arkadaşlarımızı takdir ediyor, kendi,leriyle gurur duyuyor ve  teşkkür ediyoruz.

Yılmaz, bir toplumun en önemli donesi kültürdür, kültürü yaşatmak ve yaymak ise ciddi her STK’nın en önemli görevidir. Kültürn en önemli donesi ise dildir. Bizler kendi dilimizi ne kadar iyi öğrenirsek, yayarsak ve yaşarsak o oranda STK olarak başarılı olacağız. Bundan dolayı dilimiz olan Kürtçe’yi öğrenmek, çocuklarımıza da öğretmek hepimizin görevidir...

 

GÜVEN YILMAZ,  DEĞERLERİMİZE  SAHİP ÇIKMALIYIZ...

 

Başkanın ardından federasyonun bir dönem başkanlığını yapan, bölgemizi ilgilendiren toplumsal tüm etkinliklerin içinde birbir yer alan, gerektiğinde özne olan, Hoç-Fed’in ve Mucuc derneğinin kurcularından olan Güven Yılmaz’da kısa bir konuışma yaptı.

 

Yılmaz, ulusaldeğerlerimize, sosyal, siyasal, kültürel değerlerimize, aidiyetimize her zaman sahip çıkmalıyız.  Gençliğimize en iyi değeri vermeliyiz. Değerlerimizi, kültürümüzü yaşayan, yaşatan bir gençliğin oluşması için ön ayak olmalıyız.

 

Yılmaz, bölgeye karşı duyarlılıkları, federasyonun oluşmasında emeği geçen, aramızda olan hakkın rahmetine kavuşan tüm arkadaşlarımızı da rahmet ve minnetle andıklarını ifade ettiler.

 

Sayim Aktürk, Abdurrahman Kılıç,Yasin Şair, Önder Aktürk, Hamza Kılıç, Cengiz Gökçe ve Allah daha da uzun ömür versin halen hayata ve aramızda olan Halit Avşar, Naim Dermir, Bahattin Kılıç... gibi onlarca arkadaşımızın kurumlarımızın oluşmasında çok büyük emekleri oldu. Aramızdan ayrılanları rahmetle anarken, diğer arkadaşlarımız da saygı sevgiyle anıyoruz dedi.

 

İFTARIN ARDINDAN KUPA ve PLAKETLER VERİLDİ...

İftar programının ardından yönetim 2016 yılında Futbol turnuvasında dereceye giren takımlara kupalarını verirken, bu takımların dernek başkanlarına da teşkkür ve takdir belgelerini verdiler.

Kupaları, plaketleri ise iş adamı Volkan Süt, Volkan Kaya gibi iş adamları yönetimle birlikte takdim ettiler, başarılarından dolayı kendilerini kutladılar...

 

HABER FOTO GALERİ -1

 

 

HABER FOTO GALERİ -2


 

 

ETİKETLER : İŞTE STK DEDİĞİN BÖYLE OLUR...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA