BEYKOZ ARDAHANLILAR ve BEYKOZ KAİ AYNI GÜN KONGRE YAPTILAR

21 Mayıs’ta yapılan Beykoz Ardahanlılar Derneği (ARDA-DER) Kongresi divan kararıyla 4 Haziran tarihine ertelenmişti. Yapılan kongrede Ardahanlılar ortak irade, ortak bir liste oluşturarak İnan Aktürk başkanlığında yeni yönetimi belirlediler.
Bu haber 2017-06-05 14:56:26 eklenmiş ve 657 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ ARDAHANLILAR ve BEYKOZ KAİ AYNI GÜN KONGRE YAPTILAR

 

21 Mayıs’ta yapılan Beykoz Ardahanlılar Derneği (ARDA-DER) Kongresi  divan kararıyla 4 Haziran tarihine ertelenmişti.  Yapılan kongrede Ardahanlılar ortak irade, ortak bir liste oluşturarak İnan Aktürk başkanlığında yeni yönetimi belirlediler.  İnan Aktürk’ün oy birliği ile seçilmesinin en büyük nedeni bu işe istekli olması, kurumsal bir yönetim oluşturarak Ardahanlılarla oynamaya son noktayı koyacağını taahüt etmesi. Bu anlamda Aktürk  ve yönetimi zor bir yük yüklendi.  Beykoz’da Doğu Anadolu Nüfusu 2. Büyük Nüfus, bu nüfusun başını Ardahanlılar çekiyor. Beykoz Ardahanlılar büyük bir potansiyel güç, halk bu çatının altına akıyor. Aktürk ve yönetimi bekleyen ana sorun bu gücü ortaya çıkaracak, örgütleyecek kurumsal bir yönetim ortaya çıkarıp çıkarmayacaklarıyla doğrudan bağlantılı bir durum.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, iç mekan

Beykoz Ardahanlılar yeni yönetimi ilerleyen zaman içinde habere eklenecektir...

 Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Beykoz KAİ’de aldığı olağanüstü kongre kararını Yine aynı gün 4 Haziran 2017 Pazar günü dernek merkezlerinde yaptılar.  Olağanüstü kongrede yönetime talip yeni bir aday, yeni bir kadro çıkmaması üzerine yin Adem Monolbuğa başkanlığındaki aynı yönetim devam kararı almak zorunda kaldı. Beykoz KAİ’nin de en büyük sorunu Beykoz’da KAİ olarak derneğin var olma şansının olmadığını görmemeleri gerçeğidir. Ardahan nüfusunun ezici olarak 1. olduğu bir ilçede kai diye bir derneğin olma şansının olmadığını anlamaları, görmeleri gerekmektedir.

 

BEYKOZ ARDAHANLILAR, KARSLILAR  ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORLAR...

 

Beykoz’da yıllardır Ardahan Derneğine yapılan operasyonları bilmeyen yok. Özellikle son 1-2 yıldır Beykoz’da ki rant çetelerinin bu derneğe nasıl saldırdığı nasıl ele geçirmeye çalıştığını, Beykoz Ardahan ve bölge dernekçiliğini oturtmaya çalışan Yusuf Sit’i nasıl çembere aldıklarını  bilmeyen kalmadı. Ardahan ve bölge dernekçiliğini bitirmek, Beykoz’da STK olayının ortaya çıkmaması için gerken her tür operasyon, gereken herür oyun oynandı, oyunlar devam ediyor. Yapılan operasyonlar açık açık yapıldı. Bu oyunlara tekrar-tekrar girmeyeceğiz. Ama ortada bir gerçek var. Beykoz Ardahanlılar Derneği ve Beykoz’da bulunan diğer Ardahan Derneklerinin bir bütün olarak sınıfta çaktıkları gerçeğidir.

Son 4-5 yıldır Beykoz’da Ardahan Dernekçiliğini toparlama tek çatı altında,  bir çatı altında toparlamak için deyim yerindeyse mevcut yönetimlerle, derneklerle canımızı dişimize taktık. Önemli bir mesafe aldık. Artık bütün Ardahanlılar Beykoz’da lobileşmenin, güç olmanın nasıl olacağını görmeye başladılar.

Burada en büyük sıkıntı  toplum adına ortaya çıkan yönetimlerin ezici çoğunluğu STK olgusundan, stratejiden yoksun, donanım olarak, bilgi olarak, halkı örgütlemeden yoksun olmaları, saygı-sevgi, takdir  kültürünün olmayışı . Yine istisnalar dışında Ardahanlı İş adamları felaket bir durumda. Bugüne kadar Ardahanlılara bırakın bir bina bir kümes dahi almak için birkez olsun bile ne bir fikir sahibiler, nede bir araya gelmişlerdir. Halk dernekçiliği bilmediği gibi dernekçiliği halka taşıyacak bir kadro, bir yönetimde oluşmadı. İstisnalar dışında dernekçiliği bildiğini zan eden birçok yönetici ise bilgi, donanım vb. çok bakımdan çok geri oldukları gibi inanılmaz bir egoizm, inanılmaz bir kin, nefretle birbirlerine saldırmaktan başka birşey yapamdılar.

 

Bütün bu gerilikler birbiriyle buluştuğunda ise toplumsal alanın çürümesinden nemalanan çeteler buldukları piyonları kullanarak, kravat ceket giydirerek, ceplerine para koyarak, çeşitli oyunlarla... derneklere diledikleri operasyonları yapabilmektedirler. Bu operasyonlar sadece Beykoz’da değil Ardahan-Kars nüfusunun yoğun olduğu her ilçede yapılmaktadır.

 

BEYKOZ’DA ÇİFT BAŞLILIK BİTİRİLMELİDİR...

 

Beykoz’da Ardahan il derneği, Ardahan Köy derneklerinin varlığı, nüfusun ezici çoğunluğunun Ardahanlılardan oluşması gibi gerçekler nedeniyle Beykoz KAİ miladını doldurmuştur. Nihayet bu gerçeği Beykoz’da ki Karslı hemşerilerimizde görmeye başladılar. Bir taraftan Kai, bir taraftan Ardahan didişmesi yıllardır dernekçiliği nefessiz bıraktı. Buy anlamda Beykoz Kai ya kars derneğine dönüşecektir, yada Kainin fesh edilerek Karslı hemşerilerimizin gelip Ardahan çatısı altında yer alamalar ortak bir yönetimin ortaya çıkarılması gerekmektedir.

 

Beykoz Ardahanlılar Derneği yönetimini bekleyen en büyük sorun Beykoz’da iki başlılığı bitirecek bir yapılanma için Beykoz KAİ yöneticileriyle bir araya gelmek ve bu çift başlılığı bitirmek için harekete geçmeleri, Beykoz’da ki gücü bir çatı altında toparlaması, Beykoz’da ki çetelerin derneklerimize, dernekçiliğimize  operasyon yapacak şartları ortadan kaldırmalarında yatmaktadır. Bir başka deyişle Beykoz’da Ardahan Derneği yönetiminin başarısı, yetkinliği etkinliği ortaya çıkacak kurumsal bir yönetime doğrudan bağlıdır.

 

Çift başlılığın bitirilmesi için KAİ başkanı Adem Monolbuğa da gayet olumlu bir yaklaşım içinde, üzerine düşeni yapacak yetkinlikte ve etkinlikte olan bir hemşerimiz. Beykoz’da dernekçiliğimizin başkan-başkan modundan çıkarılıp kurumsal yönetimlere geçmesi dönemini başlatmak zorundayız.  Bu anlamda yönetimlere giren, istekli olan arkadaşların bu zorlukları aşacak, toplumsal yarar  ve çıkarı kendi hayatından daha değerli gören, kişisel çıkar peşine düşmeyecek yetenek-ahlak,  etkinlik ve yetkinlikte olmaları gereken insanlardan oluşması gerekmektedir...

 

Beykoz’da STK olgusunu hayata geçirecek en önemli potansiyel güç Ardahanlılardır. Ardahanlılar dernekçiliği sağlam ve sağlıklı bir şekilde oturturlarsa  siyasetin, çetelerin derneklere müdahalesi tarihe karışacaktır. Bundan dolayı Beykoz Ardahanlılar büyük bir kuşatma altında oldukları gerçeğini unutmadan plan ve programlarını bu gerçeğe göre yapmalıdırlar, içlerinde kullanılabilen zayıf ve kişiliksiz, egosu tavan yapan  insanlara geçit vermemelidirler. Bundan dolayı toplumlarına saygısı olan hemşerilerimizin dernekçiliği öğrenmesi ve derneğin çatısı altına akmları, yönetimlerin ise halkın ihtiyaçlarına, örgütlenmesine cevap olacak bir etkinlik ve yetkinliğe kavuşmaları gerekmektedir.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ...

 

 

ETİKETLER : BEYKOZ ARDAHANLILAR ve BEYKOZ KAİ AYNI GÜN KONGRE YAPTILAR
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA