NALBANTOĞLU’NU SON YOLCULUĞUNDA BİNLER UĞURLADI...

35 yıl boyunca Beykoz Merkez Mahallesinin muhtarlığını yapan, herkesin kendisinden bir parça bulduğu, adeta akrabası, yakını saydığı tek kelime ile Beykoz’un efsane Muhtarı Hayri Nalbantoğlu binlerin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Bu haber 2017-05-25 20:59:39 eklenmiş ve 1147 kez görüntülenmiştir.

NALBANTOĞLU’NU  SON YOLCULUĞUNDA BİNLER UĞURLADI...

 

35 yıl boyunca Beykoz Merkez Mahallesinin muhtarlığını yapan, herkesin kendisinden bir parça bulduğu, adeta akrabası, yakını saydığı tek kelime ile Beykoz’un efsane Muhtarı Hayri Nalbantoğlu binlerin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

 Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, ayakta duran insanlar

78 yaşında vefat eden Nalbantoğlunun cenazesini binler uğurlarken, Beykoz’da  ilk defa bir cenaze namazında insanların camiye, cami avlusuna sığmadığını, Beykoz meydanında namaza durduklarına şahit olduk. Beykoz’un siyaseti, STK’ları, Muhtarları, Avrupa yakası ve değişik ilçelerden gelen muhtarlarlar, Beykoz halkı  binler Nalbantoğlunun cenazesinde buluştular.

 Görüntünün olası içeriği: gökyüzü ve açık hava

Uzun süre önce by-pass ameliyatı olan, bilinen bir rahatsızlığıda olmayan  Beykoz Merkez Muhtarı Nalbantoğlu Çarşamba günü aniden fenalaşarak hakkın rahmetine kavuşmuştu. Ani ölümü tüm Beykozluları üzdü...

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, ağaç ve açık hava

Muhtarlar cenazede buluştu... 

Cenazesi Perşmbe günü öğle namazını mütaakiben Beykoz Merkez Camiinde kılındı. Ardından Şahinkaya Mezalığına defin edildi. Cami’de muhtarın oğlu eski futbolcu ve teknik direktör Çetin Nalbantoğlu, babasının cami önündeki naaşının başında taziyeleri kabul etti.

 

Nalbantoğlunun cenaze namazının kılındığı  öğle saatlerinde hakkın rahmetine kavuşan bir diğer Beykozlu ise emekli asker Habip komutandı. Beykozlu emekli komutanlardan, askerlerden  Habip Komutanın da aynı gün ve saate cenaze namazı kılındı. Nalbantoğluyla birlikte binler kendisini uğurladı.

 

NALBANTOĞLU AİLESİ  93 HARBİNDE TÜRKİYE’YE GELEN BİR AİLE...

 

19. yüzyılın sonlarıyla, 20 yüzyılın başında takriben 1908-1910 tarihlerinde yaşanan halk arasında 93 harbi olarak bilinen Osmanlının yıkılması ile sonuçlanan savaştan sonra Hayri Nalbantoğlunun dedeleri İstanbul Paşbahçeye gelerek yerleştiler. Hayri Nalbantoğlu Paşbahçe İncirköy’de doğdu. Beykoz’a yerleştikten sonra halk onu o kadar sevdiki adeta omuzuna alarak her dönem muhtar olarak deyim yerindeyse zorla seçtiler.  Örnek ve önder bir kişilikti. Beykozlular iş ve bürokrasi, evrak işlerinden dolayı zarar ziyana uğramasın diye bazen kahve kahve dolaşıp evrak sahiplerini bulur evraklarını teslim eder, herkesin derdiyle dertlenen, sorunlarına çözüm bulmaya çalışandürüst, namuslu,  eşsiz bir insandı...

 

93 HARBİ TÜM DETAYLARI İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ...

 

1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı (93 Harbi) Ve Sonuçları, Kıbrisı ve Balkanları Nasıl Kaybettik-Berlin Konferansı ve Antlaşması

 

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

20. yüzyıl. Başlangıç:

1 Ocak 1901, Salı

Bitiş:

31 Aralık 2000, Pazar

 

Dost Beykoz’un Haberi...

 

Beykoz’un beyefendi isimlerinden olan ve 35 yıldır Merkez Mahallesi Muhtarlığını yürüten Hayri Nalbantoğlu ebediyete uğurlandı.

 

Uzun süre önce by-pass olan Muhtar Nalbantoğlu’nun bilinen her hangi bir rahatsızlığı yoktu… Önceki gün muhtarı olduğu Merkez Mahallesi’nde arkadaşlarıyla sohbet ettikten sonra kiraz alarak evine geçen Hayri Nalbantoğlu’nun kısa süre sonra ölüm haberinin duyulması Beykoz’da şok etkisi yaptı…

 

Oldukça üzgün olduğu gözlenen eski futbolcu ve teknik direktör Çetin Nalbantoğlu, babasının cami önündeki naaşının başında taziyeleri kabul etti.

 

Nalbantoğlu’nun vefatının duyulmasıyla sevenleri ve dostları evine akın etti. Nalbantoğlu’nun Beykoz Merkez Camii’nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazına; Beykoz belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İstanbul Muhtarlar Federasyon Başkanı Kadir Delibalta, Federasyon yöneticileri, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, Beykoz,  Sarıyer, Üsküdar, Çekmeköy ve Ümraniye’den çok sayıda mahalle muhtarı, katıldı. Dernek başkanları ve meclis üyelerinin de hazır bulunduğu cenaze namazında topluma hizmet etmenin faydalarına değinen imam, Merhum Hayri Nalbantoğlu için cemaatten helallık istedi.

 

Muhtar Nalbantoğlu’nun oğlu Çetin Nalbantoğlu, cenaze namazı sırasında gözyaşlarına hâkim olamadığı görülürken, namaz sonrası babasının tabutunu omuzlarında taşıdı…

 

Yetmiş sekiz yaşında hayata veda eden Beykoz Merkez mahallesi Muhtarı Hayri Nalnatoğlu, Şahinkaya Mezarlığı’nda ebediyete uğurlandı. 

 

DOĞU MEDYA /ÖZEL HABER

info@dogukultur.com

 

 

ETİKETLER : NALBANTOĞLU’NU SON YOLCULUĞUNDA BİNLER UĞURLADI...
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA