ARDAHAN DERNEKLER FEDERASYONU GÖREV DAĞILIMI YAPTI...!!!

İçinde Ardahan derneklerinin, delegesinin olmadığı, Ardahan Dernekler Federasyonu yönetimi görev dağılımı yapmış, görev dağılım listesinde denetleme, disiplin, danışma kurulu, gençlik, kadın, iş dünyası vb. Hiçbir komisyon ve organ yok.
Bu haber 2017-05-19 08:29:09 eklenmiş ve 1877 kez görüntülenmiştir.

ARDAHAN DERNEKLER FEDERASYONU GÖREV DAĞILIMI YAPTI...!!!

 

İçinde Ardahan derneklerinin, delegesinin olmadığı, Ardahan Dernekler Federasyonu yönetimi görev dağılımı yapmış, görev dağılım listesinde denetleme, disiplin, danışma kurulu, gençlik, kadın, iş dünyası vb. Hiçbir komisyon ve organ yok. Çünkü yönetimde o kadar Ardahanlı yok. Hata sayı olarak yönetimi tamamlayacak bir sayı yok. Resme bakıldığında bırakın Ardahanlıları, Ardahan derneklerini federasyona üye derneklerin % 99’u yok.  Ardahan federasyonu kurulduğundan beri ilk defa böyle ağır trajı komik bir durum yaşıyor.

 

Ardahan dernekçiliği ile,  federasyonu ile bir yıl düşünülse bile böyle büyük bir oynama olmaz.  Üye derneklerin,delegenin içinde olmadığı bir federasyon yönetimi. Bu tersten bir devrimdir, dernekçiliği bitirme operasyonudur...!

 

Fakir Yılmaz yıllarca bas bas bağırdı: Yapamıyor, edemiyor, beceremiyorsunuz diye yıllardır dernek başkanlarına, siyasilere önüne gelenlere bas-bas bağırıyor, kükrüyor,  küfrediyordu. Ardahanlılarda bu büyük adam, kimseyi beğenmiyor, hele gelsin önünü açalım dediler, açtılar.  Koyundan kurt, kurttan kuzu olmaz. İnsanın kişiliği neyse odur. Fakir arkadaşımız, başkan demiyoruz çünkü hile hurda ile başkan olunmaz. Egosu (beni) tavan yaptı. Bu ego koltuk hastalığı ile buluşunca çizgi filimlerdeki güzel prensesin aslında bir cadı olduğu gerçeğini hatırlatı. Beni tavanlarda olan arkadaşımız kongre oyunuyla Ardahanlıları saf dışı etmeye çalışırken... Ardahanlılar önünü açtı  1 yıl geçmeden kendini rezil etdi. Güzel prensesin bir cadı olduğunu, o bağırıp çağırmaların koltuğu kapma, belkide dernekçiliği bitirme üzerine planlı, programlı bir saldırı olduğu ortaya çıktı...

 

Bölgemizde dernekçiliğin neden rayına oturmadığını fakir kendisine baksa net analayacak. Şu anda nasıl ben-ben krizine girdiyse yıllardır bu krizi aşamayanlar kendilerini topluma, derneklere dayattıkları için dernekler oturamuyor. İnsanlar kaçıyor, kaçırtılıyor, bunun sonucunda toplumu pazarlanabilir, kullanılabilir sanan zübükler, üçkağıtçılar ortalığı kaplıyor, dernekçilik bir adım ileri gidemiyor...

 

Tavan yapan ben’ini yaşatmak için Ardahanlıları yok sayan, kullanılabilir... sanan sadece Fakir değil, bu eksikliğe boğazına kadar gömülmüş hemşerilerimiz de yol yakınken hatalarından dönmelidirler. Çünkü dernekleşme çığ gibi büyüyor, halk öğrendi. Eski derneklerde siyaset –stk zübükleri halkı böyle oyunlarla kandırabiliyorlardı. Ama çağ değişti. Sadece Ardahan değil Türkiye dernekleşiyor. Bölgeler federasyon, konfederasyonlara doğru gidiyor. Federasyonlar giderek ülkenin de kaderini belirleyen bir dönüşüm içinde. Bir iki yıl sonra kendilerini halka dayatanlar daha da rezil olacaklar, çünkü halk bu sefer sopa ile bunları dövecek, derneklerden kovacak.  Çünkü demokrasinin ana ayağı, kaynağının dernekler, stklar olduğunu halk öğrenmeye görmeye başladı.

 

 

ARDAFED YONETİMİ İLK TOPLANTIDA OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI ALMALIDIR...

 

Algı yada oyunlarla görev-mörev dağılım numaralarını ne yerli, nede yabancı yemez. Mevcut yönetim birtek etkinlik dahi yapamaz. Çünkü içinde federasyona üye Ardahan derneklerinin % 99’u  yok. Atılan her adım biraz daha kendilerini yıpratacak, bitirecektir.  

 

Şu anda yönetimde yer alan düzgün düzeyli arkadaşları da yıpranmadan, çökmeden  ilk toplantıda Olağanüstü kongre kararı almaları lazım. Bütün derneklere gidecek bir komisyon oluşturulmalı, her dernek 1-2 yönetici vermeli, 50- 100 kişilik Ardahan’a yaraşır kurumsal bir yönetimle ortaya çıkılmalıdır.

 

 

Başkandı, başbakandı komedilerini derneklerde tarihe gömelim. Yönetim (üye derneklerin verdiği temsilciler) Katılım (üye derneklerin üyeleri, Ardahanlılar), denetim (bütün delegasyon, yönetimi seçen yapı) yoksa dernek olmaz; hele federasyonsa hiç olmaz.  

 

 

Fakir dahil düzmece kongre ile gelen arkadaşlar kendilerini  daha fazla  yıpratmadan tüm Ardahanı kapsayacak bir olağanüstü  genel kurul için düğmeye basmaları lazım. Birer Ardahanlı olarak bu misyonlarını oynamaları lazım.

 

Hatasız kul olmaz. Bizim fakire de çobana da vekilede ... her Ardahanlıya ihtiyacımız var. İhtiyacımız olmayan tekşey halkı dernekleri kullanılabilir sürü zanetme bunun bedeli ağırdır. Toplumsal alandaki hayatınızı bitirir... Eğer birileri Ardahan federasyonu ve dernekçiliğini bitirmek için proje yapıyorsa avucunu yalar. Bu tür vakalardan dernekler ders alarak daha da güçlenerek çıkarlar.

 

 

Belkide Fakir arkadaş düzmece kongrerlere karşı Ardahanlıların tepkisini ölçmek için kendini böyle ateşe atarak feda etdi, kimbilir...?

 

80’lı yıllarda Ardahanda lise öğrencisiyken, ingilizce hocamız ingilizceyi, fizik hocamız fiziği... bilmezdi. Din-diyanet...  adına gelenlerin ezici çoğunluğu da fetöda ortaya çıktığı gibi ajandı. Rejmin en büyük hedefi vatandaşı harcama, bu ajanların en büyük hedefi ülkenin kaderine hükm edecek gençlikin ortaya çıkmamasııydı, çıkabilecek gençleri bir şekilkde imha etmek, saf dışı bırakmaktı...

 

Neyse, o saf temiz bilmeyen hocalarımza hatalarını söylerken “bakın çocuklar bunu bilerek yanlış yaptık” derlerdi ki “ bakalım kim doğruyu bilecek diye” numara yaparlardı. Fakir’de butür oyunlar oynanmazsa sizin dernekçiliği öğreneceğiniz yok diyip kalayı basbailir... Siz federasyona sahip çıktınız da benmi engelledim diyip kenara çekilebilir... Nede olsa bu ülkede petrol vardı da ben mi içtim diyen bu ülkenin 50 yılını gasp edenler her zaman vardı, derneklerde neden olmasın...  Fakir amcamın kongre oyunu  tüm Ardahanlıları birçatı altında toplamaya, kurumsal bir yönetime vesile olursa yine en büyük devrimcimiz fakir olacaktır... Çünkü dernekçiliği bilmiyorsanız sizi kullanan birileri hep çıkacaktır. Bu sefer adı fakir olmaz zengin olur ama hep olacaktır...

 

Türkiye’nin ana gerçeği iktidar ve muhalefetiyle siyaset, stk (sivil toplum örgüğtlerinin) ların oturmasını istemiyor. Çünkü türkiye yerlede genelde soygun çetelerinin at oynattığı bir arenaya dönüşmüş. Buralarda kümlenenlerin ezici çoğunluğu halkın vergilerini nasıl cebimize indidririz yarışında, daha 2-3 gün önce ibb de bir  hain 50 milyon dolar çalarak amerikaya kaçtı... STK olayıla bu durdurulamazsa... Türkiyenin yıkımını hiç kimse durduramaz... Bundan dolayı sadece Ardahanlılar değil her vatandaş stk olayını, kendi kendisini yönetmeyi öğrenmelidir...

 

 

Gazeteci Arkadaşımız Erdal karasansarın basına dağıttığı görev dağılım listesi :

 

 

Ardahan Dernekler Federasyonu görev dağılımı yaptı

 

 

Üçüncü Olağan Genel Kurul toplantısını geçtiğimiz hafta sonu yapan Ardahan Dernekler Federasyonu’nun yeni yönetim kurulu, görev dağılımı gündemli ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

 

Federasyon’nun Şişli’deki merkezinde gerçekleşen toplantıda Fakir Yılmaz, oy birliğiyle yeniden Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanlığı’na getirildi. Toplantıda yönetim kurulunun oy birliğiyle aldığı kararların ardından diğer yöneticilerin görevleri şöyle şekillendi:

 

Başkanvekili Efkan Demir, Genel Sekreter Cem Aynalı, Genel Sekreter Yardımcısı Ebru Çaylar, Başkan Yardımcısı Erdinç Koçak, Başkan Yardımcısı Barış Karahan, Başkan Yardımcısı Harun Şerefoğlu, Başkan Yardımcısı Fatih Karakoyunlu, Başkan Yardımcısı ve İşadamları Konseyi Başkanı Murat Şenel, Başkan Yardımcısı ve Eğitim Sekreterliği Başkanı Şemsettin Şenel, Başkan Yardımcısı ve Hukuk Sekreterliği Başkanı İbrahim Beşli, Başkan Yardımcısı ve Basın Yayın Sekreterliği Başkanı Erdal Karasansar, Başkan Yardımcısı ve Kültür Sanat ve Spor Sekreterliği Başkanı Erdal Özdemir, Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Sekreterliği Başkanı Esengül Yılmaz Özcan, Başkan Yardımcısı ve Örgütlenme Sekreterliği Başkanı Özcan Diğmeci, Başkan Yardımcısı ve Örgütlenme Sekreterliği Başkan Yardımcısı Aydın Karadağ, Başkan Yardımcısı ve Resmi Kurumlar Sekreterliği Başkanı Yener Bayrakçı, Başkan Yardımcısı ve Mali Sekreter Hesap İşleri Başkanı Selvi Zengin, Başkan Yardımcısı ve Mali Sekreter Hesap İşleri Başkan Yardımcısı Hafız Öztürk.

 

 

 

 

ETİKETLER : ARDAHAN DERNEKLER FEDERASYONU GÖREV DAĞILIMI YAPTI
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA