İKTİDARDA Kİ ÇETELEŞME, STK ve İŞ DÜNYASINI BOĞMAYA, ÜLKEYİ DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR...

Biz bu yazıyı Ardahan özelini dikkate alarak kaleme alırken, Ardahan özelinde STK (Sivil toplum örgütleri-Dernekler) ve iş dünyası üzerinde dönen oyunları, kumpaslar aynı şekilde ülke genelinde de dönmektedir.
Bu haber 2017-05-10 07:30:33 eklenmiş ve 1250 kez görüntülenmiştir.

İKTİDARDA Kİ ÇETELEŞME,  STK ve İŞ DÜNYASINI BOĞMAYA, ÜLKEYİ DÜŞÜRMEYE  ÇALIŞIYOR...

 

Biz bu yazıyı Ardahan özelini dikkate alarak kaleme alırken, Ardahan özelinde STK (Sivil toplum örgütleri-Dernekler)  ve iş dünyası üzerinde dönen oyunları, kumpaslar aynı şekilde ülke genelinde de dönmektedir. Bir başka deyişile Ardahan yerine Edirne,  Ankara yada İstanbul... Türkiye’nin hangi ilini koyarsanız koyun iktidar partisindeki çetleşme, diktatörlüğe kayma, toplumu-toplumsal alanı boğma eğilimi giderek tüm ülkeyi sardığı gibi bütün Türkiye’yi de kötü vurmaktadır...

 

Türkiye’nin çetleşme ve kuşatılma durumuna geçmeden önce genel durumuna göz attığımızda gerek etraf coğrafyada, gerek dünyadaki siyasi-ekonomik gelişmelere baktığımızda Türkiye genel anlamda ciddi olarak çok önemli  bir yükseliş hatta kıskanılacak bir gelişme içinde olduğunu söyleyebiliriz. İşte bu yükseliş AKP’deki gericileşmeyle, kuşatmayala, çetleşmeyle, diktatörlük eğilimleriyle  yerle bir ediliyor. Bu gericileşme, yozlaşma ve kuşatmanınvuracağı 1. Adres ise ak partinin kendisi olacaktır...

 

Ak Partideki bu gericileşme, otoriterleşme, diktatörlük eğilimleri, tek adam rejmine gidiş... ve partinin hücrelerine kadar yayılan çeteleşme (hırsızlık, yolsuzluk, nammussuzluk, adam kayırma, stkları ele geçirme, kimliği temiz vatandaşlar üzerinden işi kitabına uydurarak halkın vergilerini iç etme, içerdeki çetlerle dış ayaklarının vatandaşa hastalık bulaştırma-biyolojik saldırı, iş ve şirketleri, iş adamlarını batırma, stk ve iş dünyasını ablukaya alma... akla gelebilecek) ... sayılmayacak kadar  kumpas ve oyunla giderek hem ülkeyi, hem vatandaşı, hemde STK alanını tahayyül edemeyecek şekilde vurmakta toplumu germekte, boğmaktadır.

 

Referandum sürecinde  3-4 ay önce Ak Partinin bütün gücü ve ihtişamına karşın referandumu kaybedeceğinin altını çizmiştik. Nihayetinde de öyle oldu. Hile-hurda ile, devletin bütün imkanlarını kullanmalarına  rağmen mühürsüz zarf oyunu ile, pkk’nin hendek-çukur, terör saldırıları desteği ile...  kıl payı kurtuldular.

 

Şimdi de bu çetleşme, toplumsal alanı esir almaya , iş-stk dünyasını düşürmeye yönelik hamleler... 2019’da teneke takılıp gönderilen bir ak parti gerçeğine doğru hızla gidiyor.

 

Referandumda hile-hurda kılpayı kurtuldular, ama 2019 yerel seçimlerinde kıpırdayacak halleri kalmayacak... Birbaşka deyişle ak parti üstünde yükseldiği tabanı, halkı, sivil toplumu aptal yerine koyarak saldırıya geçmesi ak partinin sonunu getirmeye başladı ki bunun en bariz örneği İstanbul ve Ankara gibi mega kentleri referandumda kayb etmesi oldu.

 

Türkiye’nin siyasi ve ekonomik nabzını tutan mega kentler akp’yi devirdiler, akp’ye bir nebze olsun nefes aldıran, kurtaran  ana damar pkknin hendek çukur siyaseti oldu, bir başka deyişle kürtlere dayatılan bölünme korkusu, terör korkusu akp’yi şimdilik kurtardı ...

 

Buradan hem akp için hemde ülke için çıkış gerçek demokrasiye geçişle mümkündür, Gerçek demokrasinin en önemli ayağı ise sivil toplumdur, sivil toplum örgütleridir. Akp bu alana  saldırıya geçerek  bindiği dalı kesmektedir.  Konuyu dağıtmamak için buradan Ardahan iş ve stk yapılanması üzerinde dönen oyun ve kumpaslara değineceğiz...

 

ARDAHAN STK-İŞ DÜNYASI BÜYÜK BİR KUŞATMA ALTINDA...

 

Bu kuşatmanın, bu ablukanın ençok görüldüğü, açığa çıktığı alan, en çok operasyonun yapıldığı alan Ardahan STK –İŞ  yapılanması olmuştur.

 

Özellikle yerel yönetimlerde kümelenmiş, rantı ele geçiren çetelerin STK alanında son bir-iki yıldır en büyük hedefleri Ardahan STK yapılanması olmuştur. Neden Ardahan sorusuna ise verilecek cevap basittir:

 

Çünkü 2000’li yıllardan sonra köylerden başlayarak hızla dernekçiliği oturtan il, ilçe bazında federasyonlaşan tek il Ardahandır. Ardahan STK yapılanması tüm Türkiye’ye örnek olacak çıkışları ortaya koymuştur. Köylerden başlayarak dernekçiliği yaygınlaştırması, federasyonlaşması, gerçek demokrasiye geçişin kapılarını sonuna kadar açmıştır. Bu dernekleşme Türkiyenin 7  bölgesinde federasyon yada konfederasyona dönüştüğünde ülkeyle oynma tarihe karışacaktır. Gerçek bir demokrasiye geçiş sağlanacaktır...

 

Gerçek bir demokraside hırsızlık yolsuzluk namussuzluk yapılmayacağını bile çeteler bu anlamda var güçleriyle stk alanına saldırmaktadırlar...

 

Ak parti içindeki çetler halkın vergilerini işi kitabına uydurarak iç ettiklerinden, toplumsal alanda, stk alanında kullanabilecekleri  apolitik, ülkeyi ve dünyayı okuma yeteneği olmayan, kişliksiz insanları bulup, parlatıp, öne çıkararak stk’ları ele geçiriyorlar. STK alanına müdahale ediyorlar. Bu anlamda basın-yayını stkları... kullanıyorlar.

 

Ardahan nüfusunun yoğun olduğu yerlerde... Esenyurtta kçnin oğulları, Beykozda uconun , Sancaktepede il’nin çocukları... stk-iş dünyasını çürütme, ele geçirmek için oyun üstüne oyun, kumpas üstüne kumpas geliştirirerek sayısız örnekler ortaya koymaktadırlar.

Bugün Esenyurtta Ardahan Kültür evinde Ardahanlıların başkanı kadıoğlu ve çetesidir. Yönetim ise bu çetleşmenin kuklasıdır. Diğer Ardahan nüfusunun yoğun olduğu semtlerde ise benzer konumdaki çetelerdir.

 

Bu çeteler Ardahan toplumu içinde saf-temiz vatandaşları avlama ve kullanılabilecek en kişiliksiz insanların cebine para koyarak, kravat ve ceket takarak, bu oyuncaklarını  alana salarak stk’ları ele geçirme en bariz taktikleridir. Ve Beykoz’da referandum sürecinde bunu açık açık yaptılar. Bu yönlü insanları kullanarak “Ardahanlılar evet diyor” pankartını Ardahan dernek yönetimini devre dışı bırakarak yaptılar. Esenyurtta sancaktepede benzer oyun ve kumpaslarla oyun üstüne oyun dönmektedir.

 

((((Bu oyunlarla ilgili detaylı bilgi için ayrıca aşağıdaki haberlere bakınız...

-----HEMŞERİLERİMİZ SANCAKTEPEDE ULAŞTIRMA BAKANINA YAPILAN KUMPASI TERSİNE ÇEVİRDİLER...

 

------ ARDAHAN KÜLTÜR EVİN’DE KONGRE KOMEDİSİ...

 

------ BEYKOZ ARDAHANLILAR KONGREYE GİDİYOR...    ))))

 

İŞ DÜNYASINA SALDIRI DÜŞÜRME TAVAN YAPTI...

 

Çetleşme sadece bu oyunlarla da yetinmedi. Kriz ve terör olaylarının en çok vurduğu kesimlerin başında turizm ve hizmet sektörü geldi. İstanbul galata köprüsünde hemşeri camiamız yoğun. İBB içindeki çetleşme burada esnafa nefes aldıracak tek bir adım atmadı. Aksine yüklerini ağırlaştırmak,  esnafı çökertmek için oyun üstüne oyun yaptı, oyun üstüne oyun geliştirdi.

İBB içindeki çetleşme diğer illeri düşürmek içinde öncelikle kişiliksiz-karektersiz insanları koltuk verme, önünü açtıkları bu mahluklara önce  dürüst duyarlı hemşerilerini memur amiri harcatma, düşürme... şeytanın aklına gelmeyecek binbir oyun dönmektedir.  Bu yönlü kişiliksizlerin servetleri uçmuş gidiyor... Normal bir memurun, birim amirinin  işlettiği milyonluk (eski parayla trilyonluk) 3-5 mekanı olabilmektedir. Türkiye giderek soygun, yağma cehennemine dönüştürülmektedir...

 

TC’yi kuruluşuyla birlikte işgal eden, Osmanlı halkının hazinelerini, Türkiyenin yüzyılını gasp eden siyonist sermaye, eski diktaör tc’de “ataürke tokat attılar, yaktılar”... oyunları ile ermeni, rumların mallarını  gasp edip, soykırım yapan  siyonist damar iktidardaki bu çetleşmeden cesaret alarak zincirlikuyudan istanbulun en ücra köşelerine iş-stk yapısına karşı derin oyun ve kumpasları hayata geçirme oyunları içine yine girdiler.

Türkiye’ye  değer üstüne değer katan Bayramoğlu gibi bazı firmalara karşı basın yoluyla çaktırmadan ırkçı saldırılara, oyun –kumpaslarla nasıl kuşatırız arayışları başladı... 

Bazı hemşerilerimiz dünyada örneği olmayan hastalıklara yakalanma, hastalıklarla kuşatılmaya, biyolojik saldırıya uğramaya başladılar...

 

Özetle Ardahan özelinde ortaya koyduğumuz iş-stk yapılanmasına karşı geliştirilen kuşatma, saldırı  ve çetleşmeyi genel alana Türkiye’ye uyarladığımızda sivil toplum, toplumsal alan giderek nefes alamyacak şekilde boğulmaya çalışılmaktadır.

 

Ak Parti çıkış olarak bu kuşatmayı, diktatörlüğü yıkma, eski diktatör tcyi yıkma  ... vb. Devrimci söylemlerle çıktı. Toplumun ölümüne desteğini aldı. Ama ak parti giderek çıkış ruhundan uzaklaştığı gibi hızla toplumu, toplumsal alanı çürüten düşüren bir yapılanmaya kaydı.

 

Akp gerçek anlamda demokrasiyi oturtmazsa, dönen kumpas ve oyunları, çetleşmeyi ve kuşatmayı durdurmazsa herkesten önce kendisi çok kötü düşecektir. Bir iki yıl içinde dibi boylayacaktır. Bu sefer ezdiği, oyun yaptığı  kesimler onları daha kötü bir hesap sorma dönemine geçecektir. Bu kısır döngüden çıkışın tek yolu gerçek anlamda demokrasidir.

 

PUTİN BU KUŞATMAYA VURGU YAPTI, TÜRK HALKI ONAYLARSA, DEMOKRASİYE GEÇİŞ OLURSA DEDİ...

Soçi’deki Putin-Erdoğan Görüşmesinde Putin, hem Türkiye’yi hemde dünyayı ilgilendiren stratejik belirlemeler yaptı Putin,  “Türkiye ile beraber aldığımız kararların  büyük bölümü stratejik öneme sahip olduğundan parlamentolarımızın onayını gerektiriyor, diyerek parlemento ve Türkiye halklarının onaylamadığı bir projenin geçerli olmayacağı  vurgusu yapmıştı.

 

Putin, "Türkiye’deki iç siyasi durumun daha ileri gitmesi, Türk-Rus ilişkilerinin gelişmesini olumlu etkileyecektir. Çünkü sizinle beraber alacağımız kararların büyük bölümü stratejik öneme sahip olduğundan parlamentolarımızın onayını gerektiriyor" dedi.

 

Bunun Türkçesi, Türk ve Rus halkının yada meclislerinin onaylamadığı hiçbir anlaşama yada görüşmenin önemi yada geçerliliği yoktur. Sadece kağıt üzerinde kalmaya mahkümdürlar. Bu cümleyi biraz açtığımızda yeni anayasa değişikliği parlementoyu, halkı devre dışı bırakırsa yapılan hiçbir anlaşmanın ne dış, nede iç  kamuoyunda bir geçerliliği olmayacaktır demektir.

 

Putin’in bu  belirlemesinden Türkiye’deki iç siyasal yapılanmaya, STK yapılanmasına geçtiğimizde Türkiye siyaset-stk alanını, toplumu çürüten,  ülkeyi düşüren bir yapılanmaya kaymayı durduramazsa, demokrasiye geçişin önü açılamazsa  akpnin çöküşünü hiçbir şey durduramayacaktır...

 

 

 

ETİKETLER : İKTİDARDA Kİ ÇETELEŞME STK ve İŞ DÜNYASINI BOĞMAYA ÜLKEYİ DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR...
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA