ARDA-FED GENEL KURUL İÇİN TOPLANDI...

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDA-FED) bu hafta sonu federasyon merkezinde genel kurul-kongre öncesi üye derneklerle, delgelerle toplantı yaptı.
Bu haber 2017-05-08 07:49:00 eklenmiş ve 763 kez görüntülenmiştir.

ARDA-FED  GENEL KURUL İÇİN TOPLANDI...

 

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDA-FED) bu hafta sonu federasyon merkezinde genel kurul-kongre öncesi üye derneklerle, delgelerle toplantı yaptı.

 

Yapılan toplantıya üye derneklerin büyük çoğunluğu, delgasyon katılmazken 19 kişilik federasyon yönetiminden 2-3 yönetcinin katılması dikkatlerden kaçmadı.

 

Bütün bu dağınıklığa rağmen federasyon başkanı Fakir Yılmaz’ın ben tekrardan adayım, 19 kişilik listemi yaptım. Başka liste çıksa da, çıkmasada olur manasında konuşması ortamı gerdi.

 

Toplantıya katılan federasyon kurucu başkanı Güven Doğruyol, Dr. Gazi Karakurt, Yusuf Yasin Sit, Yavuz Uzunkaya, Akın Bozkaya, Sebahat Kaya, Selahattin Kışkan, Orahan Bulut...  gibi STK alanında duyarlılıkları ile bilinen 15-20 kişilik katılımcılar bu ayın 14’de Pazar günü yapılacak olan Federasyon kongresinde kongrenin tüzük gereği çoğunluk sağlanmazsa 1,5,  2 ay ertelenmesini, üye bütün derneklerden en az birer yönetici alınarak federasyona yakışır bir yönetimin ortaya çıkarılmasını istediler. Onun, bunun derneği, onun bunun federasyonu  döneminin bitirilmesi, tüm Ardahanlıları temsil eden, üye tüm derneklerden yöneticinin olduğu  kurumsal bir yönetimin ortaya çıkmasını istediler...

 

Katılımcılar kongre ile ilgili sağlıklı çalışma yapmayan, hazirun cetvelini çıkarmayan, delege listesini çıkarmayan, yeniden kendini başkanlığa daytan Fakir Yılmaz’ı topa tutular. Federasyon bu yönetim anlayışla harekeket etmesi, Ardahan derneklerinin neden sürekli operasyonlara maruz kaldıklarının da bir göstergesidir dediler.

 

Başta Dr. Gazi Karakurt olmak üzere, katılımcılar bu mantıkla Yılmaz’ın yeniden kendini seçtirmesi içi boş, katılımın olmadığı, 3 yılını daha kayb eden bir federasyon gerçeğini ortaya çıkaracağını bu anlamda kongrenin ertlenmesi, çıkacak aday yada listelerin önünün açılmasını, oluşacak yönetimde muhakak üye tüm derneklerden oluşan ortak, herkesin, üye her derneğin  içinde olduğu bir yönetimin ortaya çıkması, tüzükte değişikliğe giderek yönetimin üye sayısının federasyon üye dernek sayısıyla eşitlenmesi gerekmektedir, STK’lar belli, dar gurup yada kişilerin kullanacakları bir alan değildir. Kullanmaya yeltenen kişi yada guruplar kendilerini bitirirler  dediler...

 

 

Öte yandan federasyon başkanı Yılmaz tepki ve eleştirileri dikkate alarak aday olmayabileceğini, ama eğer bir aday yada kadro çıkacaksa üye tüm derneklerle ortak bir yönetimle federasyonun içine girdiği kısır döngüden çıkarılması gerekmektedir, bu anlamda çalışma yapmamamız büyük bir eksiklik, ortaya   çıkacak yönetim bu eksikliği gidermezse aynı kısır döngü sürer gider... dediler. 

ETİKETLER : ARDA-FED GENEL KURUL İÇİN TOPLANDI.
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA