Aşıklar Esenyurt’ta atıştı

Aşıklar Esenyurt’ta atıştı
Bu haber 2017-05-02 12:39:53 eklenmiş ve 931 kez görüntülenmiştir.

Aşıklar Esenyurt’ta atıştı

 

Çıldır’lı büyük halk ozanları Aşık Şenlik ve Sabri Şimşekoğlu gibi ustaların günümüzdeki temsilcilerinden Aşıklar Gökmen Dursun ve Ercan Şimşekoğlu, merkezi Esenyurt’ta bulunan Çıldırlılar Derneği’nin düzenlediği organizasyonda hemşerileriyle buluştu. Karşılıklı atışan Aşıklar, Esenyurtlu hemşerilerine eski köy odalarını yeniden hatırlattılar.

 

İstanbul Çıldırlılar Derneği’nin Ardahan Kültür Evi binasındaki lokalinde gerçekleşen etkinlikte Aşıklar Gökmen Dursun ve Ercan Şimşekoğlu, Esenyurt’ta yaşayan hemşerilerine Anadolu kültürünün köklü geleneğini yeniden hatırlattı.  Yöresel türküler eşliğinde karşılıklı olarak atışan Aşıklar, dinletiye katılanların büyük beğenisini kazandı.

 

KÖY ODALARI YENİDEN HATIRLANDI

Etkinliğin ardından bir açıklama yapan İstanbul Çıldırlılar Derneği Başkanı Ünal Kala, Çıldır’ın tarihinde ve kültüründe önemli bir yeri olan Aşıklık geleneğini İstanbul’da hemşerileriyle buluşturmak istediklerini söyledi. Başkan Ünal Kala, “Aşıklık geleneği, bizim kültürümüzün, tarihimizin önemli bir parçasıdır ve bizler için ayrı bir öneme sahiptir. Bu gelenek eski yıllardan beri ağızdan ağıza, dilden dile Aşıklar aracılığıyla yaşayagelmiş ve yöremiz Aşık Şenlik gibi büyük bir halk ozanını yetiştirmiştir. Eski zamanlarda Aşıklar, köy köy gezer, köylülerin toplandığı köy odalarında halk hikayeleri anlatır ve atışmalar yapardı. Bugün burada İstanbul’da yaşayan hemşerilerimize o zamanları yeniden hatırlatmak istedik. Değerli aşıklarımız nostalji dolu ve keyifli geçen üç saatlik program yaptılar. Kendilerine buradan tekrar teşekkür ediyorum, ağızlarına, yüreklerine sağlık. Ayrıca etkinliğimize katılan hemşerilerimize ve Çıldır Lisesi mezunları 78’lilere de derneğimiz adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

KİMLER KATILDI

Etkinliğe Çıldır Federasyonu Başkanı Kemal Şimşir, Aşık Şenlik Derneği Başkanı Halil Sayak, Kakaç Derneği Başkanı Şemistan Papakçı, Atalay Kavut, Dursun Ergen, Kubilay Bavaş, Yasin Güngör, Ergün Aslan, Mustafa Şimşek, Akif Söğüt ve Gürhan Şimşek gibi isimler katıldı.

ETİKETLER : Aşıklar Esenyurt’ta atıştı
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA