APE BARAN’I TANIYORMUYUZ...

Ape Baran Ulusal ve Uluslararası sermayeye yön veren bölgemizin 2000’li yıllardan sonra ortaya çıkardığı en önemli beyin, en önemli devlerden biri.
Bu haber 2017-04-24 08:22:18 eklenmiş ve 5024 kez görüntülenmiştir.

APE BARAN’I TANIYORMUYUZ...

 

Ape Baran Ulusal ve Uluslararası sermayeye yön veren bölgemizin 2000’li yıllardan sonra ortaya çıkardığı en önemli beyin, en önemli devlerden biri.

 

Avrupa-Amerika yada dünyanın değişik ülkelerinden gelen sermayeye yön veren bir isim Ape Baran. Ape Baran (Baran Korkmaz) SBK Holding'in sahibi.  Korkmaz, yabancı fonların Türkiye'deki çeşitli firmalara yatırım yapmasını sağlayan SBK Holding'in sahibi olduğu gibi yabancı sermayeyi Türkiye’ye taşıyan ülkemizin en önemli beyinlerden biri.

 

Haftanın çoğu günü gökyüzünde ülkeler ve kıtalar arası yolculukta geçer.  Yere indiğinde hemşerileri başta olmak üzere halk arasındadır. En büyük hobisi insandır, eğitimdir. İnsana ve  eğitime yaptığı yatırımlarla, yardımlarla... Türkiye’de dev diye bildiğimiz firmaları cebinden çıkarmıştır. Millik ve vatanperverlik numara ve nutukları atanların aksine ortaya koyduğu icraatlarıyla da ülkesine ne kadar aşık olduğunu ortaya koymuştur.

 

 Geçen hafta Yıldız ailesinin taziyesinde görünce bizim bölge stk-iş dünyasında Ape Baran’ın yeteri kadar tanınmadığı için haberini yapalım dedik. Bölgemiz ne tür değerlere sahip olduğunu görsün dedik.

 

Ape Baran dev bir işadamı olmasının yanı sıra, dev bir startejist.  İş dünyamız içinde uluslararası politikayı, ulusal politikayı, ekonomiyi, dünyaya yön verenleri, dünya çapında sermayeyi tanıyan en önemli beyinlerden biri.  Çoğu prof diye geçinen insanları cebinden çıkacak bir beyin, bir stratejist. Gıyabında haber yaptığımızdan fikirlerine yer vermeyeceğiz ama en azından böylesine değerli bir hemşerimizin biyografi haberini yapmak gerekiyor.  Korkmaz, örnek ve önder kişiliği ile iş dünyasında yükselmek isteyen gençlerimiz için de eşi bulunmayan bir işadamı, bir örnek insan. Bu anlamda bölge iş dünyamızın gelişmekte olan genç beyinleri, girişimcilerinin en çok sevdiği, saydığı, yakın olmak istediği iş adamalarımızın da başında gelmektedir.

 

Son bir iki yıldır sadece eğitime milyonlarca lira destek sundu. Okullar, yurtlar yaptırdı. Türkiye genelinde dev diye bilinen tüm firmaları ezip geçti. Açılışlarda Bakan Ahmet Arslan kendisini yanlız bırakmayarak tebrik etdi.  

 

BAKAN ARSLAN,  KARSTA KORKMAZIN YAPTIRDIĞI OKULDA AŞAĞIDAKİ KONUŞMAYI YAPMIŞTI...

 Karsta eğitim hizmetleri, okul açılış programlarında konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise, Sezgin Baran Korkmaz’ı yaptığı yatırımlar nedeniyle tebrik ederek, "Ne mutlu ki doymak adına başka yere de gitse doğduğu yeri unutmayan hemşehrilerimiz var. Ne mutlu bize ki hemşehrilerimiz memleketine gelerek okul yapıyor, yurt yapıyor, kreş yapıyorum düsturuyla yola çıkıyor ve memleket insanına hizmet ediyor. Bir veriyorum ama kazancım bereketleniyor ve bin oluyor diyen bir düşünceyle hareket eden Sezgin Baran Korkmaz ve nice Sezgin Baran Korkmaz’lar var. Allah onlardan razı olsun, rabbim hayırlarını kabul eylesin" dedi.

 

KORKMAZ, HERŞEYİN BAŞI İNSAN ve EĞİTİM...

Sezgin Baran Korkmaz, "Bana hep neden fabrika veya başka bir yatırım değil de okul diye soruyorlar. Bana göre her şeyin başı iyi eğitim. İyi bir eğitim aldıktan sonra fabrika da kurulur, her şey yapılır. Okul hassasiyetimiz yoksulluk içinde okula gitmek zorunda kalan kardeşlerimizin daha iyi şartlarda okuyabilmelerini sağlamak. İnşallah her yıl memleketimize birer tane okul inşa edeceğiz" diye konuştu.

 

KORKMAZ, YABANCI SERMAYEYİ MİLLİ SERMAYEYE ÇEVİREN BİR BEYİN...

 

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, bürokrasideki FETÖ’cü yapılanma nedeniyle Türkiye’nin bugüne kadar milyarlarla dolar yatırımı elinden kaçırdığını söylerken bu yönlü yatırımların kaçmaması ülkemize yönelmesini sağlayan en önemli beytinlerden biri Korkmaz oldu. Korkmaz, ABD’li yatırım şirketi Washakie Renewable Energy’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’yi terk etmesini engelleyen beyin oldu.

 

SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, ABD’li yatırım şirketi Washakie Renewable Energy’nin Türkiye’de yapacağı 500 milyon dolarlık yeni yatırımın 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle iptal edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ancak yoğun çabalar sonucunda , sabahlara kadar uyumayarak yatırımcının ikna edildiğini ulusal basın işlemişti.

 

POSTA GAZETESİNDE KENDİSİYLE İLGİLİ YAPILAN HABERİ AYNEN AŞAĞI ALIYORUZ:

Candaş Tolga Işık

Geçtiğimiz pazar İstanbul’un en lüks otellerinden Shangri La’da bir sünnet düğünü vardı. Düğün sahibi Baran Korkmaz, Karslı genç bir işadamıydı.

*

Korkmaz, düğünün başlamasıyla birlikte eline mikrofonu alıp sahneye çıktı. “Hepiniz hoş geldiniz. Bu düğünü bugüne kadar en az 5 kez eşimle ‘Böyle bir dönemde düğün olmaz’ diyerek erteledik.

Sonra baktık ki bizim ülkemize barış gelene kadar bizim oğlan askerlik çağına gelecek... Düğünü yapmaya karar verdik.” Bu dokunaklı sözler misafirlerin yüzünde buruk bir tebessüm yarattı. Baran Korkmaz devam etti konuşmaya: “Birazdan sizlere birer boş kese dağıtılacak. İçlerine hediyenizle birlikte lütfen adınızı ve adreslerinizi de yazın...”

*

Bu sözler aralarında valiler, milletvekilleri, işadamları, sanatçıların da bulunduğu davetlileri adeta şoke etti. Salonda buz gibi bir hava esti. Bu nasıl bir görgüsüzlük, nasıl bir saygısızlıktı?

Adam utanmadan kimin ne takacağını sorguluyor, bu da yetmiyor “Mutlaka adresinizi de yazın” diyordu. Korkmaz’ın bu sözleri üzerine salonda homurdanmalar başladı. Davetliler arasında orta yaşlı bir adam eşine dönüp “Kalk gidiyoruz burada 5 dakika daha durmam” diyordu.

*

Sahnede elinde mikrofonla salondan gelen tepkileri seyreden Baran Korkmaz konuşmasını bitirmek için yeniden hamle yaptı: “Şimdi hepiniz merak ediyorsunuz tabii, kardeşim takıyı anladık da adresimizi niye yazıyoruz? Anlatayım... Ben Karslı bir ailenin okuyamamış çocuğuyum. İstanbul’a geldiğim yıllarda yoksulluğun dibini gördüm.

Banklarda yattım. Yıllar sonra iş hayatında başarılı oldum. Banklarda yattığım o günlerden bugünlere taşıdığım tek bir hayalim vardı: Bu ülkenin doğusu ve batısı arasındaki mesafeyi kapatmak. Şu an bu salonda Kars valimiz de var.

Düğünden önce Vali Bey’le konuşurken öğrendim ki memleketimde kız öğrenciler için acil bir yurda ihtiyaç varmış. Eşimle karar verdik, bugün sizlerin oğlumuza hediye edeceğiniz takıları o yurdun yapımı için Kars valiliğine bağışlayacağız.

O yurtta kalacak kızlarımıza okula başladıkları ilk gün sizlerin isimlerinizi ve adreslerinizi vereceğiz. Her biri size kendi cümleleriyle teşekkürlerini ifade eden bir mektup yazacak.”

*

(Büyük bir hayırsever olan Baran Korkmaz, bugüne kadar okullar ve yurtlar yaptırdı. Kars Bacalı’da yaptırdığı anaokulunun açılışına ‘Çocuklar Gülsün Diye’ derneğinin başkanı Gülben Ergen de katılmıştı.)

*

Baran Korkmaz konuşmasını bitirdiğinde tüm davetliler ayakta alkışlıyordu. İstanbul’un en lüks otellerinden birinin balo salonu az sonra tarihinin en anlamlı anlarına sahne oluyordu.

Davetliler bir yandan gözyaşlarını silerken diğer taraftan sünnet düğünü için getirdikleri takılara ne ekleyebileceklerini düşünüyorlardı. İstanbullu bir turizmci elindeki keseye Baran Korkmaz’ın oğluna takmayı planladığı tam altınla birlikte kolundaki lüks saati sokmaya çalışıyordu.

Anadolu’dan gelen bir tekstilci hanımefendi üzerindeki bütün mücevherleri almadığı için yeni bir kese daha rica ediyordu.

 

22 Mayıs akşamı İstanbul’daki o sünnet düğününde toplanan 1 milyon 870 bin lira birkaç gün önce Kars Valiliği’ne bağışlandı. Kars’ın Digor ilçesinden çıkan bir gencin hayali binlerce Karslı genç kızın hayalinin gerçekleşmesine vesile olurken, Baran Korkmaz nezdinde bu toprağın tüm güzel insanlarına selam olsun.

 

APE BARAN (SEZGİN BARAN KORKMAZ) KİMDİR...

 

Kars Digor ilçesinde gözlerini dünyaya açtı. İstanbulda ayakkabı boyacılığı yaparak okudu. 2000’li yıllardan sonra Türkiyenin en büyük holdinglerinden biri olan SBK Holdingi kurdu. Eğitime, insana yatırımı ile öne çıktı.

 

Korkmaz, yabancı fonların Türkiye'deki çeşitli firmalara yatırım yapmasını sağlayan SBK Holding'in kurucusu ve sahibi. Elde ettiği kârın önemli bir bölümünü sosyal yardımlara harcıyor. Son olarak Kars'ta okul ve öğrenci yurdu yaptırdı, binlerce öğrenciye de kışlık giysi hediye etti. Bugüne kadar 27 şirketi iflastan kurtardı ve 14'ünü mali yapılarını güçlendirerek yeniden sattı. Yüzlerce öğrenciye burs veriyor. Yabancı sermayeyi ülkemize çeken yönlendiren, yön veren en önemli beyinlerden biri...

 

Kars doğumlu bir işadamı olan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, Biofarma İlaç ve Münir Şahin İlaç'ı satın almıştı. Türkiye’nin ikinci büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan Biofarma İlaç ve Münir Şahin İlaç’ı satın almıştı. SBK Holding, söz konusu alımlarda finansman desteğini, temel faaliyet alanı enerji sektörü olan ABD’li bir gruptan almıştı.

 

Ayakkabı boyacılığı ile başladı hayatında 27 şirkete yatırım yaptı. Oğlunun sünnetinde toplanan parayı eğitime hibe etdi. Doğduğu köye okul yaptırdı. Karsta yurt yaptırdı. Sonradan görme ırkçı beyinlerin aksine dil,i din, ırk ayırımı yapmadan bütün çocukları seven, eğitime katkı yapan eşsiz insani özelliklere sahip doğduğu topraklara, ülkesine aşık tam bir dünya vatandaşı...

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : APE BARAN (SEZGİN BARAN KORKMAZ) KİMDİR
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA