ESAD, SURİYE KÜRDİSTANIN TA KENDİSİDİR, PARÇALAYAMAYACAKLAR...

ESAD, SURİYE KÜRDİSTANIN TA KENDİSİDİR, PARÇALAYAMAYACAKLAR...
Bu haber 2017-04-22 07:59:03 eklenmiş ve 629 kez görüntülenmiştir.

ESAD, SURİYE KÜRDİSTANIN TA KENDİSİDİR, PARÇALAYAMAYACAKLAR...

 

Esad: Savaş bittiğinde Kürt federasyonuna gerek olmayacak!

 

Beşar Esad, uluslararsı katil firmaların ve güdümlerindeki nato-abd, israil gibi terör devletlerinin güçlerin, Kürt düşmanlarının Suriye’yi parçalamak, sömürü, soykırıma uğrartmak için Suriye’yi parça-parça etmenin peşinde olduklarını, ama Kürtlerin, Kürt halkının buna izin vermeyeceğini, savaş bittiğinde kanton ve federasyonlar değil, birleşik bütün Suriye Kürdistan Demokratik Cumhuriyeti güçlenerek ortaya çıkacaktır. Kürtler Katil firmalarının yüzyıllardır kendilerine dayattıkları soykırım-parçalama oyunalrına son verceklerdir dedi.

 

Kürt güçlerin Suriye’nin kuzeyinde, Batı Kürdistan bölgesinde özerklik isteği hakkında, "Barış zamanında özerklik ya da konfederasyon ya da başka bir yönetim tarzından söz edecek olursak, bu konu anayasaya bağlı olacak" dedi.

 

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Kürt güçlerin Suriye’nin kuzeyinde özerklik istemesinin savaş koşullarında açıklanabilir olduğunu ancak barış zamanında bunun için bir neden bulunmadığını ifade etti.

 

Sputnik’e konuşan Esad, Şam yönetiminin ülkenin kuzeyindeki Kürt bölgesini şu an için kontrol edemediğini belirtip şu ifadeleri kullandı: “Barış zamanında özerklik ya da konfederasyon ya da başka bir yönetim tarzından söz edecek olursak, bu konu anayasaya bağlı olacak. Zira Suriye, farklı kültürlerin, etnik grupların, dinlerin, mezheplerin bir arada bulunduğu bir ülke. Bu nedenle, bu sosyal karmanın hiçbir kısmı Suriye’nin geleceğini tek başına tayin edemez, bunun için oybirliği gerekli.”

 

 

Esad, bu doğrultuda Kürtlerin özerklik talebi için yeni anayasayla ilgili müzakerelerin beklenmesi gerektiğini vurguladı. Esad, Kürtlerin ezici çoğunluğunun özerklik ya da konfederasyon fikrine hiçbir zaman inanmadığını da kaydetti

ETİKETLER : ESAD SURİYE KÜRDİSTANIN TA KENDİSİDİR PARÇALAYAMAYACAKLAR...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA