KÜRESEL EKONOMİNİN YENİ BAŞKENTİ İSTANBUL...

Türkiye Küresel sermayenin yeni gözdesi. Çinli dev Avrasya merkezini İstanbul'a kuruyor...
Bu haber 2017-04-20 04:04:07 eklenmiş ve 956 kez görüntülenmiştir.

KÜRESEL EKONOMİNİN YENİ BAŞKENTİ İSTANBUL...

 

Yüzyıla yakındır Türkiye ataturk, atakurt, sağ-sol alevi-suni modlarından çıkamadığından küresel güçlerde Türkiye’yi paylaşmadıklarından İstanbul’u Küresel sermayenin merkezine dönüştürme kararı aldılar. Küresel sermaye bu kararı alırkende kimse ayaklarına ayak bağı olmasın diye Türkiye’de rejim ve sistem değişikliğini de hayata geçirdiler. Meclis-milletvekilikleri şiir ve marş okuyan çocuklardan, bakanlılklar, bakanlar ise patron karşısında elpençe duran şiş göbek müdürlüklere dönüştürüldü...

 

Bir başka deyişle yüzyıla yakındır, ataturk-atakürd modundan çıkmayı demokrasiye geçişi beceremeyen Türkiye’ye gerekli sistemi Küresel sermaye dikte etdi. Küresel sermaye dikensiz gül bahçesi istediğinden dolayı, önlerinde ayak bağı olacak hiçbir rejimi stemiyor. Ortadoğu-İslam coğrafyasındaki uyduruk tüm devletleri ırak-suriye-ürdün, libya... yerle bir ettiler. Güçlü bir kürt devleti de istemediklerinden kürtleri de olabildiğince parçalamaya devam ediyorlar. Türkiye’yi ise yeni sisteme geçirerek kullanma kararı aldılar.

 

AMA KÜRESEL SERMAYE ÇIKMAZDA...

 

Küresel sermayenin en büyük hendikabı ise dünyanın giderek ... sarması. İsrail –kuzey kore gibi devletler başta olmak üzere dünya, dünyayı yok edecek bir sürü terör ve diktatör devletle donatılmış bulunmaktadır. Bir savaş çıkmasa dahi devletlerin nükleer ve diğer silah ardiyeleri dünyayı yüzlerce kez yok edecek boyutlara ulaştı. Doğal bir afet sonucu dahi dünya şu anda patlamaya toz bulutuna dönüşmeye hazır bir gezgene  dönüşmüş bulunmaktadır...

 

Küresel güçler kendi silah ardiyelerini birbirlerinden gizlerken, bu anlmada dünya genelinde bir kontrol, bir sistem yokken, dünyayı yok edecek birer bombaya dönüştürdükleri israil-kuzeykore gibi terör-diktatör devletçikleri... sorunlarını nasıl çözeceklerini de bilen yok...  Küresel sermaye TERÖR ÖRGÜTLERİYLE, ORDULARIYLA...dünyayı soykırım arenasına çevirdiği gibi, şu anda arpa ambarına dadanan bir at gibi arpayı yiyerek patlayacak bir hayvan görüntüsü ortaya koymaktadır... İnsanlık en büyük nimet olan aklını kullanmazsa, Aklı selim devreye girmezse, gezegenin bu kronik sorunlarını çözecek bir sistem geliştirilemezse... dünyanın,insanlığın  geleceği yok, geleceği yok edilmiş durumda...

 

Türkiye Küresel sermayenin yeni gözdesi. Çinli dev Avrasya merkezini İstanbul'a kuruyor...

 

Planlama, araştırma, tasarım danışmanlığı, inşaat, hidroelektrik, montaj ve imalat hizmetleri, termal enerji, yeni enerji ve altyapı gibi alanlarda faaliyet gösteren Çinli POWERCHINA, Avrasya merkez ofisini İstanbul'da kuracak.

 

POWERCHINA Avrasya Genel Merkezi Başkan Yardımcısı Dong Juntao, AA muhabirine yaptığı açıklamada, POWERCHINA'nın Çin'deki hükümete ait devlet şirketlerinin en büyüğü olduğunu ve genel merkezinin Pekin'de yer aldığını hatırlattı. Juntao, POWERCHINA'nın planlama, araştırma, tasarım danışmanlığı, inşaat, hidroelektrik, montaj ve imalat hizmetleri, termal enerji, yeni enerji ve altyapı gibi alanlarda faaliyet gösterdiğini, ayrıca, gayrimenkul, yatırım, finans ve operasyon&bakım hizmetleri gibi sektörlerinde de büyümeye devam ettiğini anlattı.

 

POWERCHINA'nın yurt dışı iş yapısının geçen yıl önemli ölçüde yeniden tasarlandığını belirten Juntao, şöyle devam etti:

 

"Doğu ve Güney Afrika, Batı ve Orta Afrika, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Avrasya, Asya & Pasifik ve ABD olarak 6 adet bölge müdürlüğü kurmaya karar verildi. Ayrıca, POWERCHINA'nın yurt dışı bağlantılarını bölgesel olarak yürütmek için dünya çapında 103 ülkede 259'dan fazla şubesi bulunuyor. Bu yönetim sistemiyle birlikte bölge merkezleri POWERCHINA'nın yerelleşme ve küreselleşme sürecini geliştirmek için daha hızlı ilerleyebiliyor. Bu 6 bölge müdürlüğü arasında yer alan PowerChina Avrasya; Güney Asya, Orta Asya, Kafkasya, İngiliz Milletler Topluluğu (commonwealth countries) ve tüm Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere 63 ülkeden sorumlu. POWERCHINA'nın Avrasya merkez ofisini İstanbul'da kurmaya karar verdik."

 

"Türkiye, küresel ekonominin gelişmesinde önemli rol oynayacak"

 

Dong Juntao, Türkiye'nin; kalkınma için avantajlı coğrafi konumu, iyi ekonomik temeli ve gelişme potansiyeli ile Çin’in çok önemli bir ekonomik ve ticari ortağı olduğunu söyledi. Juntao, "POWERCHINA Avrasya merkez ofisini İstanbul'da kurma kararı almamızda sadece coğrafi avantajlar değil, aynı zamanda kentin müthiş bir potansiyel pazar oluşu ile Türkiye'nin gelişimi ve altyapı tesisleriyle ilgili iş fırsatlarının bulunması etkili oldu." dedi.

 

Türkiye ve Çin'in, eski İpekyolu sayesinde bağlar kurduğunu ve yine "Tek Kuşak, Tek Yol" mottosuyla bağlandığını ifade eden Juntao, şunları kaydetti:

 

"Yeni İpekyolu'nun önemli bir düğümü ve Avrasya kıtasının ticaret yolu olarak Türkiye, elbette küresel ekonominin gelişmesinde önemli bir rol oynayacak. POWERCHINA, İstanbul'daki merkez ofisi ile işlerini genişletmeyi ve güçlendirmeyi, ayrıca Türkiye ve Çin arasındaki ekonomik ilişkilere katkıda bulunmayı umuyor."

 

Juntao, POWERCHINA'nın dünyadaki bankalar ve finans kuruluşları ile güçlü bir ilişkisi bulunduğunu vurgulayarak, "Doğrudan veya dolaylı yatırım metotları dahil olmak üzere çeşitli yöntemlerle sosyal kalkınma ve Çin-Türkiye iş birliği için her zaman iyi bir fırsat arıyorduk ve potansiyel yatırımcılar isteyen Türk hükümeti bize yardım ediyordu." şeklinde konuştu.

 

 

ETİKETLER : KÜRESEL EKONOMİNİN YENİ BAŞKENTİ İSTANBUL...
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA