HOÇ-FED FUTBOL TURNUVASINDA BAYRAMOĞLU, ÇOBANLI FİNALE KALAN TAKIMLAR OLDULAR...

Hoç-Fed futbol turnıvasında finale kalan takımlar belli olurken, yarı finalin ilk maçı çok gergin bir ortamda geçti. Maç bitmeden bitirilmek zorunda kaldı. Kaybedenle kazanan anlaşılmadı.
Bu haber 2017-04-03 08:49:21 eklenmiş ve 1670 kez görüntülenmiştir.

HOÇ-FED FUTBOL TURNUVASINDA BAYRAMOĞLU, ÇOBANLI  FİNALE KALAN TAKIMLAR OLDULAR...

 

Hoç-Fed futbol turnıvasında finale kalan takımlar belli olurken, yarı finalin ilk maçı çok gergin bir ortamda geçti. Maç bitmeden bitirilmek zorunda kaldı. Kaybedenle kazanan anlaşılmadı. Yarı finalin 2.maçı ise çok güzel düzgün, düzeyli, başladı, bitdi...

 

2017 Yılı Mart Ayında görkemli bir şekilde başlayan Hoçvan Dernekler Federasyonu “Dostluk ve Kardeşlik Futboll Turnovasından finale gelindi. Yapılan maçların ardından Qora (bayramoğlu) ve Qellik (çobanlı) takımları finale kalan takımlar oldular.

 

Mart Ay’ında yapılan maçlarda :

Hasköy –Qora, Qımıli-Xaskar, Qellik-Panik, Mucuc-Çalabaş takımları çeyrek finale kalan takımlar oldular.  Çeyrek final maçlarının ardından:

 Qımıli (Otbiçen),

Qora (Bayramoğlu)

Qellik (çobanlı)

Çalabaş

 

Takımları yarı finale kalan takımlar oldular. Pazar günü Sarıyer Statdyunmu spor tesislerinde akşam saatlerinde yapılan maçlarda:

Bayramoğlu –Qımıli’yi 3-2,  Qellık ise Çalabaş’ı 2-0 yenerek finale kalan takımlar oldular.

 

YARI FİNALDE GERGİNLİK HAD SAFHAYA ÇIKTI...

Maçlar başlamadan önce YUSUF ZİYA ÖNİŞ  ulusal stadyumunda Sportoto Liginden Sarıyer-Karşıyaka maçı vardı. Sarıyerin 2-0 aldığı maçtan sonra Hoç-Fed futbol turnuvasınadan yarı finale kalan takımlar ulusal stadyumun bitişiğinde  yer alan halı sahada saat 19’dan sonra  yarı final maçlarına başladılar.

 

Yarı final maçına çıkan ilk iki takım Qımıli (otbiçen) ile Qora (Bayramoğlu) oldu. Maç başladığından kısa bir süre sonra gerginlik giderek artı. 2-2 berabere 2.yarıya geçildi. Maçın 2. Yarısında Qımıli’li kalecinin kırmızı kart görmesi, ardından Bayramoğlunun attığı 3.gol gerginliği had safhaya çıkardı. Gerginliğin giderek artması nediniyle maçın son dakkikalarını oynatmayan hakem maçı sonlandırdı. Yöneticiler ve dernek başkanlarının müdahalesi sonucu gerginlik azaltılıp durum kontrole alındıktan sonra beli bir gecikmenin ardından Yarı finale kalan Qellik ve Çalabaş Takımlarının maçı 30-40 dk. gecikmeyle başladı. Bu maçta Qellik zorlanmadan Çalabaş takınmını 2-0 yenerek finale kalan diğer takım oldu.

 

MAÇIN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ...


Yarı Final Maçlarından izlenimler...

 

Esenyurtta açılışlar ve etkinliklerde olduğumuzdan maça gecikmeyelim diye Dedem Kebap’ın açılışına katılan Galata Köprüsü Symbol balık’ın Mutfak Şefi Yılmaz Usta bize özel araba tutarak bizi Esenyurttan Sarıyere gönderdi. Yılmaz Usta, Basın Hoç-Fed’i takip etmelidir. Hoç-Fed bölgemizde ortaya çıkan en düzeyli sivil toplum örgütüdür. Gençlerimizin birbiriyle sporda buluşması daha da önemlidir... dedi. Sarıyere vardığımızda Sarıyer –Karşıyaka maçı nedinyle trafik felç olduğu gibi, her tarafta yoğun güvenlik önlemleri. Maç nedeniyle Sarıyer mahşeri bir gün yaşıyor.  Tezahüratlar, sesler yeri-göğü inletiyor.

 

Sarıyer maçının bitiminin ardından Hoçvanlılar stadın bitişiğindeki halı sahada toplanmaya başladılar.

 

MAÇI Qımıli oynadı, Qora Kazandı...

 

Pazar günü yapılan yarı final maçında, teknik bakımdan, topa sahip olma bakımından açık ara fakla mükemmel bir Qımıli takımı gördük. Fizik ve güç bakımından ise üstün bir Qora vardı. Maç başladığından kısa bir süre sonra gerginlik giderek artı. Gerginliğin artması maçın skoruna gölge düşürdü.

 

Qımıli bu yıl şampiyonluğu rahatlıkla göğüsleyecek takım olarak görülürken, sahada ki en büyük eksikliği orta saha, ön saha da oynayanların birbirine karışmasıydı.  Profesyonel futbol ve futbolculara rağmen organizasyonda eksiklik hemen his ediliyordu. Ama buna rağmen topa sahip olma, teknik ve maç bakımından her iki takımda mükemmel bir futbol ortaya koydular...

 

Qellık  takımı ise tam organize bir şekilde maç oynadı. Gerginlik ve agresif çıkışlar dışında mükemmel bir şekilde organize olmuştular. Mükemmel bir futbol şölenine tanık olduk. Her iki takımda profesyonel ligde oynayacak yetenekte gençlere sahipti. Hele Xımılinin 44 numarası tam on numaraydı... Ama yoğun gerginlik, gerginliğin giderek artması, sertleşmeler, maçın sorunlu bir şekilde bitmesi Qellik takımının başarısına gölge düşürdü. Yöneticilerin, hakemlerin... eksiklikleri gerginlikle bütünleşince gerçek kazananla kaybeden belli olmadı.

 

Baştan sona maçı izlerken, yapılan karşılaşmaların içinde en sorunlu karşılaşma bu karşılaşma olduğunu gözlemlerken, gerçek kazanının belli olması için dostluğun, kardeşliğin, karşılıklı sevgi saygının olduğu bir maç görmedik. Başından sonuna gergin geçen bu maçta Qımıli takımı sonucu kabul etmedi. Hakem hatalarından yenildiklerini söylediler.

 

BAŞKAN AŞKIN ŞİT GERGİNLİĞİ BİTİRDİ...

 

Maçın sonunda Başkan Aşkın Şit’in stadın kapısını tutarak yaptığı konuşma gerginliği bitiren ana çıkış oldu, Şit’in başkan ve liderliğin ne olduğuna dair önemli bir örnek ortaya koydu:

Şit, istenmeyen olayların yaşanması hepimizi üzdü. Maç yada skor önemli değildir. Bayramoğlular bizim kardeşlerimizdir. Qımıliye yakışan kardeşlerimizi tebrik etmektir. Kazanan kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Maçın sonucu yada skoru bizim için önemli değildir, önemli olan kardeşliğimizdir, önemli olan dayanışmamızdır, önemliolan birlik-bütünlüğümüzdür. Tüm futbolcular soyunma odalarına... dedikten sonra ortalık sakinleşti.

Sonuç olarak Pazar günü oynanan yarı final maçlarında 1. Maç kardeşlik, dostluk, centlimelik’e yakışmayan bir atmosferde son bulurken, 2. Maç gayet düzenli centlimence, kardeşçe oynandı. Kazanan kardeşlikti. Kazanan ve kaybedenler birbirlerini kutlayarak sahadan dostça ayrıldılar.

Doğu Medya-Haber Merkezi-Özel Haber

 

 

 

 

ETİKETLER : Hoç-Fed 2017 futbol turnuvası Yarı Final Maçları Sarıyer... Doğu Kültür Doğu Medya...
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA