HDP’NİN IĞDIR’DAKİ HALK BULUŞMASI COŞKULU GEÇTİ

DTK, HDK, HDP, DBP ve TJA’ın ortak planlaması doğrultusunda Serhat’taki halk buluşmaları devam ediyor
Bu haber 2017-03-31 13:38:48 eklenmiş ve 700 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

DTK, HDK, HDP, DBP ve TJA’ın ortak planlaması doğrultusunda Serhat’taki halk buluşmaları devam ediyor. Iğdır’da Doğubayazıt caddesinde düzenlenen buluşmaya, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, HDP milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Mehmet Emin Adıyaman, Berdan Öztürk, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan ile yüzlerce kişi katıldı. Kent merkezinde yapılan selamlamanın ardından alana gelen heyet, büyük bir coşkuyla karşılandı.

‘Hiçbirimizin Bu Anayasa'da Yeri Yok’

Slogan ve alkışlar arasında halkı selamlayan HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, referanduma götürülen Anayasa'nın tekçi bir Anayasa olduğunu söyleyerek, "Hiç birimizin bu Anayasada yeri yoktur. Bu nedenle 16 Nisan günü bu padişah anayasasına ‘Hayır’ derken öte yandan son 2 yıldır coğrafyamızda uygulanan şiddet, katliam ve KHK’lere de ‘Hayır’ demiş olacağız” dedi.

‘Tekçi, Milliyetçi Rejim Yaratılıyor’

Ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek ise halkların dil ve kültürünü ayrıştıran bir Anayasa yapıldığını vurgulayarak, “Bu Anayasa halkların Anayasa'sı değildir. Halkın özgürlüğünü ortaya koyan bir Anayasa değildir. Bir Anayasa yapılacaksa birlikte yapılmalıdır. Ama 15 yıllık AKP hükümeti halkı oyalamıştır. Halkın barışını, demokrasi ve özgürlüğünü engellemiştir. Tekçi, milliyetçi bir rejim yaratılıyor. Halkı yoksullaştırıyor. Bu Anayasa içerisinde halka dair bir şey yoktur. O yüzden ‘Hayır’ diyeceğiz” diye belirtti.

‘Sefer Taş Yanlış Politikanın Kurbanı Edilmiştir’

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da konuşmasına DAİŞ tarafından yakılan Iğdırlı asker Sefer Taş’a dikkat çekerek başladı. Yıldırım, “Sefer Taş kardeşimiz Türkiye’nin yanlış politikalarına kurban edilmiştir” dedi. Alevi ve Şii karşıtlığı üzerinden bir politika yürütüldüğünü söyleyen Yıldırım, şunları aktardı: “Ne diyor Başbakan ‘Ben Alevilik ile büyüdüm’ diyor ama senin getirdiğin tek kişilik sisteme gelecek kişinin Alevi saygısı yok.”

'Rekor Oy Serhat'ta Çıkacak'

Serhat’ta rekor oy beklediklerinin altını çizen Yıldırım, “Biz Iğdır’da Kürt, Azeri ve Türk kardeşlerimize güveniyoruz ve iddia ediyoruz rekor oy Serhat’ta çıkacak. En az yüzde 80 alacağız. Bizimle meşru yöntemlere baş edemeyenler, gidip gele şiddet politikasına sarıldılar. Siyasetçilerimizi tutukladır, belediyelerimizi gasp ettiler. 16 Nisan bizim için Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel tutukluğunu kabul edip etmeme referandumudur. Biz 'Hayır' dersek bu ülkede kalıcı barışın kapısını aralayacağız. Savaşın büyütebileceği bir şey yoktur. Savaşa karşı barışı inşa edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

HDP'nin Iğdır'daki Halk Buluşmasından Kareler:


 
 
 
 
 
 
ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA