Iğdır HDP Köylere “HAYIR”lı Ziyaretlere Başladı..!

16 Nisan 2017 terhindeki anayasa değişikli referandumunda tercihini “Hayır”dan yana koyan HDP günler yaklaştıkça çalışmalarını hızlandırdı
Bu haber 2017-03-28 20:52:26 eklenmiş ve 806 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

HDP Iğdır İl Örgütünün Referandum Çalışmaları sürüyor. 16 Nisan 2017 terhindeki anayasa değişikli referandumunda tercihini “Hayır”dan yana koyan HDP günler yaklaştıkça çalışmalarını hızlandırdı.

HDP Parti Meclisi üyesi Semra Demir, HDP Iğdır Milletvekili Av. Mehmet Emin Adıyaman, HDP Iğdır İl Eş başkanı Hasan Safa ve parti çalışanlarının katıldığı "HAYIR" çalışması bugün Yüzbaşılar, Özdemir, Çakırtaş, Hüseyinkent, Mürşitali, Necefali, Kadıkışlak, Göl, Tacirli, Evci köyleri ile devam etti.

 

Milletvekili Adıyaman, “Teklik Yüce Allah’a mahsustur. Tekliğe karşıyız”

HDP Iğdır Milletvekili Av. Mehmet Emin Adıyaman, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda; “Biz irademizi tek bir kişinin iki dudağı arasındaki bir söze mi teslim edeceğiz, yoksa irademizi kendi elimizde tutup bizi yönetenleri bizler mi seçeceğiz. İşte 16 Nisan referandumunda kullanacağımız oy bizim kader oyumuzdur. Dünyanın demokrasiye, özgürlüklere kendisini kendisinin yönettiği çağdaş bir dünyaya doğru giderken, bizim önümüze konulan bu anayasa tek bir kişinin yani padişahın, belki ileride aynı zamanda halifenin, o yetmeyecek başımıza padişah olacak, başımıza halife olacak. Başımıza kral olacak bu da yetmez diyerek ben yeryüzünün tanrısıyım da diyebilir.

Biz oyumuzu kullanırken nasıl yönetileceğimizin tercihini yapmış olacağız.  Anayasalar öyle bugünden yarına değişecek metinler, değişecek kanunlar, değişecek düzenlemeler değil. Bugün uygulanan 1982 Kenan Evren darbe anayasası aradan kırk yıl geçmiş hala değişmiyor. 82 anayasası haklarımızı, özgürlüklerimizi, adalet anlayışını yerle bir etmiş. Önümüze konulan bu anayasa değişikliği 82 anayasasından daha beter bir anayasadır. Halk deyimi ile yağmurdan kaçarken doluya yakalanmak vardır. Bu nedenle biz halkımıza 16 Nisan günü halklarımızın özgürlüğü, inançların özgürlüğü, bir arada özgür, eşitçe yaşam adına, demokrasi adına ortak vatanda kardeşçe barış içinde yaşam adına Halkların Demokrasi Partisi olarak “Hayır” diyoruz. Teklik yüce Allah’a mahsustur. Tekliğe, tek adamlığa karşıyız.”

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA