ARDAHAN KÜLTÜR EVİ’NDE KONGRE KOMEDİSİ...

ARDAHAN KÜLTÜR EVİ KONGRESİNDE RESMEN HEMŞERİ CAMİAMIZIN NASIL BİR KONGRE KOMEDİSİYLE ELE GEÇİRİLDİĞİNİ-KULLANILDIĞINI CANLI OLARAK İZLEDİK-SEYR ETTİK...
Bu haber 2017-03-26 09:02:13 eklenmiş ve 1909 kez görüntülenmiştir.

ARDAHAN KÜLTÜR EVİ’NDE KONGRE KOMEDİSİ...

 

Çağımızda dernekler yada STK’lar (Sivil Toplum Örgütleri), lobiler;  insanlık tarihi boyunca da firma ve aileler  bir ülkenin, bir toplumun, bir bölgenin, kıtanın, dünyanın yerel, ulusal, küresel anlamda kaderini belirleyen ana unusurlar olagelmişlerdir. Genelde siyasetten, ekonomiye, kültürden (Din ve İnanç alanı da dahil olmak üzere) sanata da insan topluluklarının yaşamının şekillenmesinde bu güçler belirleyici olmuşlardır.

 

2000’li yıllardan itibaren Ak Parti iktidara geldiğinde özellikle STK alanında önemli gelişmeler oldu. Federasyonlaşmaların, dernekleşmenin önü sonuna kadar açıldı.

 

Genel anlamda bu açılım ve gelişmeler yaşanırken, diğer yandan semt –semt, ilçe ilçe, il-il eski Türkiye hastalıkları, derin sızmalar, kripto yapılanmalar, aleni ve derinden çetleşemeler ise giderek Ak Partiyi daha da kötü bir şekilde sarmaya ve ele geçirmeye başladı.

 

Bu ele geçirme, sızma, ve kripto yapılanma, derin çeteleşmeden... İstanbulda ki Ardahan STK yapılanmasına geldiğimizde bu derin sızma ve çeteleşme öncelikle derneklerin bölgede yaptığı festivaller ve etkinlikler başta olmak üzere tüm dernekleri –STK’ları boşa çıkararak, STK larınn binbir emekle ortaya koyduğu tüm kazanımlarını ele geçirdiler. Artık bölgede festivaller başta olmak üzere tüm etkinliklerde STK’lar devre dışı bırakılmıştı. STK alanının yerini birbirine düşman gözüken ama özde toplumu çürüten, ortak hareket eden iktidar ve muhalefetiyle siyasetteki çeteleşmeler aldı.

 

Bölgede bu gelişmeler olurken Metropollerde ise özellikle iktidar partisinde ki derin çeteleşme toplumun önünü açacak, gerçek anlamda demokrasiyi inşa edecek, halkın kendi kendisini yönetmesini, demokrasinin gerçek ayaklarıyla hayata geçmesini sağlayacak  olan tüm STK’ları profesyonelce ablukaya almaya başladılar.

 

Önce yönetimlerde yer alan bireyleri A’dan Z’ye incelemeye aldılar. Kaç para, kaç kiloluk insan olduklarını, zaaflarını, artı-eksilerini iyice tartıp biçtiler. Bunlardan hangisini hangi alanda kullanabileceklerini hesaplayarak yavaş-yavaş STK alanına sızıp ele geçirmeye başladılar. Çıkarlarına gelenlerin önünü sonuna kadar açtılar. Halk TC ve Siyaset yapılanmasındaki derin çeteleşmeyi, kripto sızma ve işgali bilmediği içinde halk kitleleri resmen kullanılan sürülere dönüştürüldüler.

 

ARDAHAN KÜLTÜR EVİ KONGRESİNDE RESMEN HEMŞERİ CAMİAMIZIN NASIL BİR KONGRE KOMEDİSİYLE ELE GEÇİRİLDİĞİNİ-KULLANILDIĞINI CANLI OLARAK İZLEDİK-SEYR ETTİK...

 

Bu belirlemelerden Esenyurttaki Ardahan Kültür Evi kongresine geldiğimizde derin çeteleşmelerin, kripto yapılanmaların BU İLÇEDE 1. NÜFUS OLAN Ardahan Toplumunu nasıl kullandıklarını, nasıl ele geçirdiklerini, Ardahan toplumunu nasıl kaz ve kuş gibi kullandıklarını an be an hem izledik hemde gözlemledik.

 

Öncellikle bu ayın 18’de  1. Hafta yapılan kongede çoğunluk sağlanabilecekken sağlanmadı denilerek kongrenin 25 Marta ertelenmesi kurgunun çok önceden yapıldığını ortaya koyarken, kongrenin bir hafta ertelenmesinin ardından da Esenyurttu derinden ele geçiren çetelerle, kripto yapılanmaların perde arkası pazarlıkları, Ardahan toplumunun, stk larının nasıl kullanılıp, nasıl pazarlanacağını; Ardahan toplumunun nasıl derinden ablukaya alındığını da net olarak ortaya koydu.

 

Bu kongrede yarışan iki listedeki yöneticiler, yönetime aday Ardahanlılardan hangisinin yada hangilerinin bu derin çetleşme ve kripto yapılanmayla işbirliği içinde olduğunu bu aşamada bilmemize imkan yok. Ama halkı iyi tanıyan ve gözlemleyen biri olarak yönetimlerin, yönetimlerde yer alan yöneticilerin ezici çoğunluğunun halka hizmet için ortaya çıktıklarını biliyoruz. Burada temel sorun yönetimlerde yer alan bireylerin bilgi, birikim, tecrube olarak sıfır noktasında seyr ettiklerini, ezici çoğunluğunun derin çeteler ve kripto yapılar tarafından rahatlıkla kullanılabildiklerini açıkça oratya koymaktadır. Tosun yada tosuncuklar sağa sola heycanla koşuşurken... kimbilir belkide dönen oyunların ve tiyatroların hiçbirinin, hiçibirisi farkında değildi, ruhu duymuyordu... Yada toplumunu kullanılabilir, çürütülebilir, pazarlanabilir... koyun sürüsü olarak görmekteydiler.

 

BU YAPILAR HALKI NASIL KULLANIYOR, NASIL ÇÜRÜTÜYORLAR...

 

İstanbul genelinde, yerel yönetimlerdeki çeteleşmeler, kripto yapılanmalar, siyaset-stk zübükleri ünvan, konum ve gücüne göre perde arkasında saf-temiz vatandaşları kullanarak büyük rantın tümüne ortaktır, çoğu işte perde önünde kanunen temiz hemo-memo gözükürken perde arkasında ünvan ve konumu büyük olan çete başları yer alır. Alt kademede memur yada amirler menkul-gayri-menkul servetlerine servet katıp halkın vergilerini iç ederken, harçla şişerlerken bu hırsızlık ve soygun asla kayda geçmez... Aynı zamanda  bu ülkenin yıkılması, toplumsal alanın çürütülmesi, toplumun düşürülmesinde de en büyük aktörler konumuna gelmektedirler...

Derneklerde ise en kişiliksiz, para, mal-mülk zaafı olanları tesbit edip kravat-ceket cebine para koyarak, iş adamı, diğer meslek erbaplarının zaaflarını  tesbit edip nasıl kullanacaklarını tesbit ettikten sonra alana salarlar.

 

STK’LADAKİ BU YIKICI DALGA ve DERİN SIZMA-İŞGAL, KULLANMA  NASIL YOK EDİLECEK...

 

Burada çözüm basit: Köy-il-ilçe-federasyonlar... dernekler bir çatı altında toparlanmalı, birlikte karar almalılar. Yüzlerce derneğin, federasyonun birlikte hareket ettiği bir yerde kullanma, çürütme, sızma minimuma iner. Yöneticilerin, yönetimlerin ezici çoğunluğu dönen oyunları görmese de belli bir yüzde dönen oyunları muhakak çözdüğünden toplumsal alnadaki çürütme durdurulduğu gibi, toplumun demokrasi kültürünü içselleştirmesi de o oranda gelişir.

 

Bir başka deyişle derneklerde : Yönetim, denetim, katılım ayakları sağlam bir şekilde oturduğunda... Kriptolar, çeteler,sdiyaset –stk zübükleri oynayamaz...

 

KÜLTÜR EVİ YÖNETİMİ BİR PROJE YÖNETİM DEĞİLSE...

 

Kültür evi yönetimi Ardahan ve Ardahanlıları çürüten bir proje değilse yapması gereken, atması gereken, basit bir iki adım var:

Bunlardan 1. Si Ardahan dernekler Federasyonuna üye olma, 2.si ise elindeki gücü ve rantı Ardahanın konfederasyonlaşmasına harcama, Ardahan derneklerinin birlikte hareket ettiği-karar aldığı ana çatının oluşması için harekete geçmesi...

Bu basit ama zor 1-2 adımatılmazsa mevcut yönetiminde derin çetleşme ve kripto yapılanmaya hizmet ettiğini Ardahan toplumu, Kültürevi delegesi, diğer Ardahan STKları kavramak ve anlamak zorundadır.

Esenyurttaki durumun düzelmesi sadece Kültür Evi yönetimini de bağlamıyor, Göle, Hoçvan, Çıldır, Damal federasyonu olan ilçeler başta olmak üzere o bölgedeki tüm STK2ların ortak sorunudur.

Bu stk ve derneklere üye olan herkes kendilerini yönetenleri acilen masaya yatırmalıdırlar. İstanbulda Ardahan nüfusu başta olmak üzere, Serhat bölgesi nüfusu en az İstanbul’un 15 ilçesinde 1, 2, 3. Nüfusturlar. Bu nufusun stkları bırakın bir belediye başkanını çıkarma bir çöpçü tayin edecek bir yapıda değillerdir. Halk stk alanında birlik bütünlüğe gelmeyen tüm yönetimlerin kendilerini, kullandığını, çürtüttüğünü, pazarladığını acilen, anlamak, görmek, kavramak, ve yönetimlerini bu anlamda etkinleştirmek, yetkinleştirmek ve değiştirmek zorundadır...

İKTİDAR PARTİSİNE BU DERİN ÇETLEŞEME EVETLE TAÇLANIRSA...

Yukarıda pek azına değindiğimiz, derin işgal, sızma ve kripto yapılanmanın iktidar partisi başta olmak üzere esir aldığı, ele geçirdiği siyaset alanı  göz önüne alındığında referandumda evet çıkması durumunda, Türkiye üzerinde her tür operasyonun  rahatlıkla yapıldığı bir ülkeye dönüşecektir. Çünkü bu kripto yapılanma ülkeyi düşürmek için her tür operasyonu yapacaktır.

 

DOĞU MEDYA AKIL ALMAZ BÜYÜK  BİR SALDIRI VE KUŞATMA ALTINDA...

Doğu medya olarak başta Serhat bölgesi ve ülke geneline stratejik bilgi taşırken büyük bir saldırı ve kuşatma altındayız.

Doğu Medya Firmasının genel yayın yönetmeni Yusuf Yasin Sit 90’lı yıllardan beri gazeteci. 90’larda kendisine yüzlerce yıllık hapis, bugünün parasıyla trilyonları bulan para cezaları kesildi. 10 yıldan fazla kimliğini değiştirerek inşaatlarda amele olarak gizlendi. 2010’da yılına kadar hakkında açılan sahte davaları düşürerek 2011’de Doğu Medya’yı kurdu.

Ne kamu, özel hiçbir banka kendisine işini oturtması için kredi vermediği gibi Üniversiteyi bitirdiğinde gasp edilen 30 yıllık tüm haklarının hiçbirini kanunen sorgulayamadı, arayamadı.

Sizlere bu bilgileri taşırken geçmişte hapis-para  cezalarıyla kuşatılan Doğu Medya, günümüzde ise bu derin çetler, kripto yapılar  tarafından ekonomik abluka başta olmak üzere, siber saldırılarla yayınının kesilmesi için akla gelebilecek her türlü saldırı yapılmaktadır. Sadece bu mart ayı içinde yapılan siber saldırlarla iki yıllık haber arşivimiz yayından kaldırıldı.

Devletteki çeteleşme, kriptolar, siyaset-stk zübüklerinin günümüzde birlikte ablukaya aldığı Doğu Medyanın yayın yapacağı tek bir yazıhanesi olmadığı gibi, yayın yönetmeninin yazı yazmaması içinde ailevi yaşamı ablukaya alınmış, işini hacizler ve ekonomikkuşatmalarla işini yapacak tek bir bilgisayarı dahi bırakılmamıştır...

Derin çetleşme, kriptolarla, siyaset-stk zübükleriyle savaşmak, çürümek, çürütülmek istemiyorsanız bölge iş-stk dünyasının samimiyetini ortaya koyup Doğu Medyanın alt yapısını da inşa etmesi gerekmektedir. Bu anlamda dürüst-insani özelliklerini kayb etmemiş tüm iş-stk yapılanmamızı Doğu Medyanın alt yapısını oturtmaları için göreve çağırıyoruz.

Göreve çağırıyoruz çünkü, size, toplumsal alana doğru bilgi taşıyan, dönen oyunları çözen  2.bir yayın maalesef yok. Yerel gazetecilerin durumu ortada. Hiç kimse ailesinden, ekmeğinden... herşeyinden vazgeçecek kadar ölümüne mücadele etmez...

Toplumsal alan,  iş-stk dünyamız,  Doğu Medya’ya bu ölümcül saldırıyı görmezse, önlem almazsa 20-30 yıldır yaşadığımız büyük kayıplar, 20-30 yıl daha sürer. Ülkemizde her alanda özne olmasak, dönen oyunları çözmesek...  ülkemizi de kayb edeceğimizi kimse unutmamalıdır...

Bundan dolayı dürüst tüm insanları stk alanını, medya alanını sağlam-doğru temellerde oturtmak için göreve davet ediyoruz... Doğu Medya olarak biz asla hırsız, soyguncu, nammusuz çetelelerin, çeteleşmelerin,kriptoların oyuncağı, kullandıkları paçavralar olmayacağız. Topluma toplumsal alana sağlam-sağlıklı bilgi için Doğu Medyaya sahip çıkılmalıdır. Bilgi değerlidir. Bilgi olmazsa gelecekte olmayacaktır. Tüm hemşeri camiamızın bu gerçeğikavraması hayati önemdedir...

 

 

ETİKETLER : Ardahan Kültür Evi Kongre Kongre Komedisi...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA