Iğdırlı Kadınlardan “BARIŞ” Çağrısı

Iğdır’da KJA bileşenleri öncülüğünde Türkiye’de son zamanlarda yaşanan savaşlara ve ölümlere dikkat çekmek amacıyla barışa ihtiyacım var şiarıyla basın açıklaması gerçekleştirdi
Bu haber 2015-09-06 18:14:15 eklenmiş ve 983 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat Akkuş-Iğdır

 

Iğdır’da KJA bileşenleri öncülüğünde Türkiye’de son zamanlarda yaşanan savaşlara ve ölümlere dikkat çekmek amacıyla barışa ihtiyacım var şiarıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Iğdır’da Kongreya Jinin Azad (KJA) bileşenleri öncülüğünde barışa ihtiyacım var şiarıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına HDP Iğdır Milletvekilleri Kıznaz Türkeli, M.Emin Adıyaman, Iğdır Belediye Eş başkanı Şaziye Önder, Ağrı Belediye Eş Başkanı Mukaddes Kubilay, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Neşegül Can, Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı Dilek Yanardağ, Iğdır, Ağrı kadın belediye meclis üyelerinin yanı sıra KJA bileşenleri katıldı. Belediye Meydanı’nda bulunan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi alanı beyaz bez parçaları ile beyaz balonlar ile süslendi. Kadınların basın açıklamasında yanlarında getirdikleri ve üzerinde “ Bu kirli savaşa kurban verecek evladımız yoktur”,” Her yerde barış nöbetindeyiz, Ses çıkarıyoruz”,” Tüm kadınlar savaşa karşı barışı haykırmalıdırlar”,” Barışı kadınlar getirecek” dövizleri dikkat çekti. Basın açıklamasında düdük ve tava tencere sesleri ile gürültü eylemde gerçekleştirildi.

 

Sınır ötesi savaş yetkisi yoksul halk çocuklarını öldürme yetkisidir’

Açıklamayı gerçekleştiren Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Sınır ötesi savaş yetkisinin Kürtleri öldürme yetkisi olduğuna dikkat çekerek” Görünürde çatışan ama aslında aynı duygu ve düşünceleri taşıyan AKP, CHP ve MHP mecliste sınır ötesi savaş yetkisi veren tezkereye 3 Eylül’de birlikte evet demiştir. IŞİD barbarlığına karşı bir şey yapmayan hükümet bu yetkiyi kime karşı kullanacaktır. Bu yetki nerede olursa olsun Kürtleri öldürme yetkisidir. Yoksul halk çocuklarını öldürme yetkisidir” dedi.

 ‘Özel güvenlik alanları ilan edilerek katliamlar yapılıyor’

Önder özelikle Kürdistan’da özel güvenlik alanları ilan edilerek katliamlar gerçekleştiğini belirterek” Özelikle Kürdistan’da çatışma ve kaos hali hakimdir. Gözaltılar, tutuklanmalar ve infazlar pervasızlaştırılmıştır. Özel güvenlik alanları ilan edilerek katliamlar yapılmaktadır. Henüz yedisinde olan çocuklar terörist diye öldürülmektedir” dedi.

 

‘Bizler çırılçıplak sokağa atılmış onurlu kadınlarız’

Önder son olarak kendilerinin çırılçıplak sokağa atılmış onurlu kadınlar olduğuna dikkat çekerek” Bizler kıyıya vuran Suriyeli çocuklarız. Bizler çırılçıplak sokağa atılmış onurlu kadınlarız. Bizler zorunluluğu askerliği kardeşkanını dökmeyi reddedenleriz. Bizler bir tarafı toprağa düşerken, diğer tarafı yaşama tutunup barışı haykıran kadınlarız”  dedi.

Basın açıklaması Sırasıyla Tuzluca Eş Başkanı Neşegül Can, Ağrı Belediye Eş Başkanı Mukkades Kubilay, Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı Dilek Yanardağ HDP Iğdır Milletvekili Kıznaz Türkeli’nin “Barış için kadın girişimi” bildirgesinin okunmasıyla son buldu.

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA