BARIŞ MESAJI, SARIYER'DEN DÜNYAYA YAYILDI…

Savaşın tüm çirkefliği ile 4 koldan sardığı ülkemizde ve içinde yaşadığımız Ortadoğu coğrafyasında Sarıyer Belediyesinden Barış için önemli bir etkinlik yapıldı. Binlerce kişilik salon doldu taştı. Barış hemen şimdi sloganları salonu inletti...
Bu haber 2015-09-02 10:21:20 eklenmiş ve 1094 kez görüntülenmiştir.

BARIŞ MESAJI, SARIYER'DEN DÜNYAYA YAYILDI…

 

Yılın her ayı çok önemli etkinliklere ev sahipliği yapan Sarıyer belediyesi, 1 Eylul ruhuna uygun önemli bir etkinliğe daha imza atdı.

 

Savaşın tüm çirkefliği ile 4 koldan sardığı ülkemizde ve içinde yaşadığımız Ortadoğu coğrafyasında Sarıyer Belediyesinden Barış için önemli bir etkinlik yapıldı. Binlerce kişilik salon doldu taştı. Barış hemen şimdi sloganları salonu inletti...

 

Barış mesajı Sarıyer’den tüm dünyaya yayıldı.

Bu yıl 7. Düzenlenen festivalde açılış konuşmasını yapan genç barış yoksa , yaptığınız hiçbir köprünün, hiçbir projenin değeri yoktur. İnsan yoksa, insana saldırı varsa yapılan diğer şeyler boştur, yıkılmaya mahkumdur. Genç birlikte sahneye çıkan çocuklar barış türküleri söylediler. Tüm salon barış hemen şimdi… sloganları ile salonu inlettiler.

 

Bölgemizde bölge nufusumuzun medarı iftiharı olan Süreyya Çinik, CHP Meclis Üyesi Ekrem Tekçe İstanbul Ardahanlılar Dernek Başkanı Yusuf Sit, Sarıyer Ardahanlılar Derneği Başkanı Orhan Topçu ve Yönetimi ve yüzlerce hemşerimiz gecedeydiler.

 

Süreyya Çinik bölge dernekçiliğimizin STK-İş Dünyasının rayına oturmasında en önemli kilometre taşlarından biri. Ardahanlıları, Karslıları bulunduğu her yerde en iyi temsil eden bir aktör.

 

Meclis üyesi Tekçe, İstanbul genelinde adeta parmakla gösterilecek en önemli meclis üyelerinden biri. İstanbulu yıllardır medya olarak takip ederken genelde toplumumuz önüne çıkarılanlardan göz önünde olanlara baktığımızda toplumun önünü derinden tıkama, çürütme, ajanvari bir yapının yanı sıra, hırsızlık, yolsuzluk, iş kotarma,  halkı çürütme… vb. konularda üstün meziyetleri olan derinden toplumu çürüten toplum düşmanı bir yapı görüyoruz. Ama Tekçe gibi dürüst ve namuslu insanlar işinden eve, evden işe giderken çoğu zamanlarını da topluma harcamayı bilen özverili insanlar.

 

Örneğin şu aralar Sarıyerde başı sıkışan Tekçe’ye yada Çinik’e gidiyor. Sorunları azami düzeyde çözülüyor. Tekçe şu anda hemşerilerimizin alt yapı , istinat duvarları vb. herşeyi yaptırıyor. Sarıyer'de toplumsal alanı ilgilendiren konularda kamuoyunu bilgilendiren, sorunları kamuoyuna taşıyan bir insan olarak herkesin-kesimin duasını alıyor…

 

 

Başkan Şükrü Genç’le toplumumuz adeta kaynaşmış durumda, hemşeri camiamızın en çok sevdiği saydığı başkanların başında İstanbulda Şükrü Genç geliyor. Ardahan Stk’ları olarak Gençten Tekçe gibi insanlarımızın Başkan yardımcılığı, toplumumuz adına danışmanların olması temel beklentimiz...

 

 Gerek Sarıyer'de gerekse nüfusumuzun yoğun olduğu birçok ilçede hemşerilerimizi temsilen halkın onayladığı insanlar yok. Halktan kopuk kendi kendilerine temsilciyiz şuyuz buyuz diyenlerin karekteristik özelliklerine yukarda vurgu yaptık. Ardahan-Kars adına diğer nüfusu yoğun olan iller gibi, yöneticilerimizin, temsilcilerimizin olması tüm toplumumuzun ana isteği...

 

Gecede dikkatimizi çeken en önemli konu aydın, birdiğerini öteki olarak görmeyen tüm renklerin ve kültürlerin uyumu oldu. Beldiyecilik alanında CHP’nin ileri yapısı her alanda kendini gösteriyor.  Kültür sanatın yoğun olduğu her yerde Genç gibi, Tekçe gibi CHPliler çıkarsa yerel yönetimler CHPYe geçecek. Kimse de bunu engelleyemeyecktir. Son iki yıldır Şükrü Genç için önümüzdeki yerel seçimde İstanbul İBB başkan adayı olarak görmek isteyenler her geçen gün çoğalmaya başladı…

 

 

 

1 Eylül Dünya Barış Günü Haberin Detyayları…

 

Sarıyer Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Sarıyer Uluslararası Barışa Çağrı Festivali kapsamında Maslak TIM Show Center’ı dolduran vatandaşlar, ülkemizde ve dünyada yaşanan üzücü olaylara dur diyerek, dünyaya barış mesajı verdiler.

 

Sarıyer Belediyesi, geleneksel olarak gerçekleştirdiği Barışa Çağrı Festivali'nin yedincisi Yaşar Kemal Kültür Merkezi Bahçesi’nde misafir belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşen fidan dikme töreni ile başladı.

 

Çorum’dan Oğuzlar, Aşdağul ve Mecitözü; Erzincan’dan Geçit, Mollaköy, Çağlayan ve Pınarhisar Kaynarca Belediye Başkanları’nın Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte katıldığı ağaç dikimi töreni sonrası konuklar Maslak TIM Show Center’da düzenlenen geceye konuk oldular.

 

SARIYER BARIŞ İÇİN BULUŞTU

 

Sarıyer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileri ile süslenen gecede sahne alan Hatay Medeniyetler Korosu, Türkçe, Ermenice, Azerice, Arapça, Lazca türküler seslendirirken, semavi dinlere ait ilahiler semaya ulaştı. Her dinden, her kültürden binlerce barışsever Sarıyerli, dünyaya kardeşlik mesajı verdiği Barışa Çağrı Festivali'nin konuk sanatçıları Leman Sam, Cahit Berkay, Erdal Şalikoğlu, Zafer Gündoğdu ve Albayrak Kardeşler şarkılarını barış için söyledi. Gecede konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Barış'tan söz etmenin, Barış'a çağrı yapmanın, Barış için haykırmanın tam zamanı olduğuna inanıyorum" dedi.

 

Sarıyer Belediye Tiyatrosu'nun kısa performansı ile başlayan Sarıyer Uluslararası Barışa Çağrı Festivali, dünyada barışı en çok isteyen çocukların sahneye çağırdığı Sarıyer Belediye Başkanı Genç'in konuşması ile başladı. Konuşmasında dünyaya hoşgörü mesajı veren Başkan Genç, "Camilerin, cemevlerinin, kiliselerin, sinagogların gasilhanelerine, musalla taşlarına cenazeler sığmazken, barıştan söz etmek belki garip ve anlamsız gelebilir. Yurdun dört bir yanından acılı anaların feryatları yükseliyor.  Tam da bu saydığımız nedenlerle, barıştan söz etmenin, barışa çağrı yapmanın, barış için haykırmanın tam da zamanı olduğuna inanıyorum.

 

Burada, İstanbul’un gözbebeği Sarıyer ilçesinde, yani ülkenin her yanından, hemen hemen her dinden, her mezhepten, her alt kültürden, her etnik kökenden veya milliyetten gelen insanların barış içinde, dostça yaşadığı bir beldede, barışın en somut haliyle hayat bulduğu bir beldede bu çağrıyı yapmak, bu haykırışı seslendirmek, bu yıl her zamankinden çok daha büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.

 

Konuşmasını Yazar Yaşar Kemal gibi önemli şair ve yazarların barış için söyledikleri sözlerle devam ettiren Başkan Genç, "Sarıyer Barışa Çağrı Festivali’nde, her yıl olduğu gibi, bu barış beldesinden yükselecek barış türkülerinin, denizlerde dalga, havada rüzgar, bulutlarda yağmur olup, sevgili ülkemizin dört bir yanına güvercin kanatlarına binip yol almasını, anaların, babaların, bacıların, kardeşlerin gözyaşlarına ilaç olmasını diliyoruz. Bugün buradan, Sarıyer’den, ülkenin ve dünyanın dört bir yanında , birbirlerine silah sıkanlara çağrımızdır; “Ey vicdan sahibi insanlar! Gelin dünyamız, barut kokusu değil, çiçek kokusu ile bezensin. Semalarımızda savaş uçakları değil, uçurtmalar uçsun. Çocuklarımız siperlerde , evlerde pencere altlarında sığınarak değil, bahçelerde koşarak büyüsün. Nefretin değil sevginin, küfrün değil türkünün, gözyaşının değil kahkahanın yankılandığı bir dünyayı yaratmak için el ele verelim" dedi.

 

 

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve birbirinden değerli konuklar, Sarıyer'den tüm dünyaya barış mesajı göndermek için alanı dolduran vatandaşlar ile birlikte gecenin sonunda memleketim şarkısını hep bir ağızdan söyleyerek tek yürek oldular. Program sonunda konuklara barışın simgesi zeytin dalları hediye edildi.

ETİKETLER : BARIŞ MESAJI SARIYER'DEN DÜNYAYA YAYILDI…
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA