PKK ve AKP İÇ SAVAŞI ÇIKARMAK İÇİN TAM GAZ GİDİYORLAR...

HDP genel başkanı Selahttin Demirtaşın amaçsız-sonuçsuz olarak tarif ettiği bu terör eylemlerinin acilen bitirilmesi için bir-iki gün önce İzmir’den çağrı yapmıştı. Fakat çağrıyı dikkate alan olmadı... PKK GÜMRÜK MUAFAZA MEMURLARINA DA EL KOYARKEN, AKP ise Hakkari Bld Başkanını Tutukladı...
Bu haber 2015-08-23 20:41:28 eklenmiş ve 740 kez görüntülenmiştir.

 

PKK GÜMRÜK MUAFAZA MEMURLARINA DA EL KOYDU…

 

Kürt illerinde özerklik ilanının ardından memurlara yönelik kaçırma, tehdiş, sindirme ve terörist eylem ve olaylar giderek artmaya başladı.

 

HDP genel başkanı Selahttin Demirtaşın amaçsız-sonuçsuz olarak tarif ettiği bu terör eylemlerinin acilen bitirilmesi için bir-iki gün önce İzmir’den çağrı yapmıştı. Fakat çağrıyı dikkate alan olmadı... PKK GÜMRÜK MUAFAZA MEMURLARINA EL KOYARKEN, Birçok ilçede devlet memurları görevden ayrılma, yada tayinle yer değişirken, AKP ise Hakkari Bld Başkanını Tutukladı. Biri devlet adına, öbürü  Kürtler adına iç savaş çıkarmak için oynanması gereken her oyunu, her senaryoyu hayata geçirmeye başladılar...

 

Kamuoyu,  Meydana gelen terör olaylarının bir anda tüm Türkiye’yi sarmasını,  bir Anda Kürdistanın köy-dağ bombalanması yakılıp yıkılması… pentagon çıkışlı derin ABD-İsrail-Türkiye üçgeninde planlandığını ortaya koyarken uygulayıcıları ise AKP ve PKK olarak görmektedir.

 

Önümüzdeki erken seçimde HDP oyunu artırarak seçimden çıkması durumunda  AKP ve  PKK’nin sonu olabilecek kadar  önemli gelişmeleri de bünyesinde barındırmaktadır. Çünkü milli irade, halkların kardeşliği vb. söylemlerle yola çıkanlar dayatılan bu savaş konseptiyle Türkiye halklarının tek çatı altında buluşmasını engellemeye, bu buluşmaya  saldırı yaptılar. Nihayet doğudan gelen haberler 800’den fazla gerilanın anlam veremediği bu savştan kaçtığını… Şehit cenazelerinmde ise HDP’ye değil AKP’ye karşı büyük bir tepkinin geliştiği net olarak görülmeye başlandı.

 

Bir başka deyişle Kamuoyu bir anda alevlenen savaşı: Ortadoğu’da ayakları üzerinde durabilen bir halk, devlet bırakmayan katil kapital firmalar AKP-PKK ikilisiyle Türkiye’yi düşürmek, iç savaş çıkarmak, İŞİD-DAİŞ gibi vahşi terör örgütlerine daha büyük alanlar açmak, HDP’yi düşürmek olarak okumaya başladı.  Bu anlamda HDP kesin olarak en çok büyüyecek olan bir parti olarak Türkiye siyaset sahnesinde hak ettiği yeri alacaktır.  Bu gelişmeyi önelemey de kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye ve bölge genelinde savaş ve terörle iktidar oyunu oynayanlar halkların kardeşliği karşısında yenilgiye uğrayacaklardır…

 

Aşağıda sıralanan iki haber akp-pkk işbirliği açısından önemli ipuçları veriyor...

 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan flaş açıklama

 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Van'ın Saray ilçesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Kapıköy Sınır Kapısında görevli 11 gümrük muhafaza memuru ve araç sürücüsü kaçırıldı.

 

Van Valiliğinden dün yapılan yazılı açıklamada, Kapıköy Gümrük Müdürlüğünde görevli 10 personel ve bir şoförün bulunduğu minibüsün, 21 Ağustos'ta mesai bitiminin ardından şehir merkezine gitmek üzere yola çıktığı ancak kendilerinden bir daha haber alınamadığı duyurulmuştu.

 

Hakkari Bld Başknına Büyük Şok:

Öz yönetim ilan eden 2 isme tutuklama talebi

Hakkari Belediye Başkanı Hatipoğlu ve Meclis Üyesi Çiftçi ile HDP Merkez İlçe Başkanı Kaya, anayasal düzeni bozmaya çalıştıkları iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

 

Anayasal düzeni bozmaya çalıştıkları iddiasıyla mahkemeye çıkarılan Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve Meclis Üyesi Nurullah Çiftçi ile HDP Merkez İlçe Başkanı İsmail Sihat Kaya, tutuklandı.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe teşkilatları ile mahalle meclisleri tarafından kent merkezinde yapılan "öz yönetim" açıklamasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Hatipoğlu, Çiftçi ve Kaya, nöbetçi mahkeme tarafından "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 14 Ağustos'taki basın açıklamasına katılan Hakkari Belediye Başkanı Hatipoğlu ve Belediye Meclisi Üyesi Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu HDP ve DBP il başkanları ile bazı parti yöneticilerinin adreslerine 17 Ağustos'ta eş zamanlıoperasyon düzenlemiş, 2 kişinin gözaltına alındığı operasyonda Hatipoğlu ve Çiftçi ile bazı parti yöneticileri adreslerinde bulunamamıştı. 

Avukatlarıyla daha sonra adliyeye gelen Hatipoğlu ve Çiftçi, emniyet müdürlüğüne götürülmüştü.

 

Serhat Haberler-Yerel Medya

 

Serhat İller –Son Dakika

 

 

TÜRKİYE-DÜNYA SON DAKİKA

 

 

KÜRDİSTAN SON DAKİKA

 

ETİKETLER : PKK GÜMRÜK MUAFAZA MEMURLARINA DA EL KOYDU…
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA