Iğdır Ak Parti Ağustos Ay'ı İl Danışma Meclisi Toplantısını Yaptı

Iğdır Ak Parti’de Ağustos ayı İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. Bugün saat 14:00’da parti binasında gerçekleşen danışma meclisi toplantısına partili yönetici ve seçilmişler katıldılar
Bu haber 2015-08-22 16:31:43 eklenmiş ve 854 kez görüntülenmiştir.

Haber:Murat Akkuş-Iğdır

 

Iğdır Ak Parti’de Ağustos ayı İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. Bugün saat 14:00’da parti binasında gerçekleşen danışma meclisi toplantısına partili yönetici ve seçilmişler katıldılar. Divan başkanlığını il yöneticisi Ercan Aksoy’un yaptığı toplantıda söz alan il Başkanı Tutulmaz, seçimlere hazırlandıklarını belirterek gündemdeki konular hakkında siyasi değerlendirmelerde bulunarak parti politikalarını anlattı.

Başkan Tutulmaz özetle şunları ifade etti; “Partimiz koalisyon görüşmelerinde samimiyetle yaklaştı. Ancak CHP ve MHP hükümet kurmaya yanaşmadılar. Kırmızı çizgilerini dayattılar. CHP Ak Partinin ülkemize kazandırdığı eğitim sistemi gibi halkın istediği yeniliklere karşı çıktı. Barış sürecini başlatan kurucu genel başkanımız sayın Recep Tayip Erdoğan’dır. Ak parti hükümetidir. hükümetimiz samimi bir şekilde barış iradesini ortaya koyarken, örgüt silahı bırakmamakta ısrar etti.

 

Iğdır Hapsedilmiş, Çiftçimiz Perişan, Barışa İhtiyaç var

 

Kan davalarında olduğu gibi yer şeyin sonu barıştır. Onlarca insan öldürseniz de bu çatışmaları, Bu kanı barış ortadan kaldırır. Bakın Iğdır kapana kısılımış durumda. Erzurum tarafından kapalı, Doğubeyazıt tarafı kapalı. Pazarlamacılar mal getiremiyor. Sebze ve meyvemizi çevre illere satamıyoruz. Iğdır resmen hapsedilmiş. Ürünlerimiz çöpe gidiyor. Canımızdan gidiyor, malımızdan gidiyor. Çiftçimiz perişan. Hergün vatandaşlarımız il özel idaresine “sebze meyvem taralada çürüdü” diye yardım taleplerinde bulunuyor. Hiçbir eylem ve şiddet insanlarımıza bir şey kazandırmaz. Bu ülkede 30 yıl çatışma sürdü savaş sürdü. Kime ne faydası oldu. Maalesef hiçbirimizin istemediği çatışma ortamı yeniden başladı. Her gün şehit cenazeleri geliyor. Gözyaşları ve kan akmaya başladığını üzülerek görüyoruz. Barışa ihtiyaç var.

 

 Barış sürecinin bozulmasının sebebi örgüt ve HDP’dir

 

Barış sürecinin getirdiği güzelliklerden mahrum ettiler bizi. Bügün HDP çok rahat bir ortamda siyaset yapabiliyorsa, ana dilinde her alanda özgürce siyaset yapabiliyorsa % 13 gibi yüksek bir oyu alabiliyorsa bu hükümetimizin başlattığı barış süreci sayesinde oldu. HDP ve örgüt barış sürecini suistimal ettiler. Çözüm sürecinin değerini bilemediler. Büyük fırsatı değerlendiremediler. Özgür siyasete ve demokrasiye sahip çıkacaklarına, silahları gömeceklerine silaha sarıldılar. Şehit cenazeleri ve araç yakmaları Sayın Cumhurbaşkanı yapmadı. Polisleri evlerinde uyurken kafalarına kurşunları bunlar sıkmadı mı? Hükümetimiz samimi bir şekilde barış sürecin yürütüyordu. Barış sürecinin bozulmasının sebebi örgüt ve HDP’dir. Çatışam ve şiddtle hiçbir yere varılamayacağını halkımza anlatacağız”     

İl başkanı Av. Ahmet Tutulmaz’ın konuşmasından sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti. 

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA