Ekin Wan’a Yapılanlar Iğdır’da Protesto Edildi

Iğdır’da KJA bileşenleri öncülüğünde Muş Varto’da öldürülen YJA Star gerillası Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) işkence edilerek katledilmesi ve cenazesinin çırılçıplak halde teşhir edilmesini gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile protesto ettiler
Bu haber 2015-08-17 18:58:36 eklenmiş ve 814 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

 

Iğdır’da KJA bileşenleri öncülüğünde Muş Varto’da öldürülen  YJA Star gerillası Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) işkence edilerek katledilmesi ve cenazesinin çırılçıplak halde teşhir edilmesini gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile protesto ettiler.

YJA Star gerillası Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) Muş'un Varto ilçesinde işkence edilerek katledilmesinin ardından cenazesinin çırılçıplak halde teşhir edilmesi, YJA Star'lı Eltürk'e yapılan vahşete dönük öfkelerini Kongreye Jinên Azad (KJA) öncülüğünde gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile protesto ettiler. Iğdır merkeze bağlı Meşe Ahmet Dedei Caddesinde bulunan seçim bürosu önünde toplanan kadınlar burada basın açıklaması gerçekleştirdiler. Basın açıklamasında kadınların yanlarında taşıdıkları Kadınlar olarak Ekin Wan direnişimizin çırılçıplak halidir. Onurumuzdur. Bizdir. Her şeyimizdir. Devleti ifşa eden bedenimizdir” pankartı dikkat çekti. Özelde Kürt genelde tüm kadınlara yönelik insanlık dışı durumdur’

Açıklamayı gerçekleştiren Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Ekin Wan’a yönelik yapılan bu vahşetin Özelde Kürt genelde tüm kadınlara yönelik insanlık dışı durum olduğuna dikkat çekerek” Ekin’ yönelik gerçekleşen bu yaklaşım özelde Kürt kadını genelde tüm kadınlara ve Kürt halkına dönük insanlık dışı bir durumdur. Katledildikten sonra cenazeye yapılan bu insanlık dışı durum hiçbir ahlaka bağlı olmadığı gibi barbarlık ötesi bir durum ifade etmektedir” dedi.

‘Söz konusu Türkiye’de yaşanan Kürtler olunca herkes sessiz kalmaktadır’

Önder son olarak Söz konusu Türkiye’de yaşanan Kürtler olunca herkesin olay karşısında sessiz kaldığını belirterek” Hiçbir ülkede böylesi bir durum yaşanmadığı gibi insanlık dışı bu uygulama hangi ülkede yaşanmış olsaydı bu durum dünya kamuoyunda tepkilerin yaşanmasına neden olurdu.Ancak söz konusu Türkiye’de yaşanan Kürtler olunca herkes sessiz kalmaktadır.Biz kadınlar olarak Ekin Wan direnişimizin çırılçıplak halidir.Onurumuzdur.Bizdir ve her şeyimizdir.Devleti teşhir eden bedenimizdir.Kahrolsun faşizm diyoruz” dedi.

Açıklama da sık sık “ Jın Jiyan Azadî”,” Kadına uzanan eller kırılsın” sloganları atıldı. Basın açıklaması 5 dakikalık oturma eylemi ile son buldu. 

 

Serhat Haberler-Yerel Medya

 

 

Serhat İller –Son Dakika

 

ETİKETLER : Ekin Wan’a Yapılanlar Iğdır’da Protesto Edildi
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA