DİYANETTEN VEDA HUTBESİ YERİNE ‘FEDA’ HUTBESİ…

Kendinizi ne olduğunu, ne döndüğünü bilmediğiniz tüm İslam coğrafyasını saran bu kirli savaşta feda edebilirsiniz yönünde fetvalar verimeye başlandı...
Bu haber 2015-08-16 01:01:38 eklenmiş ve 503 kez görüntülenmiştir.

DİYANETTEN VEDA HUTBESİ YERİNE  ‘FEDA’ HUTBESİ…

 

Bütün dünyanın malumu olduğu gibi İslam ülkelerinde katil-kapital firmaların uşağına dönüşen devletler ve örgütlerin  işgali nedeniyle başına islam kelimesi geçirilen terör örgütleri, lenino-mao, marko… çeşit çeşit terör örgütleri,  siyasi partiler, askeriye, dini kurumlar, devletler,  diktaörler…  Ezici çoğunluk katil kapitalin emir erine dönüştüler.  Hepsi Allah, Vatan, din, millet, devrim…  adına çarpışıyorlar. Bu nasıl bir çarpışmaysa Çinin sınırlarından Afrrikanın derinliklerine tüm milletler yerlerde. Paraçalananlar, kendini parça parça edenler, bölündükçe bölünenler, yüzyıldır parçalandıkça parçalanan milletler, halkların milletlerin soykırımı, devlet, millet vasfını hızla kaybedenler. Bu melanet çemberinin dışında son 5-10 yıldır az çok kalmayı başaran Türkiyede artık bu koroya adım atdı. Kendinizi ne olduğunu, ne döndüğünü bilmediğiniz tüm İslam coğrafyasını yüzyıldan fazladır saran bu  kirli savaşta fede edebilirsiniz yönünde fetvalar verilmeye başlandı.

 

Amerikayı avucuna alan katil firmalar kendi boynuzlarını (ikiz kuleler) kırıp dünyadaki tüm iki ayaklı  iblisleri dünyaya saldı.  2-3 milyar Müslümanı  soykırım çemberine alarak insanlığa tarihte eşi olmayan bir saldırı başlattı.  Hedef coğrafyalarda herkes birbirini ötekileştirerek, bir öbürüne saldırmaya başladı. İnsanlığın bin yıllardır ortaya koyduğu tüm değerlerin bitirilişini hep birlikte canlı canlı izliyoruz. Osmanlının son yüzyılından günümüze 5 milyondan fazla insan  kürt-türk-arap-ermeni, rum, laz, çerkez,  azeri, çeçen, asuri, müslüman-hıristiyan telef edildi. Sayı yeterli bulunmamış olacak ki terör çetleri, diktatörler, devletler, öergütler… Katil firmaların katil örgütü Nato öncülüğünde soykırım savaşını çeşitlendirdiler. Doğu Türkistandan Afrikaya Halklara harakiri dayatılmış bulunmaktadır. Kendinizi feda edin, patlayın, patlatın, bir an önce ölün, parçalanın… kurtulun.

 

3 milyar Müslüman coğrafyaya bu soykırım dayatılmış, uygulama ise katil-kapital firmaların uşağına dönüşen devletler, başına İslam kelimesi geçirilen lejyonlar, kiralık katiller, terör örgütleri, lenino-mao, marko… çeşit çeşit terör örgütleri,  siyasi partiler, askeriye, dini kurumlar, devletler,  diktaörler eleiyle hayata geçirilmektedir. Katil kapital firmalar ölmenizi yok olmanızı istiyor. Kendinizi feda edin ve cennete gidin… Ama emin olun, Allahın verdiği aklı ve vicdanı doğru kullanmadığnız için,  katil kafirlerin zoka ve oyunlarını yediğiniz için, insanlığınızı kaybettiğiniz  için öbür dünyada ebedi hayatta zebaniler (cehennem bekçileri) ebenizi belleyecek. Orada her gün dirilip öleceksiniz…

 

Çinin sınırlarından afrikanın derinliklerine tüm halklar son 1-2 yüzyıldır kendilerine dayatılan tüm rejimleri ve sınırları yıkmadıkça bu oyunlardan asla kurtulmayacaklardır…

 

Diyanet'ten camilere 'Feda' hutbesi

 

Davutoğlu’nun 'Evlatlarımızı da kendimizi de feda etmeye hazırız' açıklaması Diyanet’i de harekete geçirdi

  

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Evlatlarımızı da kendimizi de feda etmeye hazırız” açıklamalarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı dün Cuma namazlarında okutulmak üzere din görevlilerine “feda hutbesi” gönderdi. Camilere gönderilen “feda hutbesi”nde, “Milli ve manevi değerlerimize karşı fedakârlık; din, vatan, bayrak için candan, anadan, yardan geçebilmektir” denildi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her hafta cuma namazlarında din görevlileri tarafından okunmak üzere gönderdiği hutbelerin bu haftaki konusu “İmanın Tezahürü: Fedakârlık ve İsar” olarak belirlendi. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve “Kardeşlerim!” ifadesiyle başlayan hutbede “Milli ve manevi değerlerimize karşı fedakârlık, yeri geldiğinde din için vatan için bayrak için, ezan için, namus için ve yarınlarımız için candan, anadan yardan geçebilmektir” ifadeleri yer aldı.

 

‘Feda’ hutbesinin, Başbakan Davutoğlu’nun “Teröre karşı sivil inisiyatif” toplantısında yaptığı konuşmadaki, “Sizler ve bizler gerektiğinde bu vatan, bu vatanın birliği, bu milletin huzuru, gelecek nesillerin geleceğinin parlak olması için evlatlarımızı da kendimizi de feda etmeye hazırız” sözlerinden sonra gelmesi ise dikkat çekti.

 

FEDAKARLIĞIN GETİRDİĞİ ‘HUZUR ve BEREKET İKLİMİ’    

 

Hutbede ayrıca, “Günümüzde niceleri yavrusu, anne - babası, yakınları komşuları, kardeşleri ve kutsal değerleri için feda göstermesi gerektiğinde bundan uzak durabilmektedir” denilerek fedakârlığın getirdiği ‘huzur ve bereket iklimi’ anlatıldı.

 

TÜRKİYE-DÜNYA SON DAKİKA

 

KÜRDİSTAN SON DAKİKA

 

 

ETİKETLER : DİYANETTEN VEDA HUTBESİ YERİNE ‘FEDA’ HUTBESİ…
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA