Iğdır'da Sivil Aracı Taradıar: “1 Yaralı”

Iğdır'da asker ve korucuların oluşturduğu çete sivil aracı taradı. Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Adetli Köyü yakınlarında Isuzu marka kamyonet askerler tarafından silahlarla tarandı. Taranan araçta bulunan Cemal aras ayaklarına isabet eden kurşunlar sonucu yaralanarak Iğdır Devlet Hastanesine kaldırıldı
Bu haber 2015-08-15 10:30:32 eklenmiş ve 866 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

 

Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Adetli Köyü yakınlarında Isuzu marka kamyonet askerler tarafından silahlarla tarandı. Taranan araçta bulunan Cemal aras ayaklarına isabet eden kurşunlar sonucu yaralanarak Iğdır Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Adetli Köyünde askerler tarafından taranan araçta bulunan Cemal Aras(30) adlı yurttaş ayağından aldığı kurşun darbeleriyle yaralanarak Iğdır Devlet Hastanesine kaldırıldı.

‘Bacaklarımın hesabını kim verecek’

Hastanede sedye üzerinde konuşan yaralı Cemal Aras bacaklarının hesabını kim verecek diye sitem ederek” Jandarma köyün ortasında adam vuruyor. Ben vurulmamak için yolun sağına doğru kaçtım. Bunlar beni taradı. 100 mermi kullandılar. Çoluk çocuğum var. Yazık günah değil mi benim bu bacaklarımın hesabını kim verecek “dedi.

‘Yaşanan olayın hiçbir dinde yeri yoktur’

Yaralı Cemal Aras’ın babası Kamil Aras ise yaşanan olayın hiçbir dinde yeri olmadığına dikkat çekerek” Biz de bu bayrak altında yaşıyoruz. Biz de bu devlete askerlik yaptık. Yeni gelen bir yüzbaşı iki korucu başı ile çocuğumu taradılar. Bu hangi adalet hangi hukuk hangi din kabul eder. Bunu kabul eden bir din varsa ona girelim. Çocuğa dur demişler. Çocuk ta tam dururken araçtan inerken taramışlar. Yeni gelen yüzbaşı 5 köyü birbirine karıştırdı.” dedi.

AKP seçim yenilgisinin intikamını halktan alıyor’

Hastane önünde konu ile ilgili açıklama yapan HDP Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ise AKP Hükümetinin seçimlerde aldığı yenilginin intikamını halktan aldığına dikkat çekerek” ” Biliyorsunuz bir süre önce iç güvenlik yasa tasarısı meclisten geçirildi. AKP’nin alelacele kendi hazırladığı kendisine göre uyarladığı açıkçası AKP diktatörlüğünü inşa etmeye yönelik bir yasa tasarısı geçirmiş durumdadır. Bunun da meyvelerini alıyoruz. AKP Hükümeti genel seçimlerde yenilgiyle çıktığı için halkı adeta cezalandırıyor. Biran için iddia ettikleri gibi mazot kaçakçılığı olsa dahi mazot kaçakçılığı ayrı bir mevzuatı gerektiriyor. Bu güvenlik güçlerine hedef gözeterek vatandaşa ateş etme hakkını vermiyor. Bu çok açık şekilde siyasal iktidarın talimatlarıyla vatandaş cezalandırılmak istenmektedir” dedi.

Olay görevini kötüye kullanan bölgede kendi çetesini kuranlar tarafından gerçekleştirildi’

Adıyaman son olarak yaşanan uygulamanın keyfi şekilde yapıldığını belirterek” Burada açık ve keyfi şekilde bir uygulamanın olduğunu düşünüyoruz. Umarım ve dilerim Cumhuriyet Savcılığı etkin bir soruşturma yürütür. Adil bir yargılama gerçekleştirir. Fakat olayın örtbas edileceğini sanmıyorum. Dilerim soruşturma sonucu olay açığa kavuşur. Görevini kötüye kullanan, bölgede kendi çetesini kurmuş olanlar tarafından adeta cezalandırılıyor. Halk arasında açıkça bilinen bir durum vardır. Nahçıvan kapısında mazot getirmek için bir takım kirli ilişkiler içerisinde rüşvet ödeyenler elini kolunu sallayarak mazotlarını taşır. Ama Rüşvet vermeyenler ise kurşun yağmuruna tabi tutulur” dedi.

Yaralının Iğdır devlet Hastanesinde bekletileceği yapılan tetiklerin ardından durumuna göre sevk edilip edilmeyeceği belirtildi. 

HDP Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman; Burada açık ve keyfi şekilde bir uygulamanın olduğunu düşünüyoruz. Umarım ve dilerim Cumhuriyet Savcılığı etkin bir soruşturma yürütür







ETİKETLER : Iğdır'da Asker Aracı Taradı: “1 Yaralı”
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA