AĞRI’DA KONTRALAR İKİ ÇOCUĞU ÖLDÜRÜP TERÖRİST İLAN ETTİLER…

Ağrı Barosu: Diyadin'de Öldürülen 2 Kişi Sivil ve Savunmasız
Bu haber 2015-08-14 23:25:53 eklenmiş ve 889 kez görüntülenmiştir.

AĞRI’DA KONTRALAR İKİ ÇOCUĞU ÖLDÜRÜP TERÖRİST İLAN ETTİLER…

 

Ağrı Barosu: Diyadin'de Öldürülen 2 Kişi Sivil ve Savunmasız

 

Ağrı'da karakola PKK'lılar tarafından yapılan silahlı saldırı sırasında kurşunlara hedef olan Orhan Aslan ile Muhammet Aydemir'in ölümüyle ilgili ön inceleme raporu açıklandı.

 

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ndeki jandarma karakoluna PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırı sırasında çıkan çatışmada kurşunlara hedef olan 16 yaşındaki Orhan Aslan ile 15 yaşındaki Muhammet Aydemir'in ölümüyle ilgili Ağrı Barosu avukatlarının hazırladığı ön inceme raporu açıklandı. Aydemir'in ailesi Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunurken, Baro raporunda, "Ölen iki kişi sivil ve savunmasız" denildi.

Ağrı Barosu: Diyadin'de Öldürülen 2 Kişi Sivil ve Savunmasız 

VALİLİK: ÇATIŞMA SIRASINDA SİLAHLARIYLA BİRLİKTE ÖLÜ GEÇİRİLDİLER...

 

Ağrı'nın Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığına 12 Ağustos gecesi, Pkk'lı teröristlerin uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırısı sırasında çıkan çatışmayla ilgili önce 3 kişinin silahları ile birlikte ölü geçirildiği açıklandı. Çatışmada ölen 2 kişinin umut fırınında çalıştığı ve sivil oldukları yolundaki haberler üzerine Valilik tarafından yapılan ikinci açıklamada, "Söz konusu olayda öldürülen kişiler saldırının akabinde güvenlik güçlerimizle çatışmaya girmiş ve çatışma sırasında silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmişlerdir" denilmesi tartışmaları artırdı. Fırıncı Recep Birgün, "Muhammet Aydemir 10 gündür yanımda çalışıyor ve öğrencidir. Orhan Aslan ise 6- 7 aydır benim yanımda çalışıyor" dedi.   CESETLERE OTOPSİ YAPILDI Öldürülen Orhan Aslan ile Muhammet Aydemir'in cenazeleri Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından bugün tekrar Diyadin'e götürüldü. Diyadin'de oturan Aydemir ailesi, İmam Hatip Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi olan ve fırında çalışan oğulları Muhammet Aydemir'in öldürülmesiyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

 

"HİÇBİR YAPI İLE İLİŞKİLİ OLMADIKLARI"

Ağrı Barosu avukatları tarafından hazırlanan ön inceleme raporu kuruma ait internet sitesinde kamuoyu ile paylaşıldı. Muhammet Aydemir ile Orhan Aslan hakkında hazırlanan ön inceleme raporunda şu görüşlere yer verildi: "Olayda yaşamını yitiren Orhan Aslan ve Muhammet Aydemir fırında çalışan iki işçi olup, hiçbir yapı ile ilişkili olmadıkları tarafımızca gözlemlenmiştir. Diyadin'de başta adliye çalışanları ve fırın işletme sahibi olmak üzere bütün bir yöre halkı dinlendiğinde ve teknik veriler analiz edildiğinde, ölen iki kişinin sivil ve savunmasız oldukları vicdani kanaatine bizi ulaştıracaktır. Ağrı Barosu olarak daha önce yaptığımız bütün açıklama ve değerlendirmede vardığımız sonuç tüm tarafların çatışmasızlık iklimini yaratmaları, sivil demokratik siyaseti önceleyen bir yaklaşımı hayata geçirmelerinin gerekliliğidir. Aksi takdirde 'eski Türkiye'de' yaşanan ve buna benzer birçok hadise ile karşı karşıya kalabiliriz."

 

 

Ağrı'da özel harekatçıların öldürdüğü çocuklar son yolculuğuna uğurlandı

HABERİN DEVAMI...

Ağrı'da özel harekatçıların öldürdüğü çocuklar son yolculuğuna uğurlandı

 

Serhat Haberler-Yerel Medya

 

Serhat İller –Son Dakika

 

ETİKETLER : AĞRI’DA KONTRALAR İKİ ÇOCUĞU ÖLDÜRÜP TERÖRİST İLAN ETTİLER…
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA