Cennet Kaya Evinde Kültür Mantarı Yetiştirip 60 Bin Lira Kazanıyor

Samsunlu Cennet Kaya Uslu, aile ekonomisine katkı amacıyla evinin bodrum katında yıllık 13 ton kültür mantarı üreterek, 60 bin liraya yakın gelir sağlıyor.
Bu haber 2015-08-09 00:16:49 eklenmiş ve 936 kez görüntülenmiştir.

 

Cennet Kaya Evinde Kültür Mantarı Yetiştirip 60 Bin Lira Kazanıyor

 

Samsunlu Cennet Kaya Uslu, aile ekonomisine katkı amacıyla evinin bodrum katında yıllık 13 ton kültür mantarı üreterek, 60 bin liraya yakın gelir sağlıyor.

 

Samsunlu Cennet Kaya Uslu, aile ekonomisine katkı amacıyla evinin bodrum katında yıllık 13 ton kültür mantarı üreterek, 60 bin liraya yakın gelir sağlıyor.İlkadım ilçesi Kalkancı Mahallesi'nde yaşayan 2 çocuk annesi Cennet Kaya Uslu (28), asgari ücretle çalışan eşine destek olmak için oturdukları binanın bodrumkatında kültür mantarı üretmek için araştırma yaptı.

 

15 BİN LİRA HİBEYLE BAŞLADI

 

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Mantarcılığı Geliştirme Projesi kapsamında yetkililerden üretim konusunda bilgi alan Uslu, bir yıl önce İlkadım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aldığı 15 bin lira hibeyle mantar üretimine başladı.

 

KOMŞULARINADA İŞ KAPISI AÇTI

 

Bir yılda 13 ton üretim yaparak yaklaşık 60 bin lira gelir sağlayan Uslu, üretim dönemlerinde komşularını da istihdam ediyor. Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinin altında atıl vaziyetteki bodrum katını mantar üretim tesisi haline dönüştürdüğünü söyledi.

 

ÜRETİMİ SÜREKLİ ARTIYOR

Bodrum katının 180 metrekare olduğunu belirten Uslu, "İlk üretim alanımız 65 metrekareydi. Yıllık üretim kapasitemiz 13 ton civarında ancak bodrumdaki 65 metrekarelik bölümü de faaliyete kattık. Oradan da ilk ürünlerimizi toplamaya başladık. Bu şekilde devam ederse önümüzdeki yıl kalan 50 metrekarelik alanı da üretime geçireceğim" diye konuştu.

HEM ÇOCUKLARINA BAKIYOR HEMDE ÇALIŞIYOR

Uslu, evine ekonomik destek sağladığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Artık bir gelirim var, çok mutluyum. Hem çocuklarımın yanındayım hem de iş yapıyorum. Evim de işim de aynı yerde. 2 kız çocuğum var, çocuklarıma çok rahat bakabiliyorum.

 

YILLIK GELİRİ 60 BİN LİRA

Aynı zamanda mantar üretimi yaparak gelir kazanabiliyorum" ifadesini kullandı.Kültür mantarının piyasada çok tutulduğuna işaret eden Uslu, "Yıllık 60 bin lira gelir elde ettim. Satış konusunda sorun yaşamıyorum, toptan alıcılarım var. Üretim zamanı komşularımızı da mantar toplamaya çağırıyorum, onlara da günlük kişi başı 50 lira ücret ödüyorum" şeklinde konuştu.

KOMŞULARIDA DESTEK İSTEDİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün proje koordinatörü Ercan Karaduman, Uslu'ya hem ekonomik hem de teknik destek verdiklerini söyledi.Ev hanımlarının Uslu'yu örnek aldığını belirten Karaduman, "Kadın girişimcimiz sayesinde çevresindeki komşuları da mantar üretimi yapmak için bizden destek istedi. Önümüzdeki aylarda onların da tesis kurmasına yardımcı olacağız. Cennet Hanım, cesareti ve üretimiyle hem evine ekonomik destek hem de çevresine örnek olarak büyük katkı sağladı" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

ETİKETLER : Cennet Kaya Evinde Kültür Mantarı Yetiştirip 60 Bin Lira Kazanıyor
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA