Rusya: Operasyon kuşkulu

Rusya’da ki uzmanlar, son bir yüzyıldır tarihi boyunca halkların ve kültürlerin soykırımı üzerine varlığı inşa edilen Türkiye vb ülkeler hala bölgede piyon olarak kullanılıyorlar.
Bu haber 2015-08-06 09:43:25 eklenmiş ve 459 kez görüntülenmiştir.

Rusya: Operasyon kuşkulu

 

Rusya’da ki uzmanlar,  son bir yüzyıldır tarihi boyunca halkların ve kültürlerin soykırımı üzerine varlığı inşa edilen Türkiye vb ülkeler hala bölgede piyon olarak kullanılıyorlar. BM izni olmaksızın ABD öncülüğünde  inşa edilen koalisyon güçlerinin Ortadoğu’da ki eylemleri Daiş vb. barbar-lejyon  örgütlerle mücadeleden çok Asya ve Ortadoğuda ve Orta Asya’da  bu çetleşeme, terör ve kaosun yaygınlaştırılıp gezegenin tüm halklarının düşürülüp köleleştirilmesi hedeflenmektedir. Bundan dolayı bu barbarlığı durdurmaya çalışan Kürtlere karşı yeniden saldırıya geçildi...

 

Türkiye devleti biraz millileşme emareleri göstermesi kısa sürdü. Yeniden derin güçlerin eline düştü. Ve ilk işi savaşı yaygınlaştırarak Kürdistan’a yönelmesi oldu.  Mevcut devlet yada yapılanma halkın gözünde hergeçen gün meşruiyetini hızla kaybetmeye böyle sürerse ırak ve suriye gibi istikrarsızlaşıp düşecek...

 

Haber Merkezi - Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki PKK mevzilerine hava saldırısının meşruiyet açısından kuşku uyandırdığını söyledi.

 

 

Mısır’da yayımlanan El Ahram gazetesine konuşan Medvedev, ABD’nin IŞİD’le mücadele için Suriye topraklarına saldırılar planlayan koalisyon çalışmalarına değindi. Washington’ın sözkonusu eylemleri ile Türkiye’nin Irak topraklarında PKK mevzilerine yönelik saldırıları arasında bağlantı kuran Rusya Başbakanı, şunları söyledi:

 

“Koalisyon Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi by-pass edilerek oluşturuldu ve Suriye topraklarında faaliyetlerini Şam yönetiminin rızasını almadan yaygınlaştırdı. Bu tür faaliyetler, meşruiyet açısından ciddi kuşkular uyandırmakta. Bu arada Türk askeri uçakları da geçenlerde Irak’a yönelik saldırılar düzenledi. Bu da benzer şekilde (meşruiyet bakımından) kuşkular uyandırıyor” dedi.

 

Suriye ve Irak’ın bugünlerde IŞİD’le ilgili zor günler yaşadığını ifade eden Medvedev, şöyle devam etti:

 

“IŞİD sadece Ortadoğu ülkeleri için güvenlik tehditi oluşturmamakta. Terörizmle mücadele için Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında geniş sayıda ülkelerin azami koordinasyon ve güçlerini birleştirmek lazım. Rusya Devlet Başkanı da uluslararası terörle mücadele cephesinin oluşturulmasını önermişti.”

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in IŞİD’le mücadele planı, dün Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından kısmen açıklanmıştı.

 

Planda, sacayağının Irak ve Suriye orduları ile Kürt güçleri tarafından oluşturulması öngörülüyor.

 

Türkiye  Son Dakika Tıklayınız...

Kürdistan Son Dakika Tıklayınız...

 

 

ETİKETLER : Rusya: Operasyon kuşkulu
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA