ARDADER BEYKOZ İL DERNEKLER BİRLİĞİ ÜYESİ OLDU…

Beykoz’da uzun bir süredir Ardahan ve Beykoz İl Dernekler birliği arasında soruna dönüşen Ardahan’ın birliğe alınması sorunu çözüldü. Beykoz Dernekler Birliğinin yeni yönetimi ilk toplantıda çözüme kavuşturarak Ardahanlıların üyeliğini kabul ettiler.
Bu haber 2015-08-05 16:45:06 eklenmiş ve 777 kez görüntülenmiştir.

ARDADER, BEYKOZ İL DERNEKLER BİRLİĞİ  ÜYESİ…

 

Beykoz’da uzun bir süredir Ardahan ve Beykoz İl Dernekler birliği arasında soruna dönüşen Ardahan’ın birliğe alınması sorunu çözüldü. 

 

Beykoz Dernekler Birliğinin yeni yönetimi ilk toplantıda sorun çözüme kavuşturarak Ardahanlıların üyeliğini kabul ettiler.

 

Beykoz Yöre ve İl Dernekleri  Birliği bu ay’ın olağan toplantısını Beykoz Rizeliler Derneğinde gerçekleştirdi.

 

Bu toplantıda ana gündem maddesi  Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ve Beykoz’da yeni kurulan Beykoz Trabzonlular derneğinin üyeliğe kabulu görüşüldü.

 

Bu dönem Beykoz Samsunlular Dernek Başkanı  Ömer Altun’un başkanlığa seçildiği Beykoz Dernekler Birliği sürünceme de kalmış bir çok konuyu gündemine alarak hızla çözüme kavuşturdu.  Beykoz Ardahanlılar derneği ile  Beykoz İl dernekler birliği arasında ki üyelik sorununu çözüme kavuşturdular.

 

04-08-2015 Salı akşamı saat 7’de Beykoz Rizeliler Derneğinde başlayan toplantıya  Beykoz Ardahanlılar Dernek Başkanı Yusuf Sit’de katıldı.

 

Toplantı’da açılış ve selamlama konuşmasını  Beykoz Rizeliler başkan yrd. yaptı.  Ardından gündemle ilgili Beykoz Dernekler birliği dönem başkanı Ömer Altun söz aldı.

 

Altun tüzüğümüze göre bir dernek yöre (bölge) veya il derneği ise alınabiliyor. Dernekler birliğinin en önemli şartı derneğin faal olması yasal koşulları taşıması. Tabela vb. derneği olmaması. Ardahanlılar Vakıf ve Köy dernekleriyle Beykozun en önemli STK’larından biri. Kendilerini ziyaret etdik. Tüm koşulları taşıyorlar. Bugüne kadar  üyelik çeşitli nedenlerden oluşmamışsada doğal olarak bu birliğin üyesidirler dedi.

 

Altun’un ardından dernekler birliği dönem bşk yrd. Metin Torun mevcut tüzüğe baktığımızda bugüne kadar Ardahan derneğinin üyeleiğe alınmamasının mantığını anlayamada zorlandıklarını, bu işin bu kadar uzatılmasını doğru bulmadıklarını ifade ettiler.

 

Dernekler birliği üyesi  başkanlarının hepsi sırasıyla söz aldılar. Kastamonu dernek başkanı Süleyman Çalık yöre dernekleri kavramının biraz muğlak kaldığını, il dernekleriyle oynamak isteyen analayışların önünü açma tehlikesi taşıdığını bu anlamda dernekler birliği olarak bu konunun üzerinde titizlikle durmamız gerekmektedir, dediler.

Çalıkın ardından üyelikle ilgili söz alan başkanların hepsi Ardahanın üyeliğine olumlu baktılar. Görüş ve önerilerini dile getirdiler.

 

Dernek başşkanlarının ardından söz hakkı verilen Ardahan dernek başkanı Yusuf Sit, dernekler birliği yönetimi ve başkanların üyelikle ilgili olumlu yaklaşımlarına teşekkür ederek  “Bir il olarak Ardahan’ın birliğin dışında tutulmasını düşünemediklerini, böylesi bir sonuçta il dernekler birliğinin kendini inkarı olacağını belirterek dernekler birliğinin tüzüğü neyi gerektiriyorsa onu yapılmasını istiyoruz dediler. Sit, Ardahanın İstanbul’da nufusu en çok olan illerden biri olduğunu bir değil iki tane federasyonu olduğunu; Beykoz Ardahanlılar Derneğinin de üye olduğu Ardahan Dernekler Federasyonunun 40’a yakın üyesi olduğunu” belirttiler. Konuşmasının ardından SİT  dernek başkanlarına teşekkür ederek toplantıdan ayrıldı.

 

Ardahanlılar olarak üyeliğe kabulu, toplkantıdan sonra öğrendik. Toplantı’ya katılan dernek başkanları oy birliği ile Ardahan ve Yeni kurulan Trabzon derneğini üyeliğe kabul ettiklerini toplantıdan sonra birliğin dönem başkanı Altun’dan öğrendiler. Altun, bir sonraki Beykoz il dernekler birliği toplantısının Beykoz Ardahanlılar Dernğinde yapılacağını da söyledi. 

 

Ardahan Derneğinin Üyeliğe kabul süreci hakkında kısa bir bilgilendirma yapılması gerkiyorsa başkan Altun göreve gelir gelmez üyelik dilekçemizi istemişti, Beykoz Kastmonulular derneğinde kendisine iletmiştik. Yeni başkan Altun ve Gümüşhane Dernek  Başkanı, il dernekler birliği bşk.  Yrd. Metin Torun (Bir öneceki dönem Beykoz Bld. Bşk Yrd.), mevcut yönetimin STK ruhuna vakıf oldukları, sorunları profesyonelce çözüme ulaştırdıkları dikkatimizden kaçmazken, yönetim olarak’da Ardahanlıları ziyaret nezaketinde bulundular. İki ay önce verdiğimiz üyelik dilekçemizi uygulamaya koyarak karara bağladılar.

 

Tabi bu arada birçok dernek başkanımızı’da ziyaret etmeyi, görüşlerini almayı ihmal etmedik.

 

Beykoz KAİ Dernek başkanı Metin Yıldız Ardahan’ın birliğe kabulu kendileri için onur olduğunu, kendisinin de bir Ardahanlı olduğunu bu anlamda katılım için fikrimiz sorulursa kesinlikle evet diyeceklerini söylediler. KAİ yada Ardahan Derneğinin İl Derneklerinin tüzüğüne göre üye olmaları en doğal haklarıdır dediler…

 

Batum Ahalisi dernek Başkanı Ali kemal Kılıç’ı ziyaret etik. Tarihe ve kültüre verdiği değere, bir Osmanlı hayranı olduğuna  şahit olduk. Başkan derneklerinin yayın organı olan Batum Havalisi Dergisinden bir adet bize hediye ettiler. Ardahan’la,  Batum, Artvin hem coğrafi hem kültürel olarak kardeş şehirlerdir dediler. Bu süreçte birliğin bir önceki başkanı Süleyman çalık olmak üzere herkesle tlf trafiği yaptık, görüşlerini aldık.

 

Beykoz Ardahanlılar Beykoz bazında da çok önemli icraat ve etkinliklere imza atmaya başladılar.  Yusuf Sit başkanlığa gelir gelmez,  yönetimi ile yaptığı ilk icraat AREV'le birlikte Beykoz'da Ardahan STK'larını bir çatı altında toparlamak oldu. Ardahan dernekleri arasında kopukluk tarihe karıştı. Harika bir açılış, basınla kahvaltı, tüm bölge derneklerinin etkinliklerine katılım...  Ardahanlılar icraatlarıyla, temsil ettikleri toplumsal kesimle Beykozun en önemli STK'larından biri olduklarını kısa zamanda ispat ettiler...

 

Beykoz İl Dernekler Birliği yeni katılan üyelerle hem sayısal , hemde niteliksel olarak daha da güçlenmeye başladı. Bu arada Beykoz Bld. Bşk. Yrd. Muharrem Kaşıtoğlu  şayet Beykoz Çayırında yapılan geleneksel yaz şenlikleri yapılsaydı Ardahan Derneğine de stant verileceğini dernekler birliğine iletmişti. Bu duyarlılığından  dolayı Kaşıtoğluna da teşekkür ediyoruz…

 

Doğu Medya/İstanbul

info@dogukultur.com

 

 

 

ETİKETLER : ARDADER BEYKOZ İL DERNEKLER BİRLİĞİ ÜYESİ…
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA