HPG’li Ümit Turan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Botan’ın Gabbar alanında gerçekleştirdiği fedai eylem sonucu yaşamını yitiren HPG’li Ümit Turan (Harun Çekdar) bini aşkın yurttaş tarafından Iğdır’da son yolculuğuna uğurlandı
Bu haber 2015-08-04 11:40:11 eklenmiş ve 937 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat Akkuş-Iğdır


Botan’ın Gabbar alanında gerçekleştirdiği "fedai eylem" sonucu yaşamını yitiren HPG’li Ümit Turan (Harun Çekdar) bini aşkın yurttaş tarafından Iğdır’da son yolculuğuna uğurlandı.

Botan’ın Gabbar alanında gerçekleştirdiği "fedai eylem" sonucu yaşamını yitiren HPG’li Ümit Turan (Harun Çekdar) bini aşkın yurttaş tarafından Iğdır’da son yolculuğuna uğurlandı. HPG’li Turan’ın cenazesi ilk olarak Iğdır merkeze bağlı Suveren mevkiinde konvoy eşliğinde karşılandı. Konvoydaki araçların camlarına PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın yanı sıra yaşamını yitiren HPG’li Turan’ın fotoğrafları asıldı. Cenaze buradan konvoy şeklinde HPG’li Turan’ın evinin bulunduğu Ali Kamerli Mahallesine doğru yola çıkıldı. Mahalle girişinde cenazeyi omuzlara alan kitle eve kadar yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında sık sık “ Disa disa serhıldan serokême Öcalan”,” Bê serok jiyan nabe”,” Katil AKP hesap verecek”,”Ey şehit xûnate erdê na mine” Harun Çekdar ölümsüzdür”,” Şehit Namırın” sloganları attılar. Cenaze ailesi tarafından görüldükten sonra cenazenin defnedilmesi için Iğdır merkeze bağlı Hoşhaber Belde Mezarlığına doğru araç konvoyuyla yola çıkıldı. Dini vecibeleri yerine getirilen HPG’li Turan burada defnedildi. Cenaze törenine HDP Milletvekili M.Emin Adıyaman’ın yanı sıra DBP, HDP il ilçe ve belde eş başkanları, bölge belediye eş başkanları, il genel meclis eş başkanlarının yanı sıra bini aşkın yurttaş katıldı. Defin işlemlerin ardından demokrasi şehitleri adına 1 dakikalık saygı duruşuna geçildi.

Saygı duruşunun ardından konuşan HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman, AKP Hükümetinin bir an önce tekrardan çözüm süreci için müzakereye başlaması gerektiğine dikkat çekerek” Bugün bir şehidimizin daha cenaze töreninde bulunuyoruz. Biliyoruz ki bu ilk şehidimiz değildi belki son da olmayacak. AKP Hükümetinin bir kez daha iyi düşünüp PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşüp tekrardan müzakereye başlaması gerekiyor” dedi.

‘Türkiye vatandaşlığından çıkmak istiyorum bunun için NATO’ya başvuracağım’

Cenazede konuşan HPG’li Turan’ın babası Sıddık Turan, artık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak istemediğini belirterek” Şehit tüm Kürdistan’ın şehididir. Ben buradan şunu söylemek istiyorum. Artık ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kalmak istemiyorum. NATO’ya başvuracağım. Benim şahsımda çok aileye de burada çağrıda bulunuyorum. Kampanyaya katılın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını ret edin. NATO’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine verdiği hakkı bize istiyoruz. Kendi ata toprağımızda dünya vatandaşı olarak yaşamak istiyoruz. Kimsenin egemenliğinde yaşamak istemiyoruz” dedi.

‘Allah Erdoğan’ın annelerin yüreğine verdiği acıyı ona da yaşatsın’

Cenaze töreninde son olarak konuşan HPG’li Turan’ın annesi aynı zamanda HDP Iğdır İl Eş Başkanı Dilber Turan ise yaşanan ölümlerin sorumlusu olan Erdoğan’ın annelerin yüreğine bıratığı acının aynısının kendi yüreğinde de yaşamını temenni ettiğine dikkat çekerek” Öncelikle başta Önder Apo olmak üzere tüm gerillaların ve Kürt halkının başı sağ olsun. Erdoğan nereye kadar bu dökülen kanlara ortak olacak. Öldüğünde nasıl can verecek. Allah annelerin yüreğine verdiği bu acıyı onunda yüreğinde yaşatsın. Sonu Saddam gibi olur inşallah. Oğlum fedai eylem sonucu yaşamını yitirdi. Düşman kurşunuyla yaşamını yitirmedi. Oğlum tek erkek evladımdı. Erdoğan asker olsun gerilla olsun dökülen tüm kanların ortağıdır. Kısacası yaşanan tüm katliamların sorumludur” dedi.

‘Umarım bu son şehit haberi olur’

Turan son olarak da tek isteğinin bundan sonra hiçbir şehit haberi gelmemesi olduğuna dikkat çekerek” Bu şehit son şehit olur.Bundan sonra şehit haberleri gelmez ben bunu istiyorum.Benim tek isteğim budur.Daha fazla konuşamayacağım.Hepinize şehidinize sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum” dedi. 

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA