ŞOKE EDEN İDDİA – IŞİD için o vakit geldi…

Türkiye'yi Suriye ve Irak'a çevirecekler...
Bu haber 2015-08-01 02:46:19 eklenmiş ve 1142 kez görüntülenmiştir.

ŞOKE EDEN İDDİA – IŞİD için o vakit geldi…

 

Daişle Türkiyenin düşürülmesi planı körfez savaşıyla başladı. boşaltılan alanlara yavaş yavaş lejyonlar dolduruldu. İhvani muslimin gibi terörizmi benimsemeyen ve lanetleyen tüm müslümanlar yerle bir edildi. Yerine lejyon ve kiralık katiller diyebileceğimiz lejyonlar, katil firmaların askerleri başına islam kelimesi geçirlerek dolduruldu. Burada en büyük rolu de Türkiye derin devleti aldı. Şimdi Türkiye'yi parçalama aşamasına geçtiler....

 

Rudaw Tarafından 6 saat önce
 
Haytham Manna

Haber Merkezi - IŞİD hakkında geçtiğimiz aylarda “DAEŞ: Barbarlık Devleti” adlı bir araştırma kitabı yayınlayan Suriyeli muhalif ve insan hakları eylemcisi Haytham Manna (Heysem Menna), "artık IŞİD'in Türkiye'de saldırılar düzenleme vaktinin geldiği" kanısında.

 

Haytham Manna

 

Manna, Türkiye'nin IŞİD'in “İslam Devleti projesi” kapsamında olduğunu, örgütün ülkede sessiz bir şekilde, her yere yayılmış hücrelerle örgütlendiğini, saldırılarında ilk hedef alacağı kesimlerin Kürtler, Aleviler ve azınlıklar olabileceğini söyledi.

 

Haytham Manna, Suriye'nin 2000'lerin başlarında Irak'ta yaşanan çatışmalar sırasında radikal İslamcı grupların ülkeden geçip Irak'a gitmesine göz yumduğunu, bunun tehlike yarattığını göremediğini, Türkiye'nin de şimdi aynı konumda bulunduğunu dile getirdi.

 

Yazar, "Bize gelen bilgilere göre son 16 ay boyunca her ay IŞİD ve Nusra Cephesi'nden 1200 kişi Türkiye'den Suriye ve Irak'a gitti. Bence bugüne kadar IŞİD'den 12 binden fazla insan sınırı geçti” dedi.

 

IŞİD'in Türkiye'de 3 binden fazla üyesi olduğunu belirten haytham Manna, “Aleviler ile Kürtler’e, azınlıklara saldırabilirler. IŞİD, Türk-Sünni olmayan gruplara saldırmaya çalışacak. Şu anda Kürtleri düşman olarak görüyorlar çünkü Irak'ta Peşmerge Güçleri’ne, Rojava'da YPG'ye karşı kaybettiler ve intikam hisleri var” dedi.

 

Manna, Türkiye'de farklı etnik, dini ve etnik kökenli vatandaşlar bir arada yaşadığı için örgütün özellikle bazı yerleri seçeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

 

"Azınlıkların çoğunlukta yaşadığı kentleri seçecekler. Mesela Hatay çevresi, Diyarbakır çevresi gibi… Stratejileri Sünni gruplarla iletişimi sürdürmek üzerine kurulu. Türkiye'deki Sünni toplumun kendilerine karşı olmasını istemezler."

 

Haytham Manna son olarak MİTin, IŞİD'in ülkedeki faaliyetlerine dair bilgiye sahip olduğunu, bu yüzden Türk devletinin bugünkü aşamada örgütü zayıflatma kapasitesi bulunduğunu vurguladı. (Kaynak: BBC Türkçe)

 

KÜRDİSTAN TÜM SON DAKİKA HABERLERİ...

 

 

ETİKETLER : ŞOKE EDEN İDDİA – IŞİD için o vakit geldi…
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA