Iğdır’da Barış Mitingi Gerçekleştirdi

Iğdır’da DBP, HDP İl örgütleri ile KJA bileşenleri öncülüğünde “Savaşa ve operasyonlara dur” şiarıyla barış mitingi gerçekleştirildi
Bu haber 2015-07-31 17:46:13 eklenmiş ve 873 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

 

Iğdır’da DBP, HDP İl örgütleri ile KJA bileşenleri öncülüğünde “Savaşa ve operasyonlara dur” şiarıyla barış mitingi gerçekleştirildi.

DBP, HDP Iğdır İl örgütleri ile KJA bileşenleri öncülüğünde “Savaşa ve operasyonlara dur” şiarıyla DBP Iğdır İl binası önünde barış mitingi gerçekleştirildi. Mitingin yapılacağı alana gelen yurttaşlar görevliler tarafından üst araması yapıldı. Alanda üzerinde “Seni başkan yaptırmadık. Sana savaşı da yaptırmayacağız” pankartı dikkat çekti. Mitinge HDP Milletvekili M.Emin Adıyaman’ın yanı sıra DBP, HDP Iğdır il, ilçe belde eş başkanları, belediye eş başkanları, il genel meclis eş başkanlarının yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Barış mitingi demokrasi şehitleri adına yapılan saygı duruşu ile başladı.

‘AKP’nin çocukların tatil yaparken bu halkın çocukları dağda askerlik yapıyor’

Saygı duruşunun ardından kitleye seslenen HDP Iğdır İl Eş Başkanı Cesim Katar, AKP’nin çocukları tatil yaparken fakir ve fukara çocuklarının ise dağda, taşta askerlik yaptığına dikkat çekerek” Cumhurbaşkanı Erdoğan şunu iyi bilmelidir ki ona savaş yaptırmayacağız. Bizler bu şartlara rağmen barış istiyoruz. AKP açıkça ateşle oynuyor. Tabi Erdoğan’ın keyfi yerindedir. Onların çocukların kim bilir nerede tatil yapıyor. Ama bu halkın çocukları dağlarda, taşlarda askerlik yapıyor” dedi.

‘Sırf başkan olamadın diye bu ülkede savaş çıkardın’

Katar son olarak Erdoğan’ın başkan olamadığı için savaş çıkardığını belirterek” Sırf HDP barajı aştı diye bu ülkeyi savaşa götürdü. Bunu tüm halkımız açıkça biliyor. Biz buradan soruyoruz. Sen bu halkı neden savaşa sokuyorsun. Sırf başkan olmadın diye bu ülkede savaş çıkarttın” dedi.

‘PKK’nin söylemlerinin nesinde bölücülük var’

Ardından konuşan HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman ise PKK’nin söylemlerinde bölücülük olmadığına dikkat çekerek” PKK gelin eşit demokratik bir ulus yaratalım diyor. Kardeşçe beraber yaşayalım diyor. Bölücü dedikleri bu mudur? PKK Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan İmralı Adasındadır. İstediğiniz an gidip görüşebilirsiniz. Türkiye sınırları değiştirilmeksizin, ortak değerler değiştirilmeksizin Türkiye’de yaşayan tüm halklar, tüm inançlar kendi kimlikleri ile yaşasın diyor. Bunun neresinde bölücülük vardır” dedi.

‘AKP bu ülkede istediği gibi at koşturamayacağını anladığı için saldırmaya başladı’

Adıyaman, AKP Hükümeti’nin 7 Haziran’da sonra tek başına ülkede at koşturamayacağını anladığı için saldırmaya başladığını belirterek” AKP 7 Haziran’da sonra artık tek başına bu ülkede at koşturamayacağını, artık istediği gibi bu halkın malını talan edemeyeceğini ve bu halkı soyup soğana çeviremeyeceğini de gördü.7 Haziran öncesi padişah bir şey diyordu.7 Haziran’da HDP barajın altında kalmazsa bizim B ve C planlarımız vardır diyordu. Şimdi bu planları devreye soktu. Bu planlar kandır, zulümdür ve karanlıktır. Nitekim 8 Haziran’dan bugüne Anadolu’da ve Kürdistan’da anaların gözyaşları durmadan akmaktadır. Kendisi Çin’de kuzu çevirirken Kürdistan’ın dağlarında ve Anadolu’nun şehirlerinde emekçi halk çocuklarının alın teriyle akşam evlerine ekmek götürme derdiyle yaşayan polis, asker ve gerilla şehit düşmektedir” dedi.

Adıyaman son olarak, AKP ve IŞİD’ın aynı zihniyette olduğunu belirterek” IŞİD’ı bombaladıkları yok. Kimseyi kandırmasınlar IŞİD’i bombalayacağız dediler. Yalandan sembolik olarak birkaç bomba Suriye’ye attılar. Ama PKK’nin bulunduğu alanları bombalamaya devam ediyorlar. Bunlar IŞİD ile aynı zihniyettedirler” dedi.

Barış mitinginin ardından kitle HDP İl binası önüne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında sık sık “ Biji Serok Apo” sloganları atıldı. Yürüyüş HDP İl binası önünde sona erdi.

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA