KÜRDİSTAN YANIYOR, 90'lara yeniden dönüldü.

Kürdistan'da yeniden 90'lı yıllara dönüldü... AKP devletinin iki gündür Kürdistan'da yaptığı bombalamalar giderek sivil alanları ve köyleri de sarmaya başladı. Birçok köy ve mezra yanıyor.
Bu haber 2015-07-27 00:33:21 eklenmiş ve 719 kez görüntülenmiştir.

KÜRDİSTAN YANIYOR, 90'lara yeniden dönüldü.

 

Kürdistan'da yeniden 90'lı yıllara dönüldü... AKP devletinin iki gündür Kürdistan'da  yaptığı bombalamalar giderek sivil alanları ve köyleri de sarmaya başladı. Birçok köy ve mezra yanıyor.  Olaylar tüm ülkeyi sarmaya giderek büyümeye başladı.  Kürdistan şehirlerinde binlerce göz altının yanı sıra gözaltına almalar giderek artıyor. Türkiye ve Kürdistan'da 1990'lara  yeniden dönüldü...

 

İki gündür Medya Savunma alanlarının bombalanmasıyla Cizre'de 7 köy ve 7 Mezra yakıldı. Halk AKP Daiştir, Daiş AKP'dir. Türkiye devleti savaş suçu işliyor. Bunlar Müslüman değil...

 

Şu anda devam eden bombalamalarda  çıkan yangınlar onlarca köyü sarmaya başladı.

 

Kontraların Cizre'de katl ettiği Abdullah Özdal onbinlerin katılımı ile toprağa verildi. Aile yaptığı açıklamada Başkan Apo ve Kürt halkının başı sağolsun.  DAİŞ'in kendisi olduğu ortaya  çıkan AKP devleti yıkılıncaya kadar  Kürt halkının mücadelesi giderek büyüyecektir.

 

1990'lar gibi Köyleri yakılan halk isyanda Med Nuçe Tv'den halkın yayınlanan görüntülerde AKPNin Daiş olduğunu, DAİŞ'in de AKP olduğunu haykıran halk Türkiye devleti savaş suçu, insanlık suçu işlemektedir.

 

Kürdistana karşı başlatılan bu yakıp yıkma hareketinin hesabının mutlaka sorulacağını da belirttiler.

 

Öte Yandan Başure Kurdistan (Irak Federe Devleti) Şehirlerinden bir arya gelen onbinlerce Kürt Kandile doğru harekete geçti. Savaş Irak Kürdistanına da yansımaya başladı.

 

İstanbul ve Kürdistan'da protesto olayları giderek büyüyor. Amed'de polisin saldırısından kaçan 11  yaşındaki Beytullah Aydın çıktığı binanın 7. katından düşerek hayatını kaybetdi.

 

Cizre'de Meydan Belek yaylasında aralarında çocuk ve yaşlılarında bulunduğu 200sivil mahsur, 200 kişiden haber alınamıyor.

 

YPG Basın bürosundan yapılan açıklamada Türk Ordunusunun Zor Nihar Köyü'de YPG ve Özgür Suriye ordusunun mevzilerini bombaladığını, dört savaşçının yaralandığını belirti

 

"Barış Bloğu" Aksaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı

 

İstanbul Valiliği'nin "Büyük Barış Yürüyüşü"nü yasaklaması nedeniyle "Barış Bloğu"nun Aksaray Meydanı'nda yaptığı kitlesel basın açıklaması olaysız son buldu. Basın açıklamasına yine binlerce insan katıldı...

 

"Büyük Barış Yürüyüşü", "Barış Bloğu", basın açıklaması

 

İstanbul Valiliği'nin "Büyük Barış Yürüyüşü"nü yasaklaması nedeniyle "Barış Bloğu"nun Aksaray Meydanı'nda yaptığı kitlesel basın açıklaması olaysız son buldu. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP'li milletvekillerinin de hazır bulunduğu etkinliğe yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı. Bu arada ara sokaklardan Saraçahane'ye yürümek isteyen 200 kişilik bir grup ihem etkinliği düzenliyen görevliler, hem de polis tarafından ikna edildi, yürüyüşünü sonlandırdı ve dağıldı.

 

 

KCK, AKP DAİŞİ RAHATLATMAK VE KENDİNİ ABD YE PAZALAMAYA ÇALIŞIYOR...

 

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karasu Med Nuçe'ye yaptığı açıklamada AKP'nin Ortadoğu'da iki müteffiki var. DAİŞ ve KDP'dir. DAİŞ'in zemin kaybetmesini hazmedemeyen AKP -ABD_İsrail ile anlaşarak kendini pazarlamak ve Daiş'i rahatlamak istiyor. 

 

AKP, Daiş'e karşı görüntüsü ve algısı oluşturmaya çalışıyor. ABD ile yapılan anlaşma daişe saldırı değil, Kürdistana  topyekün saldırıyı kapsıyor... Kahramanlık destanı yaratarak diktatörlük inşa edilmeye çalışılıyor. Dünya bu yalanı kısa zamanda çözecek. AKP'nin tek kurtuluş yolu Kürtlere oyun oynamaktan vazgeçmesidir.  Şu anda kendi oyun ve iktidarı için halklarımızı kurban etmektedir. Aksine hepsini kötü bir son bekliyor, hiçbiri yargılanmaktan kurtulamayacak. AKP Türkiye halklarını kurban eden 21. yüzyılın en büyük faşist hareketine doğru evriliyor...

 

Silahları bırak demek savaş demek. Daiş vb. barbar terörizminin dört koldan sardığı Kürdistan'da, soykırım koşullarında neyin silahının bırakılmasını istiyorlar. AKP hem bölge halklarıyla, hem de Kürt Halkıyla açıkça dalga geçmektedir.  Bütün dünya biliyor ve görüyor, terörizme, barbarbarlığa karşı savaşan tek güç vardır o da Kürdistan özgürlük hareketidir. Bütün dünyada bunu görüyor.

 

AKP bu gerçeği gizlemek için DAİŞE karşıymış, daişe saldırıyormuş oyunu oynuyor. Bu yalanı ne Türkiye halkları nede dünya inanmadığı ortadır. Halkı alanlara davet eden karasu NO Pasaran (Geçmezler). Türkiye faşizme teslim olmayacak dedi...

 

 

Kürdistan'da an be an yaşanan gelişmeleri görmek, izlemek için TIKLAYINIZ.. (Med Nuçe TV)  

 

TÜRKİYE -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ... 

 

 

 

KURDİSTAN -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

ETİKETLER : KÜRDİSTAN YANIYOR 90'lara yeniden dönüldü.
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA