TERÖR SERHAD'I VURDU. BAL FESTİVALİ'DE İPTAL!

Ülke genelinde meydana gelen terör saldırıları, Türkiye'nin etrafının dört bir yanının terör çeteleri ile kuşatılması, Kobane ve Suruçta meydana gelen terör saldırıları, Ardahanda ki kontra saldırılarla birleşince Ardahan festivallerini bu yıl yerle bir etdi.
Bu haber 2015-07-22 21:24:46 eklenmiş ve 1064 kez görüntülenmiştir.
TERÖR SERHAD'I VURDU.BAL FESTİVALİ'DE İPTAL!
 
Ülke genelinde meydana gelen terör saldırıları, Türkiye'nin etrafının dört bir yanının terör çeteleri ile kuşatılması, Kobane ve Suruçta meydana gelen terör saldırıları, Ardahanda ki kontra saldırılarla birleşince Ardahan festivallerini bu yıl  yerle bir etdi. Festivale en iyi hazırlık yapan Çıldır'da da festival iptal edildi. Her yıl binlerce insanın festivaller nedeniyle akın ettiği Ardahan ekonomisi büyük bir darbe aldı. Hoçvan Yayla Festivali ise Hoç-Fe'in katılımı olmadan yapılabildi...
 
 
**Göle, Çıldır'dan sonra Ardahan'da İptal!.. Ardahan'da iki gün içinde meydana gelen elim kazalar soncu iki genç hayatlarının baharında hayata göz yumdular. **Hoç/Fed'in destek vermediği ve bu yıl kadınlar tarafından organize edilen Hoçvan Yayla Şenliği olaysız sona erdi..

 

BAL FESTİVALİ'DE İPTAL!

    

 

Ardahanda her yıl geleneksel olarak yapılan,Ulusal Kültür ve Bal Festivali iptal edildi.

Ardahan Belediyesi açıklaması şöyle:

Ülkemizin ve halkımızın birlik beraberliğini bozmaya yönelik bir eylem olan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 32 kişi ile yaralanan vatandaşlarımızın kederini yaşarken bu süreçte festival yapmanın uygun olmayacağı düşüncesiyle her sene yapılan ve bu sene de 7-8-9 Ağustos 2015 tarihinde yapılması planlanan 16.Ulusal Kültür ve Bal Festivali iptal edilmiş olup sadece 7 Ağustos 2015 Cuma günü, Rahvan at yarışmasının Doğu Anadolu etabı yapılacaktır.

 

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde hayatını kaybeden 32 vatandaşımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

 

Göle'nin ardından Çıldır'da yapılması düşünülen festivallerinin iptali Ardahan kamuoyunda olumlu olarak karşılanırken, Ardahan Valisinin bu hafta sonu yapılması düşünülen Bülbilan Yayla Festialini de iptal etmesi istenmektedir. 

 

Gergin bir ortamda 3 bin rakımlı bir alanda yapılacak olan bir etknlikte çıkması muhtemel bir olayın önüne geçilemeyeceğinden çekinen Ardahanlılar gerek ülke genelin de gerek ise bölgede yaşanan üzücü olaylara bir yenisinin daha eklenmemesi için yetkililerin daha duyarlı olması gerektiğine dikkat çekmekteler.

 

Öte yandan Bülbilan'da izinsiz alkol satışının tüm uyarılara rağmen devam ettiği ve bu nedenle sık sık olayla yaşandığı alınan diğer bilgiler arasında olmakta.

 

 

 

 

 

 

 

 

**Suruç Katliamı İstanbul'da da Kınandı..

 

 


 

 

 

Öte yandan 31 kişinin ölmesi ile sonuçlanan onlarca kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan olay Ardahan'da olduğu gibi Ardahanlıları yoğun bir şekilde yaşadığı Esenyurt'ta da kınandı.

Ardahanlı Gençlerin de katıldığı eylemde Surcun Hesabı Sorulacak sloganları atıldı.

 

 

 

 

 

 

 

**Damal ve Hoçvan'dan Sonra Gorevengliler de Yaptı..

 

 

 

 


Ardahan'da her yıl yapılan yaz etkinliklerinin son günlerde meydana gelen olaylar dolaysıyla ard arda iptal edildiği şu günlerde gerçekleşen yayla şenlikleri de oldu.

Damal'da yapılan 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesin de' adlı festival ardından, geçtiğimiz haftasonu yapılan Hoçan Yayla Şenliği sonrası bu hafta da Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Köprülü (Goreeng) Beldesi İstanbul Derneği tarafından organize edilen 'Canibeg Yayla Şenliği' yapılan bir dizi etkinlikle gerçekleşti.

Köprülü Derneği tarafından düzenlenen, 7.Geleneksel Canibeg Yayla Şöleni bölgede ki yaylalarda bulunanların katılımı ile adeta bir şölene dönüştü.

Köprülü Beldesi (Koreveng) 7.Geleneksel Canibeg Yayla Şöleni'ne gurbetçilerin katılımı ile nüfus iki katına çıktı.Şölene Köprülü'ye komşu köylerdende yoğun katılım oldu.Canibeg Yayla Şöleni'ne Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay,HDP Ardahan Milletvekili Taşkın Aktaş, Ardahan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, Göle Kaymakamı aynı zamanda Köprülü Belediye başkanlığını vekaleten yürüten Zafer Oktay, İstanbul Göle Dernek Başkanı Ertekin Baysan,İlçe Jandarma Komutanı, Esenyurt Belediye meclis üyeleri katıldılar.Köprülü Derneği yönetimi misafirlerine Çağ kebap ikram etti.

 

 

**KAYNAR GÖL'DE KAYIP OLDU!

 

 

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen olaylar ile bir anda ülke gündeminin ilk sıralarına yerleşen Ardahan'ın Göle ilçesinde bu kez bir kişi düştüğü dere de kayıp oldu.

Alınan bilgilere göre Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Yeniköy'e oturan 18 yaşında ki Ülker Aydemir serinlemek için girdiği derede kayıp oldu.

Köylüler ve Afad Ardahan ekibinin tüm aramalarına karşın bulunamayan Ülker Aydemir'in Kaynar Göl diye bilinen alanda girdiği suda bir daha çıkamadığı öğrenildi.

 

**Göle Deresinde Ölü Bulundu..

Öte yandan Göle merkezde bulunan ve korunakları olmadığı görülen Göle merkezde geçen derenin üzerinde geçen köprünün altında ölü olarak bilinen 24 yaşındaki Ömer Oğuzahan isimli gencin ölüm nedenini araştıran savcılk Oğuzhan'ın başında yaralanmış olan cesedini adli tıp'a gönderdiği öğrenildi.

 

 

**Damal'dan Sonra Hoçvan'da Yaptı..

Bu yıl kadınların organizesini üstlendiği Ardahan Hoçan Yayla Şenliği geçtiğimiz hafta yapılan etkinlikler ile son buldu.

Merkezi İstanbul'da bulunan Hoçvan Federasyonun devre dışı bıraklılarak, bir grup kadının organizesini üstlendiği etkinliğin geçtiğimiz yıllara nazaran bir hayli az bir katılımla gerçekleştiği görülürken, etkinliğe, HDP Ardahan ve Kars Milletvekillerinin de katılırlarken, bu yılki şenliğe Ardahan il merkezinde ve il dışında da katılımın yok denecek kadar az olması dikkatlerden kaçmadı.

 

Kaynak: ardahan haber

 

SERHAT İLLERİ SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ...

 

 

TÜM ARDAHAN- YEREL GAZETELER TIKLAYINIZ...

ETİKETLER : TERÖR SERHAD'I VURDU. BAL FESTİVALİ'DE İPTAL!
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA