Suruç katliamının acısı Samsun'a da düştü

Suruç İlçesi’nde meydana gelen canlı bomba saldırısında ölenler arasında arasında Samsun’dan da 2 kişinin olduğu öğrenildi. Yine Samsun'dan giden 4 kişinin yaralı olduğu ortaya çıktı.
Bu haber 2015-07-22 06:10:29 eklenmiş ve 601 kez görüntülenmiştir.

Suruç katliamının acısı Samsun'a da düştü

 

Suruç İlçesi’nde  meydana gelen canlı bomba saldırısında ölenler arasında arasında Samsun’dan da 2 kişinin olduğu öğrenildi. Yine Samsun'dan giden 4 kişinin yaralı olduğu ortaya çıktı.

 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğünde yaklaşık 300 kişi Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi Amara Kültür Merkezi bahçesinde toplanmış,  Grubun basın açıklaması yaptığı sırada, soykırımcı, vatansız kiralık katillerin bombalamasıyla  32 kişi hayatını kaybetti 100'e yakın kişinin ise yaralanmıştı.

 

Suruç İlçesi'ndeki bombalı terör katliamının acısı Samsun'a da düştü. Samsun'dan Aydan Ezgi Şalcı ve Alican Vural'ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Bu bilgi HDP Samsun Milletvekili adayı Alp Altınörs tarafından twitter'da paylaşıldı. Yine Samsun'dan Mert Cömert, Zafer Aydın, Sevin Söğüt ve Özlem Tunç'un terör saldırısında yaralandıkları belirtildi. SAMSUN’DA PROTESTO EDİLDİ Samsun'da Suruç'ta yaşanan terör saldırısını protesto etmek isteyen bir grup oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı. İstiklal Caddesi üzerinde toplanan grup sloganlar atarak yaşanan terör olayını protesto etti. Grup adına açıklama yapan HDP Samsun eş İl Başkanı İçigen, gençlerin Kobani'ye savaşmaya gitmediklerini, taş üstüne taş koymak için gittiklerinden dolayı saldıra uğradıklarını söyledi.

 

İçigen, IŞİD ve AKP'yi kınadıklarını belirtti. Bu saldırı ile 7 Haziran seçimlerinde halkların ortak barış ve birlikte yaşama iradesinin kazanımlarının ortadan kaldırma isteği olduğunu öne süren İçigen, "Dün Reyhanlı katliamını planlayanlar ve gerçekleştirenler, Diyarbakır'da HDP seçim mitingini kana bulayanlar, Adana ve Mersin'de HDP binalarını bombalayanlar bu katliamdan sorumludurlar" dedi. Grup daha sonra dağıldı.

Ali Can Vural Aydan Ezgi Şalcı Mert Cömert Özlem Tunç Şevin Söğüt Zafer Aydın Bülent Karslıoğlu / Samsun -Odatv.com

 

 SAMSUN HABER TC

 

 

TÜRKİYE -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

ETİKETLER : Ali Can Vural Aydan Ezgi Şalcı Mert Cömert Özlem Tunç Şevin Söğüt Zafer Aydın Bülent Karslıoğlu / Samsun
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA