Göle Olayı Iğdır ve Tuzluca’da Basın Açıklamaları İle Protesto Edildi

DBP, HDP Iğdır il örgütü ile Tuzluca ilçe örgütü Ardahan’ın Göle ilçesinde yaşanan olayları basın açıklaması ile protesto etti
Bu haber 2015-07-13 13:41:37 eklenmiş ve 804 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

 

DBP, HDP Iğdır il örgütü ile Tuzluca ilçe örgütü Ardahan’ın Göle ilçesinde yaşanan olayları basın açıklaması ile protesto etti.

Ardahan’ın Göle ilçesinde yaylaya giderken köy minibüsünün hedef gözetilerek taranması sonucu Kamber Morkoç adlı yurttaşın yaşamı ile sonuçlanan olay Iğdır’da ve Tuzluca’da yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

DBP Iğdır il binası önünde yapılan basın açıklamasına DBP Iğdır İl eş başkanları Murat Yerlikaya, Zübeyde Kaynar, Iğdır Belediye eş başkanları Murat Yikit, Şaziye Önder, Hoşhaber Belde Belediye Eş Başkanı Ali Çam, Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı A.Kadir Özsular, Dilek Yanardağ’ın yanı sıra DBP, HDP il, ilçe ve belde yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

‘90’lı yılların provokasyonlarını hatırlatıyor’

Basın açıklamasını gerçekleştiren DBP Iğdır İl Eş Başkanı Murat Yerlikaya, Medyanın ısrarla dünkü olayı PKK’nin yaptığını dile getirmesi 90’lı yılların derin provokasyonlarını hatırlattığına dikkat çekerek” Dün Ardahan Göle’de yaylaya gitmekte olan köy minübüsü hedef gözetilerek taranmış ve taranma sonucu 70 yaşındaki Kamber Markoç adlı yurttaşımız yaşamını yitirmiştir.2 yurttaşımızda yaralanmıştır. Olayın görgü tanıklarına rağmen medyanın ısrarla minibüsü PKK taradı haberleri yapması bizlere 90’lı yılların derin provokasyonlarını hatırlatmaktadır. Kan gölüne dönmüş orta doğuda AKP’nin bu tür oyunlardan vazgeçmesinin gerekliliğini belirtiyoruz” dedi.

Basın açıklaması yapılan 5 dakikalık oturma eylemi ile son buldu



Tuzluca'da Göle Olayı Basın Açıklaması İle Kınandı

Tuzluca’da da DBP İlçe binası önünde gerçekleşen basın açıklamasına DBP Tuzluca ilçe eş başkanları Alican Celayır, Medine Orhan, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Neşegül Can’ın yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.
‘AKP Hükümeti seçim öncesi ve sonrası provokatif eylemlerine devam ediyor’
Basın açıklamasında kitleye seslenen DBP Tuzluca ilçe yöneticilerinden Halit Elçik, AKP’nin seçim öncesi ve seçim sonrası provokatif eylemlerine devam ettiğine dikkat çekerek” AKP ve Devlet yetkilileri seçim sürecinde de provakatif eylemler yapmış, HDP’nin barajı geçmemesi için her şeyi yapmıştır. Bingöl’de HDP’nin seçim arabasının şoförü infaz edilmiş, Erzurum’da şoför yine canlı canlı yakılmak istenmiş, Adana- Mersin il yönetimleri bombalı saldırılara maruz kalmış ve en son olarak da Diyarbakır mitinginde bomba patlatılmıştır. Tüm bu saldırılar karşısında Kürt halkı sağduyulu yaklaşmış, provakasyonları boşa çıkarmıştır. Ancak AKP hükümeti seçim sonrasında da boş durmayarak, tutuklamalara hız verdi, askeri amaçlı yol ve baraj yapmaya devam etti. En Son Ardahan’ın Göle ilçesinde askerler tarafından sivil plakalı minibüs taranarak bir vatandaşımızı şehit etmiş, ikisini de yaralamışlardır. AKP hükümeti bilmeli ki bu tür adımlar savaş gerekçesidir. Daha fazla sabrımızla oynanmasın. Unutulmasın ki halkımız bu dava uğruna 50 bin şehit vermiştir ve gerekirse yine 50 bin şehit veririz ama özgürlüğümüzü de alırız” dedi.

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA