Demirtaş'tan HDP'li Vekillere Barzani Uyarısı

Demirtaş'tan HDP'li Vekillere Barzani Uyarısı. HDP'nin İstemediği İsim AK Parti Heyetinde - PKK Net konuştu, Misilleme olacak... TÜRKİYE -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ
Bu haber 2015-07-17 02:41:28 eklenmiş ve 983 kez görüntülenmiştir.

TÜRKİYE -DÜNYA SON DAKİKA HABER 

 

KURDİSTAN -DÜNYA SON DAKİKA HABER 

 

 

SERHAT İLLERİ SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ...

 

 

Demirtaş'tan HDP'li Vekillere Barzani Uyarısı

DEMİRTAŞTAN HDPLİ VEKİLLERE SERT UYARI

 

HDP'nin İstemediği İsim AK Parti Heyetinde

15 Temmuz 2015 Çarşamba 09:08

HDPNİN İSTEMEDİĞİ İSİM AK PARTİ HEYETİNDE

AK Parti'nin HDP ile yapacağı koalisyon görüşmesine katılacak heyetteki isimler belli oldu. Heyette HDP'nin istemediği isim olan Yalçın Akdoğan da var.

 

Koalisyon görüşmelerinin ilk turunu HDP ziyaretiyle tamamlayacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Mehdi Eker, Efkan Ala, Adnan Boynukara, Yalçın Akdoğan ve Zehra Taşkesenlioğlu eşlik edecek.

 

HDP ise kısa süre önce yaptığı açıklamada, çözüm süreci ve müzakere aşamasında Yalçın Akdoğan'ın kesinlikle olmamasını istemişti.

 

HDP HEYETİ AYNI İSİMLER

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılacak olan koalisyon görüşmesinde hazır bulunacak HDP heyeti ise HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ile HDP İmralı heyeti sözcüsü Sırrı Süreyya Önder'den oluşacak.

 

PKK KÜRDİSTAN COĞRAFYASIYLA OYNAMAK SAVAŞ SEBEBİDİR...

 

PKK Net konuştu, Misilleme olacak...

 

PKK bugün yaptığı açıklama ile devletin Kürdistan coğrafyasını, doğal yapısını tahrip etmek için  yaptığı baraj ve benzeri devlet projeleri ateşkesi bozma olarak gördüğünü, misilleme yapacağını, bunu savaş sebebi olarak gördüklerini net bir şekilde  açıkladı.

 

Kürtlerin Dünya Çapında Tek Temsilcisi Olan KCK (PKK), bugün yaptığı açıklamayla 2012 sonunda fiilen başlatılan, 2013 yılı Newrozu'nda ise kamuoyuna duyurulan ateşkesin sona erdiğini duyurdu.

 

Baraj yapımını üstlenen müteahhitlerin ve çalışanların acilen inşaat alanlarını boşaltılması çağrısında bulunan KCK'nın açıklaması şu şekilde:

 

"ATEŞKESİ BOZACAK ADIMLAR...

 

"Türk devleti 'Ben devletim, bildiğimi yaparım' diyerek ateşkese uymamış, sürekli çatışmalara yol açacak edimlerde bulunmuştur. Halbuki ateşkes ve çatışmasızlık her gücün ateşkesin başlamasından önceki konumunda kalması; ateşkesi bozacak adımlar atmaktan kaçınması demektir.

"AVANTAJLI KONUMA GELMEK İÇİN YAPILIYOR"

Türk devleti ise onlarca karakol, askeri amaçlı yol, ve askeri amaçlı barajlar yaparak ateşkes koşullarını demokratik siyasal çözüm için değil, yeni bir savaş için ciddi bir hazırlık yapmak ve gerçekleşecek savaşta avantajlı konuma gelmek için kullanmıştır."

"GERİLLA VE HER TÜRLÜ İMKAN SEFERBER EDİLECEK"

"Özgürlük Hareketimiz Türk devletinin bu tutumunu değerlendirerek bu durumun kabul edilmeyeceği kararına varmış, tüm barajların yapımını durdurma ve bunun için gerilla güçleri dahil her türlü imkanını seferber etme kararı almıştır.

"BURALARI TERK EDİN"

 

Bundan sonra tüm barajlar, baraj yapımında kullanılan araçlar gerilla güçlerimizin hedefinde olacaktır. Bu nedenle bu baraj yapımını üstlenen müteahhitler ve burada çalışanların tümü derhal bu alanlardan çıkmalıdır."

 

KURDİSTAN'DA TARİHİ ÖNEMDE GELİŞMELER...

 

Kürtler dünya çapında hem ulusal birliğe, hemde ekonomik bağımsızlığa doğru hızlı adımlar atmaya, KCK ve Federe Kürdistan arasında birçok hayati konularda anlaşmaya varıldı...

 

FLAŞ - Bayık: Rojava peşmergesine evet ama 1 şartla...


Rojava Peşmergeleri

 

 
KURDİSTAN TÜM SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ... 
 
 
 
 
 
ETİKETLER : Bayık-Rojava peşmerge-HDP-Kürdistan Bölgesi- Kürdistan ekonomik bağımsızlık...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA