HOCFED`E DAVA AÇILDİ

Hocvan Dernekler Federasyonu geçen yıl yaptığı Hocvan Yayla Festivali etkinliği nedeniyle federasyon hakkında dava açıldı.
Bu haber 2015-07-08 13:28:36 eklenmiş ve 705 kez görüntülenmiştir.
MAHKEME HOCFED`E AÇILAN DAVANIN ARDAHANDA GORULMESİNE KARAR VERDİ
 
Hocvan Dernekler Federasyonu geçen yıl yaptığı Hocvan Yayla Festivali etkinliği nedeniyle federasyon hakkında dava açıldı.
İstanbul Bakırköy Adelet Sarayında Acılan davanın ilk duruşması bugün saat 11 de16.Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.
 
Duruşmaya Başkan Yakup Mavzer ve Y.K. Üyelerinin yani sıra Hocvanli birçok dernek baskani, Ardahan Dernek Başkanı Yusuf Sit yaklaşık olarak 30-40 insanımız federasyona destek amacıyla adliyeye geldiler.
 
Dava konusu olan teröre destek gerekçesi ise komik donelerden oluşması dikkatlerden kaçmadı. Apo Posteri.Güneşimizi Söndüremezsiniz gibi bir kaç afişi ve sloganları baz alarak acılanın davanın hukuken de bir tutarlılığı yok. Yargıtay kararları.da bu yönlü konularda dava açılmaması karara bağlanmıştı...
 
Yapilan duruşmada kısa bir savunma yapan Hoc Fed Başkanı Mavzer davaya konu olan afis ve pankartların, metaryelin yönetim veya derneklerin programı olmadığını kendilerinden önce alana giden insanlar tarafından yerleştirildiğini, bu materyalin hiç bir yerde dava konusu olmayacağı yargıtay karaları ile sabittir dediler
 
Mahkema davanın geçtiği yer Ardahan olduğundan dolayı davanın İstanbulda değil Ardahanda görülmesi ve dava dosyasının Ardahana gönderilmesine hükmetti.
 
 
ETİKETLER : Jovan Dernekler Federasyonu. Hocvan Yayla Festivali...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA