SULTANGAZİ'DE ARDAHANLILAR ATAĞA GEÇTİ...

Sultangazi'de Ardahanlılar dernekçilik alanında tüm İstanbul Ardahanlılara örnek olacak bir atılım ve gelişmenin içine girdiler.
Bu haber 2015-07-07 08:57:25 eklenmiş ve 904 kez görüntülenmiştir.

SULTANGAZİ'DE  ARDAHANLILAR ATAĞA GEÇTİ...

 

Sultangazi'de  Ardahanlılar dernekçilik alanında tüm İstanbul Ardahanlılara  örnek olacak bir  atılım ve gelişmenin içine girdiler.  2007-2008 Yıllarında Mustafa Darboğaz Başkanlığında Kurulan  İstanbul Avrupa Yakası Sultan Gazi Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Ardahan dernekçiliği adına  2015 Yıl'ına önemli gelişmelerle, önemli projelerle girmeye  başladı.

 

Bu yıl yapılan Genel Kurul'da başkanlığa oy birliği ve tek liste ile başkanlığa seçilen inşaat mühendisi Suat Korkmaz ve yönetimi deyim yerindeyse derneği uçurdular. Sultangazide adeta hergün etkinlik, hergün şenlik var...

 http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/fe71d3da9b.jpg

Öncelikle aylık kirası 4-5 bin lira olan tam şehrin merkezinde-göbeğinde görsellik ve konumu açısından halkın ihtiyaçlarına cevap veren devasa bir mülk tutuldu. Ardından birçok önemli etkinliğe imza atmaya başladılar. Ramazan Ay'ı boyunca da her hafta Serhat bölgesinin önde gelen aşık ve dengbejlerini halkla buluşturdular.

 

Bu hafta sonu yapılan etkinliğe bölgemizin önde gelen aşıklarından Murtaza Aydın, Erol Şahiner, Durmuş Altıntaş, Engin Siverekli sahne aldılar. Aşıkların yanı sıra mahalli sanatçılar da dernekte yapılan etkinlikte yer aldılar.

 

2015'ten önce etkinlikleri, icraatları hakkında fazla bilgimizin olmadığı bu derneğimiz 2015 yılı itibarı ile her alanda önemli bir atağa geçti. Derneğin Kurucu Başkanı, bir dönemde başkanlık yapan Mustafa Darboğaz, Darboğaz'dan sonra başkanlığa getirilen Nurettin Çukurçayır, Dernekçilik alanında uzmanlığı ile tanıdığımız, aynı zamanda Beykoz Ardahanlılar Derneği Y.K Üyesi ve Başkan Yrd. Akın Bozkaya;  Sultangazi'de  her görüş, parti , STK-Siyaset ve Kanaat önderlerinin de yer aldığı yönetimle  tek kelimeyle harika bir yönetim ortaya çıkarmışlar.

 

Devasa  bir salonu olan, Mutfağı, şark köşesi, kütüphanesi, ses düzeni vb. herşeyiyle dörtdörtlük bir derneğimiz Sultangazi'nin merkezinde boy göstermeye başladı.

 

Ardahan Dernekler Federasyonu ve Esenyurt dışında İstanbul 3. bölgede Ardahan dernekleri   bugüne kadar pek gözle görülür  bir ilerleme kaydedemedikleri gibi, varlıkları ile yoklukları da pek hissedilmiyordu. Ama Sultangazi Ardahanlılar Derneği bu açığı çok iyi bir şekilde kapatarak  tüm İstanbul Avrupa yakasına örnek olacak gelişmelere imza atmaya başladı.

 

Hemşerilerimiz, eşleri ve aileleriyle derneği adeta 2. bir evleri gibi sahiplenmişler. Derneğimiz Sultangazi'de yaşayan 30 bini aşkın Ardahanlıların evidir diyorlar.

 

Gerek kurucu başkan, gerek mevcut başkan ve yönetimle  yaptığımız sohbette  Sultangazi Ardahanlılar en kısa zamanda Ardahan Dernekler Federasyonuna üye olacaklarını da belirttiler. Diğer iller ve bölgeler nasıl tek çatı altında toplanmışsalar, Ardahanlılarda bunu her alanda başaracaklar dediler.

 

Doğu Medya olarak  STK'larla ilgili belirlemelerimizi ve STK'larda ki İstanbul genelinde  yürüyüşümüzü çok iyi bilen Kurucu Başkan Darboğaz ve yeni yönetim, Ardahanlıların nüfusunun yoğun olduğu her ilçede dernekleşmesi, Karslıların da Ardahanlılar gibi dernekleşmesini, kendi federasyonlarını kurması ve akabinde önümüzdeki süreçte Kars-Ardahan-Iğdır Konfedrasyonunun kurulması gerektiğinden hemfikir.

 

Başkan Gökçe, Kurcu Başkan Darboğaz, STK alnında uzmanlığıyla tanınan Akın Bozkaya , yönetimdeki diğer arkadaşlarımız; Doğu Medya İmtiyaz Sahibi, Beykoz Ardahanlılar Dernek Başkanı  Yusuf Sit'in son 4-5 yıldır dernekçilik alanında ortaya koyduğu fikirler, projelerin önemine dikkat çekerek hem İstanbul'daki Ardahanlıların, hem de bölgemizin önünü açan projelere fikirlere  sonuna kadar sahip çıktıklarını da belirttiler. İstanbul genelinde KAİ Konfederasyonu ve Kafkas-Serhat Bölgesi İş Adamlarının örgütlenmesi ve kurumsallaşması içinde çalışma içinde olduklarını Ramazan Ayının bitiminden sonra bu konularda da istişare anlamında toplantılar yapacaklarını, toplanacaklarını, bu konularda birlikte çalışacaklarını söylediler. Sultangazi'li Ardahanlılar Sukltangazi'de ki eksiklerimizi gidermenin ardından öncelikle tüm  İstanbul baz alan  iş-stk alanında ki örgütlenmeye de ağırlık vereceklerini belirttiler...

 

Sultangazi'de ki Ardahanlıların sağlıklı yürüyüşü Ardahan ve bölge dernekçiliğine mükemmel bir ivme kattığı gibi, bölge dernekçiliğinin de sağlam temeller üzerinde yükselmesi için önemli bir çıkış oldu...

Doğu Medya/Haber-Analiz

info@dogukultur.com

 

ÖNEMLİ  NOT:  

 

Manşet haberler üzerinde yer alan Türkiye-Dünya-Bölgemizle ilgili derlediğimiz alanlara tıklayarak Dünyada, Türkiye'de meydana gelen son dakika gelişmelerini, son dakika haberlerini, il il Tüm Türkiye'yi, Kars Ardahan Iğdır-Artvin-Ağrı illerinin yayın yapan tüm gazetelerini, haberleri son dakika gelişmelerini ulusal ve yerel yayınlardan önce görebilir, Televizyonları canlı olarak seyr edebilirsiniz.

 

Bir başka deyişle Doğu Medya vakit kaybı yaşamadan Türkiye ve Dünyayı yaptığı çalışmayla  ağınıza kadar getirdi. Manşet haberlerin üzerinde yer alan alanlara tıklayarak  günün en önemli gelişmelerini herkesten önce görmeniz için tasarlandı...

 

DERNEĞİN YÖNETİM KURULU TAM LİSTESİ

 

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/9307467ef5.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/9d4b7e2bb1.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/9d81719c65.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/7cbdafee88.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/31913243f1.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/8795362fe5.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/bebf42d886.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/75eb6f62ac.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/513e78dbab.jpg

http://www.dkmmedyatv.com/files/firm/photo/d0fe3fef4e.jpg

 

KARS-ARDAHAN-IĞDIR-AĞRI-ARTVİN  SON DAKİKA HABERLERİ, GUNUN EN ÖNEMLİ OLAYLARI TIKLAYINIZ....

 

KARS-ARDAHAN-IĞDIR-AĞRI-ARTVİN YEREL GAZETELER TIKLAYINIZ...

 

TURKİYE -DUNYA SON DAKİKA HABERLERİ, GUNUN EN ÖNEMLİ OLAYLARI TIKLAYINIZ....

 

 

KURDİSTAN SON DAKİKA HABERLERİ, TV-RADYO CANLI YAYIN  TIKLAYINIZ...

TURKİYE TV-RADYO CANLI YAYIN-SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ...

 

 

ULUSAL GAZETELER-ULUSAL MEDYA...

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Sultangazi-GaziOsman Paşa-GOP Ardahanlılar Derneği KAİ KOnfederasyonu Kafkas-Serhat İş Adamları Derneği... Yusuf Sit
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA