ARDAHAN'DA BİR CİNAYET DAHA...

ARDAHAN'DA BİR CİNAYET DAHA... TÜRKİYE -DÜNYA KURDİSTAN -SERHAT SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELER
Bu haber 2015-07-05 19:12:25 eklenmiş ve 1391 kez görüntülenmiştir.

TÜRKİYE -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

KURDİSTAN -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

SERHAT İLLERİ SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ...

 

 

ŞİMDİDE BİR KİŞİ ÖLÜ OLARAK BULUNDU!
 
***CİNAYET Mİ? Son günlerde yaşanan olaylar ile gündemde düşmeyen Ardahan'ın Göle ilçesinde bu kez bir genç ölü olarak bulundu. Alınan bilgilere göre Göle merkezde geçen derede ölü olarak bulunan 25 yaşında ki Ömer Oğuzhan isimli gencin işlenen bir cinayet olayı sonucu mu öldüğü ve nasıl, neden öldüğü araştırılıyor.

 

 

 

 

**Avukat Kaya: Deliler Ortada!..

Öte tandan geçtiğimiz gün yaşanan ve bir kişinin öldüğü 3 kişinin yaralandığı olayla ilgili tartışmalarda devam ediyor.

Göle - Mêrdînik 'te taranan minibüsün içinde bulunan Morkoç ailesinin o gün fiziki ve teknik takip altında olduğu ortaya çıktı. Olay yerinde ise  mermi kovanları ve bomba parçaları bulundu

Erdexan’da özel harekatın Kamber Morkoç’u katletmesi ve 3 kişiyi yaralaması olayına ilişkin önemli bilgilere ulaşıldı. Morkoç ailesinin avukatı Yaşar Kaya, devletin PKK’ye yıkmaya çalıştığı ancak suçüstü yakaldığı olayın perde arkasını anlattı.

Av. Kaya, “Morkoç Ailesi ve içinde bulunduğu minibüs polisin hem teknik hem de fiziki takibi altındaydı. Araç Göle’den çıkarken takip ediliyor. Orda bulunan çeteci birimlere haber veriliyor ve orada infaz gerçekleştiriliyor” dedi.

Dikkatle başka yöne mi çevriliyor..

Savcılığın hala inceleme yapmadığı olay yerinde TSK’nin kullandığı MKE yapımı onlarca mermi ile araçtakileri imha etme maksadıyla atılan el bombalarının parçaları bulunuyor.

ERDEXAN /DİHA- Erdexan’ın (Ardahan) Mêrdînik (Göle) ilçesinden Qeresu (Karasu) ormanına pikniğe giden Morkoç ailesinin içinde bulunduğu minibüsün taranması ve 70 yaşındaki Kamber Morkoç’un katledilmesi, 3 kişinin de yaralanmasıyla ilgili yeni bulgu ve deliller ortaya çıktı. Morkoç ailesinin avukatı Yaşar Kaya, olayın olduğu gün aile üyelerinin fiziki ve teknik takip altında olduklarını ifade etti. Avukat Kaya’nın devlet güçlerinin o gün Morkoç ailesi fertlerinin hangi minibüsle nereye gittiğini bildiğini açıklaması aileye yönelik önceden bir katliam planlandığı görüşünü de güçlendirdi.

Bu arada katliam girişiminin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen olay yerindeki deliller ise henüz toplanmadı. Failleri gizlemek için toplanmayan deliller ise araştırma yapmak için bölgeye giden DİHA muhabirleri tarafından toplandı. Savcılığın herhangi bir inceleme yapmadığı olay yerinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullandığı Makine Kimya Endüstrisi (MKE) yapımı onlarca mermi ve mervi kovanı ile minibüse atılan bombanın parçaları bulundu. Olay yerinden elde edilen deliller ve Avukat Kaya’nın açıklamaları devlet güçlerinin Morkoç ailesine yönelik bir katliam girişiminde bulunduğu da ortaya koydu.

Aile teknik takipteydi

Saldırının olduğu gün Morkoç ailesinin hem fizik, hem de teknik takipte olduğunu vurguladı. Av. Kaya, devlet güçlerinin taradığı minibüsün emniyet yetkilileri tarafından olay yerine kadar teknik ve fiziki takipte olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Olaydan hemen sonra Ardahan Valisi’nin ‘Bunu PKK’liler yaptı’ diye yaptığı acele açıklamasını görgü tanıkları yalanlıyor. Acilen Ardahan Valisi’nin görevden alınması gerekir. Daha önce de içinde mezar olmayan şehitliği yıkarak bir provokasyon yaratmak istedi. Araç Göle’den çıkarken takip ediliyor. Ve orda çeteci birimlere haber verildi, infaz gerçekleştirildi.”

Olay yeri incelenmedi

Av. Kaya, olay yeri incelemesinin halen yapılmadığına da dikkat çekerek, savcılığın olayı örtbas etme niyetinde olduğunu söyledi. Göle savcısının yetki alanına girmediğini gerekçe göstererek, Şenkaya savcısının ise “can güvenliği olmadığı” bahanesiyle inceleme yapmak için olay yerine gelmek istemediğini belirten Kaya, infaz için seçilen bölgenin tesadüf olmadığını ifade etti. Av. Kaya, “Bu soruşturmadan hiçbir şey çıkmayacaktır. Bunu hem mesleki hem siyasi tecrübelerime dayanarak söylüyorum” dedi.

Kimliği kim emniyete getirdi?

Minibüsteki 6 kişinin de infaz edilmek istendiği saldırıda şoförün sağduyulu davranması sonucu 5 kişinin kurtulduğunu söyleyen Av. Kaya, olaydan hemen sonra silahlı sivil kişilerin kendilerini polis olarak tanıtıp şoför Alkan Akın’ın kimliğini aldığını ve kimliğin Göle Emniyeti’ne bırakıldığını belirterek, Göle ve Şenkaya’daki jandarma ekiplerinin böyle bir ekiplerinin olmadığını beyan ettiğini söyledi. Kaya, “Şoförün kimliğine el koyan paramiliter güçler Göle Emniyeti’ne kimliği veriyor. Emniyete ‘kimliği kim verdi’ diye soruyoruz, ‘bilmiyoruz’ diyorlar. Burada bir şüphe var. ‘Böyle bir ekibiniz var mı’ diye soruydruz, ‘Yok’ diyorlar. Şenkaya jandarmaya soruyoruz, ‘Böyle bir ekibimiz yok’ diyor” diye konuştu..

Kuş Gribi Ardahan’da mı?

TAVUK ÖLÜMLERİNDE ARTIŞ!

Batı illerinde yaşanan ve milyonlarca tavuğun telef olmasına neden olan Kuş Gribin Ardahan’da da olabileceğini ileri süren Ardahanlı köylüler köylerde tavuk ölümlerinin olağanüstü bir şekilde arttığına dikkat çekiyorlar.

İl Tarım Müdürlüğünün konuyla ilgili geniş çaplı bir araştırma yapması gerektiğine dikkat çeken Ardahanlı köylüler önüne geçilmeyen tavuk ölümünün köylerde tavuk bırakmadığını belirtmekteler.

**ÇOBAN: DELEGE LİSTESİNİ VERMİYOR..

**ONU TARİHE GÖMECEM..
23 Haziran’da kongreye gidecek olan Ardahan Tüm Emekliler Derneğinin Başkanlığına Aday olan emekli TARİH öğretmeni Celal Avşar seçim çalışmalarına hızlı başladı.
Adaylığını açıkladıktan sonra gazetemizi ziyaret eden Emekli Tarih Öğretmeni Celal Avşar kurucu başkan Naif Çoban’ın delege listesini kaçırıp, kendisine ve diğer adaylara vermediğinden yakındı.
Her konuşmasından demokrasiden bahsedenlerin antidemokratik uygulamalar ile başta kalma hesaplarının tutmayacağını belirten Celal Avşar, Çoban’ın listeyi kaçırmakla kendisinden kurtulamayacağını belirtti.


Kaynak Ardahan Haber - Ardahan Haber Tüm Haberleri

 

Dünyanın en uzun 2. tünelinde sona gelindi!

 Dünyanın en uzun 2. tünelinde sona gelindi!

Rize’nin İkizdere ilçesi Sivrikaya köyü ile Soğanlı mevkisi arasında yapımı süren 14 kilometre uzunluğundaki çift tüpten oluşan dünyanın en uzun ikinci tüneli olan Ovit Tüneli inşaatı hızla devam ediyor. Tünelin yüzde 70'i tamamlandı.

 

Rize’nin İkizdere ilçesi Sivrikaya köyü ile Soğanlı mevkisi arasında yapımı süren 14 kilometre uzunluğundaki çift tüpten oluşan dünyanın en uzun ikinci tüneli olan Ovit Tüneli inşaatı hızla devam ediyor.

 

TÜRKİYE'DE İLK, DÜNYADA EN UZUN İKİNCİ TÜNEL

 

Ovit Tüneli 18.2 kilometre uzunluğundaki Çin'de bulunan Zhongnanshar tünelinden sonra dünyadaki en uzun ikinci karayolu tüneli. Tünelin girişi bin 988, çıkışı ise 2 bin 258 koddan açılıyor. 605 milyon TL bedelli projede maksimum örtü kalınlığı ise 873 metre. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2013 yılı Mayıs ayında temeli atılan dev projenin 2016 yılı Ağustos ayında tamamlanması planlanıyor.

 

"YOL MEDENİYETTİR"

 

Ovit Tüneli inşaatında incelemelerde bulunan Rize Valisi Ersin Yazıcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin en büyük yatırımlarından olan Ovit Tüneli 14 bin 300 metre uzunluğunda çift tüpten oluşuyor. İki tüpte toplamda 17 bin 662 metre kazı işlemi tamamlandı. Geriye her bir tüpte 3 bin 800 metre kaldı. Tünel dışında yapılacak çalışmalarla 2016 yılının Ağustos ayında tünel açılmış olacak. Yol medeniyettir. Bunu bütün dünya böyle kabul ediyor" dedi.

 

 

 

ERDOGANDAN GÜL EELEŞTİRİ...

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin dış politikasını eleştiren Abdullah Gül'e sert çıkarak "kuru sıkı göndermelerle bu işler olmuyor" dedi.

İstanbul Dostluk Derneği tarafından düzenlenen iftar programında Erdoğan'dan önce sahneye çıkan Gül, Türkiye'nin dış politikasını eleştirerek bu 

politikaların bir daha gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Gül'ün hemen ardından kürsüye çıkan Tayyip Erdoğan ise Gül'ün yüzüne, "İhanet edenler, hırsına yenik düşenler, korkanlar, 

egolarının kurbanı olanlar çıktı. 

Onları oldukları yerde bırakıp yolumuza devam ettik." İfadelerini kullandı.

Yunanistan örneğini verenlere de yüklenen Erdoğan, "komşumuzda olan olaylar çok manidardır. Hatta onları örnek almak suretiyle hatta 

onları mitinglerine 

getirebilme anlayışıyla onlardan medet umanlar oldu. Devlet anlayışı bu değildir. Devlette devamlılık esastır. Kuru sıkı gönderme 

yapmakla bu işler olmuyor." dedi.

İstanbul Dostluk Derneği tarafından düzenlenen iftar programına Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan katıldı.

 

İftar yemeği sonrası kürsüye önce Abdullah Gül çıktı.

Türkiye'nin dış politikasını eleştiren Gül, "Mısır'dan Libya'ya ilişkilerimizi geliştirmeliyiz, tekrar 

Türkiye'nin ilham olacağı bir duruma gelmeliyiz. 

Ortadoğu politikamızı gözden geçirmekte fayda var" dedi.

 

VE ERDOĞAN SAHNEDE

Gül'ün ardından kürsüye bu kez Erdoğan çıktı. Gül'e çok ağır sözlerle yüklenen Erdoğan, “Siyasi hayatımızdan yüzlerce siyasetçi geçmiştir. 

Bunların bir kısmı hala hayırla anılıyor. Bir kısmı ise pek hayırla anılmıyor” ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasını sertleştirdikçe 

Abdüllah Gül'ün yüzünün asıldığı 

ve salonun buz kestiği görüldü.

 

‘İHANET EDENLER, HIRSINA YENİK DÜŞENLER...’

 “Tutkalı muhabbet olan büyük ve güçlü Türkiye hareketine yürekten inanıyoruz. Vefa bu hareketin mihenk taşıdır” diyen Erdoğan, 

ihanet göndermesinde de 

bulunarak “İhanet edenler, hırsına yenik düşenler, korkanlar, egolarının kurbanı olanlar, nefesleri kesilenler elbette çıktı. 

Onları oldukları yerde bıraktık ve 

biz yolumuza devam ettik.” şeklinde konuştu.

Erdoğan şunları söyledi:

"İhanet edenler, hırsına yenik düşenler, korkanlar, egolarının kurbanı olanlar çıktı. Onları oldukları yerde bırakıp yolumuza devam ettik.

Ömrünü sadece çelme takmaya, engel çıkarmaya, bozgunculuğa adamış birçok çevre var. Aynı şekilde tüm umudunu darbeye, provokasyona, 

manipülasyona, 

iç ve dış vesayet odaklarının baskılarına bağlamış olanlar var. Yürümediler mi Yürüdüler. Cübbeleriyle yürüyenler oldu. Neticesi ne oldu 

Koskoca bir hiç ve onlar mahcup oldu, 

onlar mağlup oldu. Halkı arkasına alanlar, halkın çizdiği istikamette gidenler, hakka teslim olanlar galip oldu. Bizse bugüne kadar her ne 

yaptıksak işte bunlara rağmen yaptık.

 

KURU SIKI GÖNDERME YAPMAKLA OLMUYOR

Son 12 yılda çok büyük işler başardık. Ülkeyi istikrara ve güvene kavuşturduk. Komşumuzda olan olaylar çok manidardır. Hatta onları 

örnek almak suretiyle hatta onları mitinglerine 

getirebilme anlayışıyla onlardan medet umanlar oldu. Devlet anlayışı bu değildir. Devlette devamlılık esastır. Kuru sıkı gönderme 

yapmakla bu işler olmuyor.

Biz de IMF'ye 23 buçuk milyar dolar borçla devraldık bu ülkeyi sıfırladık ve biz IMF'ye borç verecek ülke konumuna geldik.

Avrupa'da Nazi döneminden beri yaşanan en korkunç katliama Srebrenitsa'da şahit olduk. Barış gücü askerlerinin gözleri önünde 

Srebrenitsa'da 8 binden fazla Boşnak öldürüldü, 

kadınlara tecavüz edildi. O gün Bosnalı kardeşlerimiz hangi sıkıntıları yaşadıysa, daha fazlasını biz burada yaşadık.

Bugün bizlere düşen tarihten ders alarak benzer dramlar yaşanmadan geleceği inşa 

etmektir."

 

GÜL NE DEMİŞTİ

Abdullah Gül, Erdoğan'ın da dinlediği konuşmasında şunları söylemişti:

"Henüz Ortadoğu'da Filistin meselesi çözülmemişken, kalıcı barış sağlanmamışken, İslam ülkelerinin kendi kendini tüketiyor olması gerçekten çok acıdır. 

Bu bakımdan inanıyorum ki; 

Türkiye olarak bu ülkelere yardımcı olmak durumundayız. Bunun için de şüphesiz ki; hepsiyle ilişkimizi geliştirmeliyiz. Libya'dan Mısır'a kadar, 

Yemen'den bütün Körfez ülkelerine 

kadar, nasıl bir zamanlar onlara ilham olduysak, yeniden bu ülkelere ilham olucu, yol gösterici olacağı bir duruma gelmek gerekir. Bu anlamda açıkçası, 

Ortadoğu ve Arap politikalarımızı 

daha gerçekçi bir şekilde gözden geçirmenin de faydalı olacağı kanaatindeyim. Çünkü bölgede başka bir gelişme de söz konusu. Büyük bir kaos ortaya çıkarsa, 

bu kaosun içerisinden çıkacak,

 hiç tahmin etmediğimiz sürprizlerle karşı karşıya kalabiliriz."

Odatv.com

 

 

 

 

KOALİSYON İÇİN ERDOĞAN'IN GÖNLÜNDE YATAN PARTİ...

 

Erdoğan: CHP ile Koalisyon Zor Yaparız; MHP ile Tabanlarımız Yakın!

 HDP'li Celal Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptıkları görüşmede ne konuştuklarını detaylarıyla anlattı.

KOALİSYON İÇİN GÖNLÜNDE YATAN TEK PARTİ VAR

 

Haberin Devamı...

AK PARTİ 258'LE İKTİDAR OLABİLİR...

 Kanadoğlu'ndan AK Parti'ye 258 ile hükümet formülü!

Daha önce ortaya attığı 367 milletvekili şartı ile tepki toplayan Sabih Kanadoğlu, AK Parti'ye karşı olan hazımsızlığını bir kez de daha ortaya koydu. Kanadoğlu, MHP'nin tutumunu eleştirerek AK Parti'nin güçlenmesine neden olacağını söyledi.

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığı sırasında ortaya attığı 367 milletvekili şartı nedeniyle Türkiye'yi kaosa sürükleyen Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu yeni bir formülle ortaya çıktı.

 

Meclis Başkanlığı seçiminde MHP'nin HDP karşıtı tutumu için 'AKP elini güçlendirdi' diyen Kanadoğlu, AK Parti'nin 258 vekille bir iktidar olabileceğini iddia etti.

 

Kanadoğlu, Sözcü'ye yaptığı açıklamada 'Azınlık hükümeti durumunda MHP oy kullanmazsa AKP, 258 olan vekil sayısıyla hükümeti kurabilir. Ret oyu verecek olan CHP ve HDP'nin toplamı 212'de kalıyor. MHP'nin bu tavrı koalisyon masasında AKP'nin elini güçlendirir' dedi.

 

 

TÜRKİYE -DÜNYA SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ...

ETİKETLER : TÜRKİYE -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ...KURDİSTAN -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ... SERHAT İLLERİ SON DAKİKA HABERLERİ
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA