İngiliz Bakan, İsrail Başbakanı Netanyahu ile İran Nedeniyle Tartıştı

İngiliz Bakan, İsrail Başbakanı Netanyahu ile İran Nedeniyle Tartıştı
Bu haber 2015-07-17 03:14:52 eklenmiş ve 741 kez görüntülenmiştir.

TÜRKİYE -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

KURDİSTAN -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

SERHAT İLLERİ SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ...

 

İngiliz Bakan, İsrail Başbakanı Netanyahu ile İran Nedeniyle Tartıştı

İSRAİLLE İNGİLTERENİN İRAN KAVGASI

 

 

 ARDAHAN'DAN SONRA AĞRIDA'DA ÇATIŞMA HABERİ...

 

Ağrı Dağı'nda PKK ile Asker Arasında Çatışma Çıktı

 

Canlı kalkan olarak operasyon bölgesine gitmek isteyen köylüler ile askerler arasında yaşanan gerginlik sırasında bölgeye gelen PKK'lı grup askerlere ateş açtı.

 

Haberin Devamı İçin Tıklayınız...

 

 

KÜRDİSTAN'DA GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ...

 

Bölgemizde Özellikle Kürdistan'da meydana gelen gelişmeler  bir  bütün olarak Kürtlerin, Bölge Halkların nasıl bir soykırım çemberine alındığını gösteriyor. Katil-Kapital Firmaların lejyon-kiralık katil orduları Mezopotamya'da soykırıma girişip Kürtler ve bölge halklarını isyana çekerken Türkiye'de ise halklarla dalga geçer gibi düştü düşecekler söylemleri 6-8 Ekim tarihlerinde halk isyanına dönüşmüştü...

 

Bu isyanda bir çok insan öldü. Ama bu isyan Türkiye'nin karanlık örgütler, güçler  tarafından nasıl kuşatıldığını, Kontra güçlerin TR'de nasıl yayıldığını ortaya çıkardı. Kürtler isyan ve savaşlarıyla bir daha TR'yi yıkılmaktan kurtardılar.  Bu derin işgali ortaya çıkardılar. Halk isyanına neden olan bölgedeki gelişmeler, istenmeyen olaylar  hadiseleri de beraberinde getirdi.

 

Kürtler ve bölge halkları dışında dayatılan ve isyana neden olan Kobani olaylarını sanki Küresel katil-firmalar değil de Kürtler başlatmış pisikolojisi ile hareket eden mahkemeler bu konuda yürümeyi dahi suç sayarak Kürtlere Yüzlerce yıl cezalar giydirmeye bakıyor.

 

Irak Kürdistan  Federe  Yönetimi Kürdistan'ı babasının tapulu malı zan ediyor olacak ki Kandil ve Şengal'den, Irak Kürdistan'ından PKK-PYD, Kürtlerin çekilmesini istiyor. Bu anlayış otomatikmen Kürtleri soykırıma açık kölelere dönüştürme anlayışıdır. PKK ve PYD olmasaydı şu anda Irak Federe Kürdistan'ı olmazdı. Küresel katil firmaların sürekli çeteci ve kiralık lejyonlar doldurduğu Kürdistan'da Barzani Ailesinin zaman zaman ne kadar sakat anlayışların içine düştüğünü de ortaya çıkarıyor. Kürdistan hazretlerin babasının malıymış gibi davranan Kürtlere dayatılan soykırımı Kürdistan'ın diğer parçalarında ki Kürtler olmazsa Kurbanlık koyuna çevrileceklerini görmeyecek kadar körleşebilmektedirler. Bu anlayışlar Kürtler arası çatışmayı derinleştirme anlayışı olduğu gibi Kürdistan Kürt halkının değil, bir ailenin, bir partinin  tapulu malı mı...? sorusunu gündeme getirir ki Barzani Ailesini Bölge ve Dünyadaki Kürtlerin hedefi haline getirir...

Doğru olan tutum Irak Kürdistan Federasyonunun Türkiye ve diğer parçalarda da seçime girmesi, diğer Kürt partilerinin de burada birer legal oluşum olarak yönetimde yer almasıdır...  İstemezuk anlayışı Kürtler, Kürdistan coğrafyasdındaki sunni sahte sınır, dayatılan soykırım koşullarını kabul ve Kürtler arası çatışmaya davetiyedir. Böyle bir anlayışı hiçbir güç Kürtlere dayatamaz...

KÜRDİSTAN TÜM HABERLER  SON DAKİKA GELİŞMELERİ TIKLAYINIZ...

 

 

52 kişiye rekor ceza talebi: 15 bin 444 yıl

VAN (DİHA) - Erciş'te 6-8 Ekim serhıldanına katıldıkları gerekçesiyle 52 kişi hakkında, 11 ayrı suç iddiasıyla 297'şer yıldan toplam 15 bin 444 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Mahkemenin kabul ettiği iddianamede, polisin tuttuğu tutanaklar da delil olarak gösterildi. Avukat Baran Bilici, sadece polis tutanağıyla iddianamenin hazırlandığını belirterek, bölgede halka düşman hukuku uygulandığını söyledi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

DAİŞ'in kuryesi konuştu

ANTEP (DİHA) - AKP hükümetinin kanıtlara rağmen inkâr ettiği DAİŞ-Türkiye ilişkisini bu kez canlı tanığı anlattı. DAİŞ işgalindeki Çobanbey'in karşısında bulunan Kilis'in Elbeyli ilçesinde oturan DAİŞ'in kuryesi Yusuf Özkan, görüştüğü DAİŞ komutanlarının hepsinin Türk olduğunu söyledi. DAİŞ'e katılacaklar için sınır hattında bir geçiş ağı oluşturduklarını belirten Özkan, DAİŞ komutanlarının sınırda bulunan askerler için sarf ettiği şu sözleri aktardı: "Onlar bizim vatani görevimiz için bekliyorlar. Aramızda güvenli bir bölge oluşturulmuş."

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Nobelli ekonomistler: Yunanistan krizinde sorumlu AB ve IMF

 

Yunanistan halkı bugün Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından sunulan ‘yardım planlarını’ oylayacak. Önde gelen ekonomistler ise, Yunanistan’daki krizin birinci sorumlusu olarak AB ve IMF’yi gösterirken, Yunan halkının referanduma ‘hayır’ demesi gerektiğinde ısrar ediyorlar.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yüksek: Müzakere başlamasa Türkiye savaşa sürüklenir

 

 

DİYARBAKIR (DİHA) - PM toplantısında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, AKP politikalarının büyük Türkiye kardeşliği önünde engel oluşturduğunu belirtti. İmralı tecridine dikkat çeken Yüksek, "Sayın Öcalan ile direk müzakereler başlatılmalıdır. Aksi halde AKP hükümeti Türkiye'yi bir savaşa sürükleyecektir" dedi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

ERZURUM OLTU'DA KÜRTLERE IRKÇI SALDIRI

ERZURUM (DİHA) - Oltu'da polisin gözleri önünde hem yolda, hem de emniyetin bahçesinde ırkçı bir grubun saldırısına uğradıktan sonra tutuklanan Tanju Vergül'ün geride bıraktığı ailesi ırkçı grupların hedefi oldu. Evlerine ateş açıldıktan sonra taş yağmuruna tutulan Vergül ailesi, suç duyurusunda bulunmasına ve faillerin kimliklerinin belli olmasına rağmen hiçbir soruşturma başlatılmadı. Vergül'ün ağabeyi Muhammed Vergül, "Can güvenliğimiz yok. Şikâyetçiyiz. Halen bir şey yapılmadı. Bunlar korunuyor demek" dedi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

MESRUR BARZANİ KÜRDİSTANI BABASININ MALI ZANEDİYOR...

 

Mesrur Barzani: PKK Şengal ve Kandil’den çıkmak zorunda

Al-Monitor’un Şengal, DAİŞ ve bölgenin mevcut sorunları ve geleceğine ilişkin sorularını yanıtlayan Kürdistan Bölgesel Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani “PKK Şengal ve Kandil’den PYD’de de Şengal’den çekilmek zorunda” dedi.

 

 

3 Ağustos 2014 tarihinde DAİŞ çeteleri Şengal merkezine saldırarak sayıları binleri bulan Êzidî Kürdü katletti. Aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların olduğu binlerce Êzidî'yi kaçırdı. Ardından Şengal’i DAİŞ çetelerinden temizlemek ve Êzidî halkını korumak üzere Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı bölgeye gerilla güçlerini gönderdi.

 

 

DAİŞ saldırılarının başlamasıyla bölgeye gelen Halk Savunma Güçleri (HPG) ve Star Kadın Birlikleri (YJA Star) Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) ile birlikte DAİŞ çetelerinin katliam girişimlerinden Êzidî halkını koruyarak Şengal dağında savunmaya aldı. Son bir yıldır YBŞ ve YPJ Şengal güçleriyle birlikte DAİŞ çetelerine karşı direniş içerisinde olan HPG ve YJA Star güçleri halen Êzidî halkını savunmaya devam ediyor.

 

KÜRDİSTAN TÜM HABERLER  SON DAKİKA GELİŞMELERİ TIKLAYINIZ...

 

 

 

 

ETİKETLER : Rekor ceza şengal kobane kandil barzani 6-8 ekim olayları
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA