Iğdırlı Çiftçi 2015’in İlk Organik Karpuzlarını Milletvekillerine Hediye etti

Vekil Adıyaman, Iğdır çiftçisinin kooperatifleşerek örgütlenmesi gerektiğini belirterek, “Böylece Iğdır’mızın sebze ve meyvesi yok pahasına satılmaz ve çiftçimizi de emeğinin karşılığını almış olur.” Diyerek Iğdır çiftçisinin örgütlenmesi gerektiğine işaret etti
Bu haber 2015-07-04 16:07:46 eklenmiş ve 763 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

 

Vekil Adıyaman, “Dünyanın Geleceği Organik Tarımda”

Iğdırlı Çiftçi Alican Açkan, 6 yıldır normal üretimden bir ay önce yetiştirdiği karpuzlarıyla Iğdır milletvekilleri Av. Mehmet Emin Adıyaman ve Kıznaz Türkeli’yi ziyaret etti. Iğdır merkeze bağlı Oba Köyünde 6 yıldır organik tarım yapan Alican Açkan bu yöntemle ürettiği 2015 yılının ilk karpuzlarını Iğdır Milletvekillerine hediye etti.  

Vekil Adıyaman, “Dünyanın Geleceği Organik Tarımda”

HDP Iğdır Milletvekilleri Adıyaman ve Türkeli Çiftçi Açkan’a teşekkür ederek, organik üretimden dolayı tebrik ettiler. Iğdır milletvekili Av. Mehmet Emin Adıyaman, Dünyanın birçok ülkesinde organik tarıma öncelik verildiğine işaret ederek "Dünyanın geleceği organik tarımdadır” dedi. Vekil Adıyaman, Iğdır çiftçisinin kooperatifleşerek örgütlenmesi gerektiğini belirterek, “Böylece Iğdır’mızın sebze ve meyvesi yok pahasına satılmaz ve çiftçimizi de emeğinin karşılığını almış olur.”  Diyerek Iğdır çiftçisinin örgütlenmesi gerektiğine işaret etti.   

Çiftçi Açkan, “Karpuzlarımda İlaçlama ve Kimyasal Madde Yok”  

Organik üretime başlamasıyla kent genelinde büyük bir ilgi gördüğünü söyleyen çiftçi Alican Açkan ise, Şu anda Türkiye genelinde kabak aşımı yöntemiyle karpuz üretiminin yapıldığına dikkati çekti. "Ürettiğim karpuzlarda kabak aşımı yok, tamamen doğal. Bundan dolayı da büyük ilgi görüyor. Devlet büyüklerimiz ve bazı şirketlerin aracılığıyla karpuz ihraç ediyoruz" dedi.

Çiftçi Açkan sözlerini şöyle sürdürdü "Herhangi bir kimyasal madde içermediği için de gümrüklerde sorun yaşamıyoruz. 6 yıldır ihracat yapıyorum ve ürünlerim hiçbir zaman gümrükten dönmedi. Bu da ne kadar doğal üretim yaptığımızın göstergesidir. Yurt dışındaki müşterilerimizden de güzel dönüşler alıyoruz. Çok şükür bu şekilde ülkemize yakışır şekilde üretime devam edeceğim. Organik üretime özen göstermemiz gerekir. Ben de bunu yapıyorum ve organik tarım sayesinde Iğdır'ın bir köyünden yurt dışına karpuz ihraç edebiliyorum. Organik üretimle tüm çiftçi kardeşimiz ürünlerini yurt dışına rahatlıkla satabilir."  

ETİKETLER : Iğdırlı Çiftçi 2015’in İlk Organik Karpuzlarını üretti
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA