TANRI GİBİ KONUŞTULAR, FİRAVUN GİBİ SALTANAT SÜRDÜLER

TANRI GİBİ KONUŞTULAR, FİRAVUN GİBİ SALTANAT SÜRDÜLER-
Bu haber 2015-07-13 01:30:55 eklenmiş ve 1041 kez görüntülenmiştir.

TÜRKİYE -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

KURDİSTAN -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

SERHAT İLLERİ SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ...

 

 "TANRI GİBİ KONUŞTULAR, FİRAVUN GİBİ SALTANAT SÜRDÜLER"

 

TRT Türk ekranlarından yayınlanan "Kendi Gökkubbemiz" adlı belgeselde Atatürk'e ve İsmet İnönü'ye gerçekliklerini ifade eden tanımlamalar kullanılarak "TANRI GİBİ KONUŞTULAR, FİRAVUN GİBİ SALTANAT SÜRDÜLER"

ifadeleri kullanıldı. TRT halkın hissiyatını ve düşüncelerini en iyi yansıtan kurum oldu...

 

TRT Türk kanalında yayınlanan bir belgeselde Atatürk'e, Cumhuriyet'in ilk yıllarına ve İsmet İnönü'ye gerçekliklerini ortaya koydu... Türkiye halklarına yüzyıl kaybettirenlerin gerçek yüzleri, gerçek kişilikleri ortaya konuldu...

 

"TANRI GİBİ KONUŞTULAR, FİRAVUN GİBİ SALTANAT SÜRDÜLER"

 

TRT Türk kanalında 10 Temmuz 2015 Cuma günü yayınlanan 'Kendi Gökkubbemiz' adlı belgeselde, Osman Yüksel Serdengeçti'nin Samsun konuşması yer aldı.

 

Serdengeçti'nin konuşmasında, "Yapanlar onlardı, yaratanlar onlardı, partilerinden bahsederken şerefli partimiz diyorlardı. On yılda on beş milyon genç yaratmışlardı. Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular. Amma nutuklarda, amma afişlerde 'Köylü milletin efendisidir' diye yazıyordu. Halkı ve köylüyü 'efendimiz sensin, efendimiz sensin' diye soydular" ifadeleri yer aldı.

 

"ANADOLU HALKININ İMANINI PERVASIZCA ÇİĞNEDİLER"

 

İşte belgeseldeki Osman Yüksel Serdengeçti'nin Samsun konuşmasının bir bölümü:

 

"Tepeden inme dışarıdan gelme yapılan birçok inkılaplar milleti allak bullak etmişti. Paris sokaklarında yetişenler! Hukuk-u beşer beyannamesini ezbere bilenler! Laiklik ve inkılapçılık perdesi altında yoksul Anadolu halkının imanını, vicdanını, hak ve hukukunu pervasızca çiğnediler.

 

Kıtalara hükmeden, 3 kıtada asırlarca dimdik duran ecdadımızı, şurada, burada, halkevlerinde türlü kuyruklara sokarak tahkir ve tehvil ettiler.

 

"YEDİLER, İÇTİLER,  KİN  KUSTULAR..."

 

Onlar kendilerini yarı ilah sayıyorlardı. Yapanlar onlardı, yaratanlar onlardı, partilerinden bahsederken şerefli partimiz diyorlardı. On yılda on beş milyon genç yaratmışlardı. Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular. Altta kalanın canı çıksın. Altta kalan halktı, milletti, köylüydü. Amma nutuklarda, amma afişlerde 'Köylü milletin efendisidir' diye yazıyordu. Halkı ve köylüyü efendimiz sensin, efendimiz sensin diye soydular

 

 

 

DEV SURİYELİ OPERASYONU. AMERİKA İNCİRLİK VE DİYARBAKIRI İSTİYOR

 

Sahillerdeki Suriyeliler Kamplara Gönderilecek- Amerika İncirlik ve Diyarbakır Üslerini İstedi

 

 

Valilikler, özellikle sahil beldeleri ve şehir merkezlerinde sokakta yaşayan Suriyelilerin kamplara gönderilmesiyle ilgili alt birimlere yazı gönderdi.

 

Özellikle Ege'deki tatil beldelerine, başta Suriyeliler olmak üzere mültecilerin sayısının artması yeni önlemler alınmasını da beraberinde getirdi.

 

Valilikler, kaymakamlıklara, il-ilçe emniyet müdürlüklerine ve AFAD il müdürlüklerine uyarı yazısı gönderildi. Yazıda, "Kalacak yerleri olmayan, başıboş, sokaklarda kalan, şehir merkezlerinde gelişi güzel barınan Suriyeliler başta olmak üzere göçmenlerin şehirlere sokulmaması, şehir merkezlerindekilerin de toplatılarak kamplara gönderilmesi, kampa gitmeyenlere ise AFAD'ın kontrolünde kentlerde oluşturulacak tek merkezde toplanması" istendi.

 

EZİDİLERİN SESSİZ ÇIĞLIĞI

 

IŞİD dehşetinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Ezidiler, Irak'a dönmek istemiyor. IŞİD korkusunu Türkiye'de bile hisseden Ezidiler, Avrupa ülkelerinin kendilerini göçmen olarak kabul etmeleri için her yolu deniyor. Son olarak İstanbul ve Diyarbakır'dan ayrılan 1347 Ezidi, Avrupa'ya geçmek istedi, bu girişimlerinde başarısız olunca tekrar kamplara gönderildi.

 

AKDENİZ'DE MÜLTECİ REKORU

 

Birleşmiş Milletler (BM) mülteci ajansının yaptığı açıklamaya göre yılın ilk 6 ayında 137 bin kişi Avrupa'ya sığınmak için Akdeniz'i geçti. Savaş, kriz ve kovuşturmadan kaçan mültecilerin sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 83 oranında arttı. BM'nin raporunda "Avrupa, denizden gelen tarihi bir mülteci krizi yaşıyor" dendi. BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Akdeniz'den gelen mültecilerin daha çok savaş ve baskılardan kaçan kişiler olduğunu ifade etti.

 

SURİYELİLER İLK SIRADA

 

 

Mültecilerin üçte birini ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyeliler oluşturuyor. İkinci ve üçüncü sırada ise yüzde 12 ile Afganistan ve Eritre'den kaçan mülteciler yer aldı. Akdeniz'i aşmak isterken can verenlerin sayısı da 1867'yi buldu. Avrupa Birliği, geçtiğimiz günlerde İtalya ve Yunanistan gelen 40 bin mülteciyi gönüllülük esasına göre paylaşmak üzere ön anlaşmaya varmıştı. 

 

 

GÜNÜN TÜM MANŞET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

Sahillerdeki Suriyeliler Kamplara Gönderilecek



DEV SURİYELİ OPERASYONU BAŞLIYOR

 

Amerika İncirlik ve Diyarbakır Üslerini İstedi

AMERİKA İNCİRLİK VE DİYARBAKIRI İSTEDİ


ETİKETLER : Suriyeliler-Amerika-incirlik-Diyarbakır Üs
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA