ARDAHAN'DA GÖLGE OYUNU GEÇ ORTAYA ÇIKTI...

Ardahan'ın Damal İlçesi'ndeki Karadağ sırtlarında Ataruruke benzetilen golge oyunu daiş vb. Ortadoğu'da meydana gelen vahşet olaylarına çok kızmış olacak ki ancak 5'üncü gün ortaya çıktı.
Bu haber 2015-07-02 23:44:56 eklenmiş ve 1067 kez görüntülenmiştir.

ARDAHAN'DA GÖLGE OYUNU GEÇ ORTAYA ÇIKTI...

Ardahan'ın Damal İlçesi'ndeki Karadağ sırtlarında Ataruruke benzetilen golge oyunu  daiş vb. Ortadoğu'da meydana gelen vahşet olaylarına  çok kızmış olacak ki  ancak  5'üncü gün ortaya çıktı.

TÜM ARDAHAN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

DÜN KENDİNİ GÖSTERDİ

Her yıl 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürke benzetilen golge havaların yağışlı ve bulutlu olması nedeniyle 5 gün gecikmeli olarak dün görülmeye başlandı. Karadağ sırtlarına yansıyan golge, her gün saat 17.55- 18.10 arasında Ata Mahallesi'nden izlenebiliyor. Havanın bulutlu olmasına rağmen bir anda Karadağ sırtlarında güneşin açması ile birlikte görülmeye başlayan doğal mucizeyi takip eden gazeteciler silueti görüntüledi.

RÜZGAR BAYRAĞI YIRTTI

Ata Mahallesi'nin hayvanlarını otlatan ve dağdan hayvanları getirdiğini söyleyen çoban İsmail Atam, golgelerin dansını hayranlıkla izlediğini söyledi. İsmail Atam "Hergün güneş olduğu zaman bulutsuz havalarda onlarca insan bu gölgeleri izlemeye geliyor. Golgenin izlendiği alanda direkteki bayrak, şiddetli rüzgar nedeni ile yırtıldı.

SİLUET NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bu siluet ve gölgeler ilk olarak 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildi. Siluetin, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığı'na gönderildi. Turizm açısından gölgeleri değerlendiren damallılar, Damal İlçesi'nde 1995'ten beri her yıl Temmuz ayı içinde 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' düzenleniyorlar.

TÜM ARDAHAN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

ETİKETLER : ATATURK-DAMAL-SULULİET-DAMAL-GÖLE-HOÇVAN-ÇILDIR-POSOF FESTİVALLER...
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA