Putin: Türkiye Suriye’ye girerse bizi karşısında bulur!

Putin: Türkiye Suriye’ye girerse bizi karşısında bulur! MGK Bildirisi PYD'yi Hedef Alarak YENİLENDİ
Bu haber 2015-06-29 22:33:16 eklenmiş ve 653 kez görüntülenmiştir.

 

Putin: Türkiye Suriye’ye girerse bizi karşısında bulur!

 

Russia's President Vladimir Putin attends his annual press conference in Moscow on December 19, 2013. AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV (Photo credit should read KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/Getty Images)

 

Putin'den dehşet bir belirleme, "Türkiye ortalığı kasıp kavuran çetelerden rahatsız olmuyor, kendi topraklarına coğrafyalarına sahip çıkan, soykırımcı çetlere karşı savaşan Kürtlerden rahatsız oluyor, bunu anlamada zorlanıyoruz, Türkiye bu Kürt düşmanlığı ile hareket ederse Suriyeye girer ama çıkamaz " dedi.

 

HABER MERKEZİ – Türk devleti MGK toplantısında Suriye ve Rojava’ya grime senaryolarını karara bağlarken, Erdoğan’ın çıkışlarına Rusya’dan çok sert yanıt geldi. Rusya Devlet başkanı Putin, “Türkiye Suriye’ye girerse karşısında bizi bulur” dedi.  

 

DAIŞ çetelerine vurulan darbeleri ve Girê Spî’nin özgürleştirilmesini hazmedemeyen Türk devleti ve Erdoğan AKP’si, Rojava sınırında tansiyonu yükselten planlarını MGK’ya taşıdı. Öncesinde Kobani sınırına tankların yığıldığı 4 saatlik toplantıda sadece Rojave ve PYD’nin hedef alındığı açıklamaların yer alması dikkat çekti.

 

                                    Kürdistan son dakika haberleri tıklayınız...

 

Türk medyasının da gün boyu “tatbikat” haberleri ve “Mehmetçik” manşetleriyle AKP devletinin Kürt düşmanı siyasetine zemin hazırlama telaşına girdiği dönemde Türkiye’ye en sert uyarı Rusya’dan geldi.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rossiya 1 Televizyonu’nda katıldığı programda Türkiye’nin Suriye’ye girme hazırlıklarına ilişkin çok kritik açıklamalar yaptı.

 

“DAIŞ denilen insanlık düşmanları 2,5 yıl boyunca Türkiye’ye komşuluk yaptı” diyen Putin; çetelerin Türkiye’nin yanı başında insanları kestiğini, diri diri ateşe verdiğini hatırlatarak “ve Türkiye bundan hiç rahatsızlık duymadı, ama Kürt güçleri o merkezleri DAIŞ canilerinin elinden kurtarınca Türkiye bundan büyük rahatsızlık duyuyor, ilginç!” diyerek bunun anlaşılır olmadığını söyledi.

 

Putin konuşmasında, Türkiye’nin asıl hedefinin Kürt kantonlarının birleşmesini engellemek olduğuna dikkat çekerek “çok net söylüyorum Suriye topraklarına girebilirler, ama çıkamazlar” dedi.

 

Türkiye’nin boyundan büyük işlere kalkıştığını da ifade eden Putin, “Türkiye’nin DAIŞ ile nasıl bir ilişkisi var bilmiyorum, ama açık söylüyorum; eğer Türkiye, Suriye topraklarına girerse sadece Suriye ve Kürtleri değil bizi de karşısında bulur” dedi.

 

(aç) ANHA

 

MGK Bildirisi PYD'yi Hedef  Alarak YENİLENDİ

 

ANKARA (DİHA) - AKP hükümetinin savaş seçeneğini tartıştırdığı Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, hükümetin "IŞİD'ten daha tehlikeli" olarak gördüğü PYD'yi hedef alan bildiri yayınlandı.

 

Cumhurbaşkanlığı Erdoğan Başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayında yapılan ve 4 saat süren toplantı sonrasında yayınlanan bildiride, Suriye'de yaşanan gelişmelerin ele alındığı belirtilirken, Suriye'deki gelişmeler bağlamında " Bölgede yaşayan sivil halkı hedef alan terör saldırıları ile bölgenin demografik yapısının değiştirilmesine yönelik eylemlerden duyulan endişe dile getirilmiştir" denildi. Açıklamanın bu kritik maddesinde "demokrafik yapıyı değiştirmeye yönelik eylemler" sözü ile PYD'nin varlığından duyulan rahatsızlık ve Girê Spî'nin özgürleştirilmesine duyulan tepki dile getirilmiş oldu.

 

Açıklamada seçimlerin de ele alındığı belirtilirken, "Milletimizin kardeşlik duygularını ve bir arada yaşama iradesini zayıflatarak ülke genelinde vatandaşlarımızın güvenliğini ve hayat hakkını ortadan kaldırmayı hedef alan terör örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinin altı çizilmiştir" değerlendirmesine yer verildi. Ayrıca Paralel Yapının da gündeme geldiği toplantı sonrası yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

 

"Ülkemizde ve yurtdışında meydana gelen hadiselerin tüm yönleriyle değerlendirilmesi suretiyle güncellenen Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'nin (MGSB) Bakanlar Kurulu'nda kabul edilmesinin toplumun huzur ve barışına önemli katkılar sağlayacağı ifade edilmiştir. Milli güvenliğimizi tehdit eden, başta Paralel Devlet Yapılanması olmak üzere, tüm yasadışı oluşumlara karşı yürütülen mücadeleye kararlılıkla devam edileceği bir kez daha dile getirilmiştir."

 

PYD hedefte

 

MGK bildirisinde, Suriye'de yaşanan gelişmelere ilişkin şunlar kaydedildi:

 

"Güney komşularımızdan Suriye'de cereyan eden hadiseler etraflıca değerlendirilmiş, muhtemel tehditler ele alınmış, sınırlarımızda alınan ilave güvenlik tedbirleri üzerinde durulmuştur. Bölgede yaşayan sivil halkı hedef alan terör saldırıları ile bölgenin demografik yapısının değiştirilmesine yönelik eylemlerden duyulan endişe dile getirilmiştir. Uluslararası kamuoyunun bölgede yaşanan insan hakları ihlallerine karşı sürdürdüğü duyarsız tutumuna dikkat çekilerek, ülkemize sığınan insanların mağduriyetinin giderilmesi için bugüne kadar yapılan insani çalışmaların kararlılıkla devam ettirileceği ifade edilmiştir. Irak'ın terör örgütleri ile mücadelesi kapsamında yaşanan son gelişmeler gözden geçirilmiş, ülkemizin ve bölge ülkelerinin Irak ile olan ilişkileri ele alınmış, Irak sınırları içerisinde yaşayan soydaş ve akraba toplulukların durumları hassasiyetle değerlendirilmiştir."

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Putin-Türkiye-Suriye MGK-PYD
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA