Erdoğan ”Siyasetçiler Bu İşi Çözemezse Millet Çözer”


Bu haber 2015-06-22 01:24:59 eklenmiş ve 838 kez görüntülenmiştir.

Erdoğan ”Siyasetçiler Bu İşi Çözemezse Millet Çözer”

 
Erdoğan ”Siyasetçiler Bu İşi Çözemezse Millet Çözer”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Tarabya Otel'de düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi 22. Olağan Genel Kurulu'nda öneli açıklamalarda  bulundu. 

 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları: 


* Türkiye, ihracatıyla, büyümesiyle, turizmiyle, üretimiyle pek çok defa tahminleri, öngörüleri aşan bir performans ortaya koymuştur. Önümüzdeki aylarda benzer bir gelişmeyi, benzer bir sürprizi hem kendi ülkemize, hem de tüm dünyaya yaşatabileceğimizi ümit ediyorum. Bu konuda ihracatçılarımıza güveniyorum.


* Türkiye'de siyasi istikrarla büyüme oranları arasında güçlü bir ilişki vardır. Ülkemizde hangi lider, hangi siyasetçi milletin desteğini en güçlü şekilde elde etmişse, onun döneminde Türkiye en yüksek ve sürekli büyüme oranını yakalamıştır.


* Bu ülkenin değil gerilemeye, durmaya dahi tahammülü yok. Etrafı adeta ateş çemberi içinde olan Türkiye'nin hem kendisinin bundan zarar görmemesi hem de kardeşlerine yardım elini uzatması ve güçlü olması şart. Bunun için de seçim sonrasının geçiş dönemini süratle tamamlayıp, Türkiye'nin yönünü yeniden geleceğe çevirmek mecburiyetindeyiz.


* Anayasada Cumhurbaşkanı'na hükümet kurulamaması halinde seçimlerin yenilenmesine karar vermek için tanınan 45 günlük süre Meclis Başkanlık Divanı'nın seçimiyle başlıyor. Böyle bir durumda ağustos ayının ortalarına kadar uzanan bir süreç söz konusu. Türkiye'nin böyle bir zaman kaybına tahammülü olmadığına inanıyorum. Bunun için koalisyon hükümetinin mümkün olan en kısa zamanda kurulmasını temenni ediyorum.


* Kimsenin egolarına mahkum olmaması gerekir. Eğer egolar öne geçerse o zaman bu süreç uzayacaktır. O zaman da Cumhurbaşkanı olarak üzerimize düşen görev, siyasetçiler bu işi çözemiyorsa millet bu işi çözecek tek mercidir. Bunu yapmak zorundayız.


* Partilerimize ve genel başkanlara düşen görev, ülkenin, milletin ve bilhassa ekonominin sabrını çok zorlamadan, sorumluluklarının bilinci içinde hareket etmektir. Türkiye, ortak bir dil, ortak hedefler ve ortak akıl çerçevesinde kurulmuş bir koalisyonla istikrar ve güven iklimini yeniden tahkim edebilir.

 

* Müşterekleri değil farklılıkları öne çıkararak adeta oyun bozanlık eden partiler ve siyasetçiler bunun hesabını millete vereceğini bilmelidir. Kimsenin, seçimlerin ortaya çıkardığı tablodaki konumunu millete karşı sorumluluk üstlenmek yerine sistemi kilitlemek için kullanmaya hakkı yoktur. Türkiye'yi hükümet kurulamayan bir ülke durumuna düşürmenin vebali ağırdır.


* Şunu da söyleyeyim. Birileri ikide bir çıkıp, 'Cumhurbaşkanı Anayasa'daki yerine çekilmelidir' gibi ifadeler kullanıyor. Ben Anayasa'daki yerimi gayet iyi biliyorum. Ömrümün 40 yılı Anayasa'nın verdiği yükümlülükleri, bulunduğum her makamda kullanarak geçti. Şu anda da Anayasa'nın bana verdiği görev ve yetki neyse, bu yetkiyi gayet iyi kullanmasını bilirim. Bunun için de birilerinin talimatına ihtiyacım yok. 

 

 

 


"BU ÜLKEYE SIĞINANLAR BİZE ALLAH'IN EMANETİDİR"

 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iraklı ve Suriyeli sığınmacılarla ilgili olarak da şunları söyledi: "Iraklı ve Suriyeli mültecilerle ilgili olarak Türkiye üzerine düşeni fazlasıyla yaptıı ve bundan sonra da yapmaya devam edecek. Sanatçı, Bayan Angelina olsun, hepsi bir gerçeği tespit ediyorlar. 'Biz dünyanın hiçbir yerinde böyle bir mülteci kampı görmedik. Bundan dolayı biz Türkiye'ye hayranız' diyorlar. Devlet tüm imkanlarıyla ki; şu ana kadar 6 milyar doları aşmıştır yaptığımız yardımlar. İki milyonu aşkın muhacir var. Biz bunları bombaların altına bırakamazdık. Biz Ege'de Akdeniz'de 'bırakın ölsünler' diyenler gibi hareket edemezdik. Orada da sahil güvenlik botlarımız kurtarıyorlar, sonra da kendilerini ülkelerine gönderiyorlar. Biz böyle bir milletiz. Bu millet hiçbir zaman zalimlerin yanında yer almayacaktır. Bu ülkeye sığınan her insan, aslında bize Allah'ın bir emanetidir. Diğer ülkelerin ne yaptıkları ya da ne yapmadıkları bizi ilgilendirmez. Kimi ülkeler, Akdeniz'in ortasında ölüme terk ediyor olabilir. Kimi ülkeler, bu insanlara kapılarını kapatıyor olabilir. Biz inancımızın, tarihimizin bize yüklediği görevleri yerine getirmekle mükellefiz. "

ETİKETLER : Erdoğan Millet Siyaset Büyük Tarabya Oteli-İstanbul
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA