İŞ-STK DÜNYAMIZ YILIN İLK İFTARLARINDA BULUŞMAYA BAŞLADI

İŞ-STK DÜNYAMIZ YILIN İLK İFTARLARINDA BULUŞMAYA BAŞLADI. YILIN İLK İFTARILARINI ARDAFED ve İŞ ADAMLARIMIZDAN CASİM YILDIRIM VERDİ...
Bu haber 2015-06-21 13:55:10 eklenmiş ve 873 kez görüntülenmiştir.

İŞ-STK  DÜNYAMIZ  YILIN İLK İFTARLARINDA BULUŞMAYA BAŞLADI. YILIN İLK İFTARILARINI ARDAFED ve İŞ ADAMLARIMIZDAN CASİM YILDIRIM VERDİ...

 

Mübarek Ramazan Ay'ına girilmesi ile birlikte her akşam birbirinden güzel etkinlikler ve iftarlar, iftar sofraları kurulmaya başlandı. Bu iftarlar vesilesiyle İŞ-STK Dünyamızın duyarlı kesimleri toplumsal anlamda sorun ve sıkıntılara eğilmeyi İftar buluşmalarında konuşmaya başladılar.

 

ARDAFED VE İŞ ADAMLARI AYNI GÜN AYRI MEKANLARDA İFTARDA BULUŞTULAR

Cumartesi akşamı (20-06-015) hem Ardahan Dernekler Federasyonunun , Federasyona bağlı dernekler, Federasyonun Şişlideki merkezinde iftarda buluşurken, iş adamlarımızdan Yıldırım İnşaatın sahibi  Casim Yıldırım'ın Ümraniye Hamur Ağacı'nda verdiği yemekte ise İŞ ve STK temsilcileri buluştu.

 

ARDAFED İFTARINDA BAŞKAN GELER, OLAĞANÜSTÜ KONGRE İSTEYENLERİN KAFASINI KIRDI

 

İftar vesilesiyle federasyonda bir araya gelen yönetim ve dernekler, ARDAFED'in gündeminde  olağanüstü kongrenin olmadığını, yönetimin güçlendirilerek mevcut yönetimin olağan kongreye kadar görevini sürdüreceğini karara bağladı. Derneklerin ve dernek başkanlarının iradesinin de bu yönde olduğunu belirttiler. Geler, samimi ve dürüst olmayan toplumla, toplumsal alanla oynamayı meslek edinen anlayış sahiplerinin  en çok saldırdığı, ele geçirmeye çalıştığı alanların başında STK'lar gelmektedir. Kusura bakmasınlar Türkiye bazında en politik  il Ardahan'dır. Bu konuda geçit yok. Derneklerde var olmak isteyenler san ve unvanlarını bir kenara bırakıp koşsunlar. Halk bu samimiyeti ve çalışmayı gördüğünde onları samimi bir şekilde koşanları sırtına alır koltuğa oturtur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Koltuk krizi ve dernekleri ele geçirme histerisiyle hareket edenleri Ardahanlılar tefe koyar oynatır dediler...

 

 

DERNEK BAŞKANLARI  STK-SİYASET ZÜBÜKZADELERİNE GEÇİT YOK DEDİLER...

 

Doğu Medya'yı arayarak  iftar hakkında bilgi veren ARDAFED bünyesindeki birçok dernek başkanı,  Esenyurt'da son 4-5 yıldır Ardahan Kültür Evini çürüten, Tuncer Dağ'ı düşürmek için binbir oyun sergileyen, Ardahanlıları bir bina için ayağa düşüren, Federasyonu'da İstanbulun merkezinden alarak Esenyurta götürüp yedeklerine alıp çürütmek isteyen  STK -Siyaset Zübükzadelerinin aynı oyunu Ardahan Dernekler Federasyonu üzerinde oynamaya çalıştıklarını ifade ederek başta başkan Yaşar Geler, Mahmut Şener, Yener Bayrakçı, Jülide Ferihan Kaya, Erkan Sarıkaya... yönetimin üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaya çalıştığını, üzerine düşenleri yerine getirmeye çalıştıklarını  ifade ettiler.

 

ŞENER BİZİM KOLTUK DİYE BİR DERDİMİZ YOK

 

STK-Siyaset zübükzadelerinin olağanüstü söylemlerine sert çıkan Federasyon başkan yrd. iş adamı Mahmut Şenel bizim koltuk vb. bir kaygımız yok. Aslolan Ardahanlılara bir nefer olarak hizmettir.  Başkan ve yönetime kongre süreci bitene kadar desteğimiz tamdır diyerek yaşanan gelişmelere son noktayı koydu. Şener yönetimde değişiklik vb. konularda yönetimin insiyatifinde olan konular.  Yönetim dernek başkanlarıyla toplanır değişiklik vb.gerekiyorsa HEP BİRLİKTE karar  alırız dediler.

 

 

 

İŞ DÜNYASI HAMUR AĞACINDA KUZEYDOĞU ANADOLU İŞ DÜNYASININ  ÖRGÜTLENMESİNİ KONUŞTULAR

 

Yıldırım İnşaatın Sahibi Casim Yıldırım Ardahan Eğitim Vakfı Başkanı İlter Avşar'ın işlettiği Hamur Ağacında iş-stk yakın arkadaşlarına iftar yemeği verdi.

 

 Yıldırım, Bölge iş dünyamızın toparlanması ve örgütlenmesinde büyük emeği geçen arkadaşları Ahmet Keske, Veysel Çamlı,  Yavuz Polatoğlu, Süreyya Çinik, Abdullah Adıman, Özcan Yıldız'ın yanı sıra iş stk dünyasının İstanbul Anadolu yakasında da toparlanmasında önemli emeği olan Ardahan dernekleri başta olmak üzere dernekleri bir çatı altında toparlamaya başlayan Yusuf Sit ve İlter Avşar'da Yıldırımın davetlileri arasındaydı.

 

İftarın ardından iş adamları Kuzeydoğu Anadolu iş dünyasını kapsayacak iş adamları derneği  için yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

 

İŞ DÜNYASI SERHAT-SERKA BÖLGESİ KAPSAMINDA TÜM KUZEYDOĞU ANADOLUYU KAPSAYACAK ŞEKİLDE ÖRGÜTLENİYOR...

 

İftarın ardından sohbet havasında geçen toplantıda kısa bir konuşma yapan Casim Yıldırım,   davetine icabet eden arkadaşlarım olarak hepinize teşekkür ediyoruz. Bölgemiz açısından sizler önemli bir boşluğu doldurdunuz. İlk defa lobi kelimesinin ne olduğunu bölgemiz kavradı. Bugün İstanbul genelinde SERKA-Serhat Bölgesi iş-stk dünyası birlikte anılıyorsa yaptığınız çalışmalar sayesinde olmuştur. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Kısa zaman içinde Beykoz'da ki derneklerimizi de bir çatı altına getiren AREV  Başkanı Avşar'a ve ARDADER Başkanı Yusuf Sit'e ve yönetimlerine ayrıca teşekkürü bir borç biliyoruz.

 

İftar'da iş adamları Doğu Medya imtiyaz sahibi Yusuf Sit'in  son 5 yıldır Kars, Iğdır  il derneklerinin kendi adları ile kurulması, Ardahanlılar gibi federasyonlaşmaları, akabinde  oluşan federasyonların konfederasyona  gitmesi, il dernekleri bazında KAİ Konfederasyonu fikri çok önemli bir fikir. Bu fikir il bazında KAİ adını kullanan sınırları belli olmayan il dernekçiliğinin deşifre olmasını ve bitmesini beraberinde getirdi. STK'ları bilen her insanın kabul ettiği önemli bir çıkış, önemli bir gerçek oldu. Bu anlamda Ardahanlılar federasyonlaşıp STK alanında önemli bir çıkış yakalayıp tüm bölgeye örnek oldular...

 

İş dünyamızın da SERKA-SERHAT Bölgesi bazında örgütlenmesi, dernekleşmesi bölge iş-stk dünyamızın sağlam temeller üzerinde yükselmesi fikri bölgemiz açısından bir milattır.  Bu konuda burada herhangi bir kişisel çıkar kaygısı gütmeden bir araya gelen, bir arada bulunan arkadaşlar olarak hepimiz büyük bir teşekkürü hak ediyoruz.  Bu konuda değerli fikirleri ile önemli katkılar yapan siz değerli iş adamlarımızın ve  Sayın Sit'in çalışmalarını hızlandırmasını istiyoruz dediler.

 

İftarda buluşan işadamları, Ramazan Ay'ının bitiminin ardından Serka-Serhat bölgesi iş dünyasının dernekleşmesi için İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasında toplantı kararı alarak dağıldılar...

 

ARDA-FED’de Erken Kongre Kararı Çıkmadı

 

 

ARDA-FED’de Erken Kongre Kararı Çıkmadı

İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDA-FED) 20 Haziran'da yaptığı iftar öncesi toplantıda erken kongre kararı çıkmadı.

 

Toplantıda geçen yıl mayıs ayındaki kongrede varılan anlaşma gereği mevcut başkan Yaşar Geler 1.5 yıl sonrasında Mahmut Şenel 1.5 yıl görev yapması kararına uyulması ve tahamüler gereği bunun uygulanması gerektği belirtildi.Toplantıda çok sert tartışmalarda yaşandı.Bazı yönetim kurulu üyeleri erken kongre yapılmasını talep ettiler.

 

İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar Geler '' Federasyonun kongresinde vardığımız anlaşmaya göre 1.5 yılık görevim Ekim ayında bitiyor.Ekim ayında görevi 1.5 yıllığına Başkan vekili Mahnut Şenel'e devredeceğim.Bu konuda hiç bir sıkıntı ve teredütüm yok'' dedi.

 

İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu Başkan yardımcısı Fakir Yılmaz''Federasyon başkanı başarısız bir yönetim sergiliyor.Başkanlık görevinin Mahmut Şenel'e verilmesini istiyoruz.Erken kongre yapılmasına ihtiyaç ve gerekte yok''dedi.

Toplantıda Ramazan ayının üçüncü haftası, İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu yönetiminin Aileleri ile iftar yemeğinde buluşması kararı alındı.İftar yemeğini İmdat Tatar,Muhtasim Sarıkaya,Mahmut Şenel tarafından verileceği açıklandı.

 

Haber / Erkan SARIKAYA -Siyasal Yaşam

 

ETİKETLER : İŞ-STK ARDAFED KARS-ARDAHAN-IĞDIR İFTARLAR...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA