Sırrı Süreyya Önder'den Abdullah Gül'e Hasta Tutuklu Ricası

Sırrı Süreyya Önder'in hapiste bulunan ve ciddi bir hastalığı bulunan Sur Belediye Başkanı'nın tedavi izni için Abdullah Gül'den ricada bulunduğu ortaya çıktı.
Bu haber 2015-06-17 01:33:08 eklenmiş ve 818 kez görüntülenmiştir.

Sırrı Süreyya Önder'den Abdullah Gül'e Hasta Tutuklu Ricası

 

Sırrı Süreyya Önder'in hapiste bulunan ve ciddi bir hastalığı bulunan Sur Belediye Başkanı'nın tedavi izni için Abdullah Gül'den ricada bulunduğu ortaya çıktı.

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 12 yıl başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever 'Abdullah Gül ile 12 Yıl' adlı kitabında, HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, hasta tutuklu Sur Belediye Başkanı'nın yurtdışında tedavisi görmesi için ricada bulunduğunu yazdı.

 

GÜL, ADALET BAKANLIĞI'NDAN CEVAP ALAMAYINCA SİNİRLENDİ

 

Günlerdir konuşulan kitapta, HDP'li Önder'in, 'cezaevinde bulunan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın tedavi olabilmesi için, Gül'e 'rica'da bulunduğu, Adalet Bakanı ile görüşen Gül'ün de, iki haftaya yakın süre bir gelişme yaşanmayınca sert tepki gösterdiği ve Demirbaş'ın bırakıldığı' bilgileri yer aldı.

 

ÖNDER VE BAŞDANIŞMAN ARASINDA GÖRÜŞME

 

Sırrı Süreyya Önder aradı ve 'Bir kahve içelim mi?' dedi. Belli ki konuşmak istediği bir konu vardı. Ankara 'da Filistin sokaktaki kahvelerden birinde buluştuk. Anlatmaya başladı: 'Biliyorsun, Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş şu anda hapiste ve ciddi şekilde hasta. Yurtdışında tedavi görmesi gerekiyor. Ancak, mahkeme buna imkan sağlayacak kararı bir türlü vermiyor. Bu arada zaman geçiyor ve durumu ağırlaşıyor.

 

"SAYGILARIMLA İLETİR MİSİN"

 

Sever, Önder'in bu sorununa, 'Sayın Cumhurbaşkanı'nın devreye girmesini mi isteyeceksin?' diye karşılık verdiğini, Önder'in de kendisine 'Evet. Saygılarımla iletir misin?' dediğini yazdı.

 

"GEREKENİ YAPACAĞIM"

 

Sever, dönemin Cumhurbaşkanı Gül'e mesajı anlattığında, zaten Abdullah Demirbaş'ın durumu hakkında bilgi sahibi olduğunu gördüğünü ve "Tamam, gerekeni yapacağım" dediğini, Adalet Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulması için talimat verdiğini, ancak, aradan iki haftaya yakın bir süre geçmesine rağmen bir gelişme olmadığı için Cumhurbaşkanı Gül'ün kızdığını anlattı.

 

"KIZGINLIĞI İLETİLİNCE YURTDIŞI İZNİ ÇIKTI"

 

 

Sever sonraki süreçten kısaca şu şekilde anlattı: "Bir direnç söz konusuydu. Bu konuyu hatırlattığımda Cumhurbaşkanı çok sinirlendi ve kızgınlığını bakanlığa hemen iletildikten çok kısa bir süre sonra Demirbaş'a yurtdışında tedavi izni çıktı. Tabii, bu haberi ilk ilettiğim kişi de Sırrı Süreyya Önder oldu."

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA