HÜCRE EVİNDE ABDULLAH GÜL NOTU

KAYPAKKAYA, ÇAYAN ve ARKADAŞLARININ ÖLÜM OPERSAYONUNDA YER ALAN, SEÇİM GÜNÜ ÖLDÜRÜLEN ALBAYA YÖNELİK OPERASYONDA ÇIKAN ABDULLAH GÜL NOTU DİKKAT ÇEKTİ...
Bu haber 2015-06-16 11:19:50 eklenmiş ve 841 kez görüntülenmiştir.

HÜCRE EVİNDE ABDULLAH GÜL NOTU

 

KAYPAKKAYA,  ÇAYAN ve  ARKADAŞLARININ ÖLÜM OPERSAYONUNDA YER ALAN, SEÇİM GÜNÜ ÖLDÜRÜLEN  ALBAYA YÖNELİK OPERASYONDA  ÇIKAN ABDULLAH GÜL NOTU DİKKAT ÇEKTİ...

 

Albay Altınbilek soruşturmasında yapılan 2. operasyonda örgüt evinden Abdullah Gül'ün T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu not da bulundu.

 

Hücre evinde Abdullah Gül notu

 

Seçim günü oy kullanan emekli albay Fehmi Altınbilek'in eşiyle birlikte uğradığı silahlı saldırı olayını yürüten İstanbul Emniyeti, İstanbul'da bir eylem hücresini ortaya çıkardı.

 

Milliyet'in aldığı bilgilere göre, 12 Mart döneminde Tokat Kızıldere'de Mahir Çayan ve 9 arkadaşının ölümüyle sonuçlanan askeri operasyon ile TİKKO lideri İbrahim Kaypakkaya'nın yaralı yakalandığı operasyonları yöneten isim olan emekli albay Fehmi Altınbilek'e yönelik silahlı saldırı aydınlatıldı. Beşiktaş Balmumcu'daki saldırının ardından olaya el koyan İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, elde edilen bilgiler ışığında önce E.N.Y adlı şüpheliyi aldı.

 

Bir noterde çalıştığı tespit edilen E.N.Y.'nin evindeki aramada, meskenin hücre evi olarak kullanıldığı anlaşıldı. Evde, saldırıda kullanılan elbiseler ile örgütsel dokümanlar bulundu. Genişletilen operasyon kapsamında, E.N.Y'nin bağlantılarını araştıran polis, dün Sabah ikinci operasyon için düğmeye bastı.

 

OKUL KANTİNİNDE 6 KİLO PATLAYICI

 

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Altınbilek ve eşine yönelik silahlı saldırıyı gerçekle E.N.Y.'yi olay yerine getiren ve aynı örgüt içinde yer aldığı anlaşılan Ali kod adını kullanan S.K.'yi esenler'de gözaltına aldı. Eylemcilerin, uzun yıllardır silahlı faaliyeti görülmeyen Maoist Komünist Parti'nin (MKP) İstanbul'da yeniden oluşturulmasında görev aldıkları anlaşıldı. S.K. gözaltına alınırken,  bir ilkokulun kantininde yapılan aramada, yeni eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen 3 kilo 800 gram TNT ile 2 kilo dinamit bulundu.

 

Kantinde görevli bir kişinin motorcu S.K. ile bağlantısının olduğu anlaşıldı. Operasyonlarda ayrıca, telsizler, çelik yelekler, patlayıcı düzeneklerinde kullanılacak fünyeler, fişekler ve polis kimliği ele geçirildi. Ayrıca, daha önce ele geçirilen iki tabancanın dışında bir tabanca daha bulundu. Her 3 tabanca da kriminal inceleme için laboratuvara gönderildi.

 

ABDULLAH GÜL NOTU

 

Polisin yaptığı araştırmalarda, hücre evinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ait olduğu değerlendirilen T.C. kimlik numarası ve üzerinde “11 haneli A.G.” yazan el yazısı bir not da bulundu.

 

Evde ayrıca, silahlı saldırıda yaralanan Altınbilek'in oğluna ait olduğu anlaşılan ve üzerinde özel bir araca ait plaka ile marka yazan bir not da tespit edildi.

 

Etiketler: abdullah gül, hücre evi,

 

 

ETİKETLER : HÜCRE EVİNDE ABDULLAH GÜL NOTU
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA