BÖLGEMİZDE YENİDEN SİYASAL YAPILANMA MHP ve CHP'NİN BİTİŞİ...

2015 seçimi aynı zamanda Türkiye ve bölge genelinde CHP ve MHP'nin de bittiği bir seçim olurken, bölgenin tümünü kapsayan, bölgenin ana sorunlarını gizlemeye çalışan ajanvari siyasal akımlarında sonu oldu...
Bu haber 2015-06-13 10:58:02 eklenmiş ve 916 kez görüntülenmiştir.

BÖLGEMİZDE YENİDEN SİYASAL YAPILANMA  MHP ve CHP'NİN BİTİŞİ...

 

2015 Milletvekili Seçimleri Mevcut sistemin sakatlığı, aksaklığı, geriliği yüzünden %40'ı aşan bir partinin hükümet kuramaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sitem Türkiye'yi taşıyamaz ; Türkiye'nin sistem değişikliğine ihtiyacı var öngörüsünün ne kadar doğru ve haklı olduğunu ortaya çıkardı.

 

2015 seçimi aynı zamanda Türkiye ve bölge genelinde CHP ve MHP'nin de bittiği bir seçim olurken, bölgenin tümünü kapsayan, bölgenin ana sorunlarını gizlemeye çalışan ajanvari siyasal akımlarında sonu oldu... 

 

HDP'nin Kürt kimliğinden uzaklaşarak  halkların, Türkiye'nin partisine dönüşmesinin de ne kadar önemli bir atılım olduğunu ortaya çıkardı. HDP çizgisi ve Kürtler 15 yıldır Abdullah Öcalan'ın Türkiyelileşin olgusunun ne manaya geldiğini 2015 seçimlerinde kavradılar. Örneğin Iğdır'da  Azeri kökenli bir milletvekili (Kıznaz Türkeli) nin Milletvekili adayı gösterilerek seçilmesi Türkiye siyasetinde bir devrimi ifade ediyor.

 

Katil kapital firmaların Osmanlıyı yıkmalarının ardından Türkiye ve bölge ülkelerine ektikleri ırkçılık tohumları 2015 seçimleriyle yerle bir edildi. Irkçı sistemin Türklük üzerine bina ettiği sistem kimliğini CHP ve MHP'de buluyordu. 2015 seçimlerinde Doğu ve  Güneydoğu'da bu iki parti yerle bir edildiler. Tarihe karıştılar.

 

Erzurum gibi faşizm ve ırkçılık dendiğinde doğuda adeta bir kale olan Erzurum düştü. Irkçılık tarihe gömüldü. HDP'nin burada vekil çıkarması Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğu gibi bir devrimdir. Hakeza Elazığ'da da ırkçılık bitme noktasına, derin devlet artıklarının yoğun olduğu bu ilde durum tersine dönmeye başladı. Doğu ve Güneydoğu tarih boyunca oldukları gibi din, dil, ırk, mezhep ayırımının olmadığı cihanşümul  kapsayıcı kimliklerine hızla dönmeye başladılar.

 

Bir sonraki yerel ve genel seçimlerde yıllarca faşizmin pençesinde kalan bu illerde bundan sonra iki parti yarışacaktır. Ak Parti ve HDP.  Bunun temel nedeninin ise her yazımızda vurguladığımız gibi yüzyıllardır soykırım koşullarına çekilen bölge halklarının ırkçılık ve ötekileştirmeye karşı giriştikleri mücadele ve bu yönlü hızla gelişen iradedir.

 

Halklar içinde Türklük-Kürtlük-Farslık...  gibi içinde ırk kelimelerinin olmadığı tüm etnisiteleri, kültürleri kapsayan Kafkaslardan Doğu Avrupa sınırlarına tüm halkları kapsayan yeniden bir siyasal yapılanma istiyor.

 

Bu okumayı Türkiye 2015 genel seçimlerinde Ak Parti ve HDP tam olmasa'da kısmi doğru okudular.  Ak Parti kendi içindeki derin işgali ve kuşatılmışlığı çözüp kadrolarını yukarda vurguladığımız halkların yöneliş biçimine göre yapılandırırsa en azından bir yarım yüzyıl bölgenin siyasetinde önemli bir aktör olarak rol alacak ve yükselecektir.

 

HDP'nin ise parti olarak adından da anlaşıldığı gibi halkların partisine dönüşmesi hızla ırk kimliğinden uzaklaşması bu partinin kısmende olsa Abdullah Öcalan'ı anladığını ortaya çıkardı. Partinin devrim gibi bir çıkış yapmasını sağladı.

 

HDP'nin bundan sonra yumuşak karnı bir terör devleti olan İsrail'e , israilin bağlantıda olduğu katil firmalarla olan ilişkileri partinin geleceğini belirleyen en önemli etken olacaktır.

 

Ak Partideki paralel  yapılanma gibi Kürtlerin içine ve Kürdistan'a yüzyıllardır sızan direk ve dolaylı yollardan siyonizme hizmet eden ajan yapı ve yapılanmaları çözemeyen bir HDP oluşursa bu parti de kısa bir zaman içinde yerle bir olur. Çünkü bu terör devleti dünya genelinde bağlantılı olduğu katil firmalar ve güdümündeki örgütlerle çok derinden Kürtleri Mezopotamya'dan soykırıma uğratarak söküp atmaya çalıştı. Bölgemizde başına İslam kelimesi geçirilen terör çeteleri bu terör devleti ve onun destekçisi firmaların eseridir. Bu terör çeteleri Suriye ve Irak Kürdistan'ında Kürtlerin Akdeniz'e ulaşan tüm koridorlarına yerleşmiş, Musul gibi tarihi Kürt şehirlerini işgal etmişlerdir.

 

HDP'ye yada Kürt örgütlerine sızan ajan yapılanmalar Kürtler bu ince noktaları görmez, zamanla Kürtleri ve Kurumlarını siyonizmin lehine kullanırız vb. düşünce ve anlayışlar bu kurumları yerle bir edecek temel gelişmeler olacaktır.

 

Bölge halklarının soykırım koşullarına çekilmesi, tamamen İsrail terör devletiyle doğrudan ilişkilidir. Bu terör devletçiği sınırlarını ilk kurulduğu zamana çekmeden, 24 saat ne tür silahlar geliştirdiğini dünyanın kontrolüne açmadan, bugüne kadar Kürtler başta olmak üzere yaptığı soygun ve vurgunların arşivini açmadan, normalleşmeden buraya yaklaşan herkes ve her anlayış  bölge halkları için en büyük ihanetçi anlayıştır. Bu anlayışı barındıran hiç bir harekatın ve akımın bu saatten sonra kastettiğimiz  bölgede yaşama şansı olmayacaktır.

 

HDP'nin, Kürt Örgütlerinin yumuşak karnı burasıdır.  Burada Ak Partinin yakaladığı ivmeyi yakalayabilseler, Türkiye'de ve bölgede HDP'ye iktidar kapıları  sonuna kadar açılır. HDP'nin bundan sonra  ana sorunu değindiğimiz sorunlara vakıf  kadroların çıkması olacaktır...

 

BÖLGEMİZİN ANA SORUNU SİYONİZM ve İSRAİL TERÖR DEVLETÇİĞİDİR...

 

Bundan sonra Türkiye siyasetinde var olmaya çalışan siyasi partilerin ve aktörlerin ana sorunu bölge genelini kapsayan çözümler üretmeleri olacaktır. Kürt-Türk yok, tüm bölgeyi ve  bölge halklarını kapsayan çözümler üreten siyasal akımlar sadece Türkiye'de değil bölge genelinde belirleyici siyasal aktörler olacaklardır...

 

Halklar bu yönlü irade gösterip bütünleşirse bölge geneline yüzyıldan fazladır terör ve kaos ihraç eden İsrail ya normalleşecektir yada bölgenin tüm halkları ile bu terör devletçiğiyle eninde sonunda hesaplaşacaktır, bu anlamda büyük bir savaş yaşanacaktır. Türkiye'de yüzyıla yakındır bu terör devletiyle göbek bağı olan ülkeyi ve halkı soyan, ülkemizin topraklarına ve zenginliklerine halkı soyarak konan bir sermaye gurubu Türkiye'nin düşmesinde düşürülmesinde en büyük pay sahibi olmuştur. Halada bu yönlü hareket etmektedir. Rusya gibi halkı soyan bu derin işgal sermayesinden hesap soracak bir irade de Türkiye halklarının ana beklentileri arasındadır. Bu konuda iradesi olan parti yine Ak Parti olmuştur. Muhalefet bir bütün olarak sınıfta çakmakla kalmamış bunların hizmetine soyunarak sonunu hazırlamıştır...

 

Bölgemizde 2015 yılı itibarı ile kürt-türk-azeri-ermeni vb. sorunları tarihe karışmıştır. Bu sorunların ana kaynağı olan Bölgenin ana sorunu İsrail terör devletidir. Türkiye ve bölge siyasal hareketleri bu gerçeği stk'ları bu ana gerçeği halklardan gizledikçe bitiş kendilerinin kaderiolacaktır...

 

Bölge ülkeleri ve halkları bu sorunu çözecek bir irade ile ortaya çıkmayan hiç bir siyasal akıma ve yapılanmaya, devlete  yaşam hakkı ve geçit vermeyeceklerdir... Halklar  SİYONİZM ve İSRAİL TERÖR DEVLETÇİĞİ sorunu çözülmeden hiç bir sorunun çözülemeyeceğini net olarak görmeye başladılar.  Bundan dolayı Türklük ve ırk olgusu üzerine inşa edilen CHP ve MHP gibi siyasal akımlar bölge genelinde tarihe karışmaya başladılar...

 

 

ETİKETLER : BÖLGEMİZDE YENİDEN SİYASAL YAPILANMA MHP ve CHP'NİN BİTİŞİ...
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA