AK Parti koalisyon yapacak mı Davutoğlu açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu AK Parti'nin koalisyon konsuundaki tutumuna ilişkin de önemli açıklamalar yaptı. Tarihi anlamda bir özeleştiri yaptı.
Bu haber 2015-06-11 12:06:15 eklenmiş ve 693 kez görüntülenmiştir.

AK Parti koalisyon yapacak mı Davutoğlu açıkladı

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu AK Parti'nin koalisyon konsuundaki tutumuna ilişkin de önemli açıklamalar yaptı. Tarihi anlamda bir özeleştiri yaptı.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK PartiGenel Merkezi'nde, partisinin 102. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı ile seçim değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, koalisyona ilişkin çok kritik açıklamalarda bulundu.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. AK Parti'nin oy oranındaki düşüşe değinenBaşbakan Davutoğlu, "Kaybettiğimiz oylara bakıp bir iç muhasebe yapmamız lazım. Daha güçlü AK Parti için istişare yapacağız." dedi.
"KOALİSYONUN UYGUN OLMADIĞINI SÖYLEDİK, HALA DA..."


Koalisyona ilişkin olumlu bir tablo çizmeyen Davutoğlu, "Hiç kimsenin bu ülkeye gömlek biçmesine izin vermeyiz. Bizler koalisyonun uygun olmadığını söyledik hala da aynı kanaatteyiz. Rasyonel bir şekilde olaylara bakacağız. Her ne olursa olsun 258 milletvekili Türkiye'nin geleceğinin teminatıdır." diye konuştu.

İşte Davutoğlu'nun o açıklamaları:

Milletin kararı esastır. Hiçbir tereddüt etmeden saygı gösteririz. Ak Parti milli iradeyle yükselmiştir. Milli iradeyle yükselmeye devam edecektik.



SEÇİMLERİN ŞEFAF OLMASI AK PARTİ İKTİDARININ BAŞARISIDIR

Eğer biz barajı geçmezsek sivil itaatsizlik yaparız diyenler oldu. Türkiye'de seçim güvenliğini tartışmaya açmaya çalışanlar oldu. Seçimlerin şeffaf olması AK Partiiktidarlarının başarısıdır. Millete küskünlük olmaz. Millet amirdir memur olan devlettir.

Şu an seçim zaferi yaşadıklarını zannedenler sonuç başka bir durum olsa başka şekilde davranacaklardı.

HDP'YE "TÜRKİYELİLEŞME" GÖNDERMESİ

AK Parti 81 ilde miting yapan tek partidir. Bir partinin bir sloganı vardı: Türkiyelileşme. Onlar hala oraya gelemedi. Türkiye AK Parti'dir. AK Parti Türkiye'dir.

 

KILIÇDAROĞLU'NUN DÜŞÜNMESİ LAZIM

CHP 37 ilde vekil çıkaramadı. Kılıçdaroğlu'nun elini başının içine koyup düşünmesi lazım. 37 ilde olmayan bir partinin iktidar iddiası da olamaz. MHP 34 ilde yok. HDP 55 ilde yok. Türkiyelileşme sürecinde umarım teröre karşı bir tavır alırlar.

"PSİKOLOJİK BİR OPERASYON..."

Sanki AK Parti ve teşkilatlarının üzerinde bir umutsuzluk varmış gibi psikolojik bir operasyon yapmaya çalışıyorlar. Türkiye'de temsil kabiliyeti en yüksek parti AK Parti'dir.

"AK PARTİ'SİZ BİR TÜRKİYE SİYASETİ İMKANSIZ..."

Mevcut tablo AK Parti'siz bir Türkiye siyasetinin imkansız olduğunu açıkça ortaya koymuştur.
AK Parti teşkilatlarıyla dimdik ayaktadır. Bizi bir an dahi zaafa ve tereddüte düşüremezler.

Bizim de iç muhasebe yapmamız lazım. Daha güçlü AK Parti için istişare yapacağız.

YÜZDE 50 BANDINDA ÇIKMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Her ilde her ilçede istişare yapacağız. Yüzde 2-3 oranında düşme varsa bunu değerlendireceğiz. Kibir asla olmayacak. Millete kibir yapamayız. Öteki seçim ne zaman olursa olsun. Yüzde 50 bandında çıkmak için çalışacağız.

Dünyada 13 yıldır iktidar olan bir partinin yüzde 41 oy alması çok nadir görülmüştür.

HERKESE SİYASETEN KAPIMIZ AÇIKTIR

Yapılan psikolojik operasyona izin vermeyeceğiz. Başımız dik bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.
Hiçbir alternatifi devre dışı bırakmadan, herkese siyaseten kapımız açıktır. Türkiye'deki gelişmelerle ilgili her senaryoya açığız. AK Parti tek başına iktidara gelseydi koas çıkarmak isteyenler olacaktı. Seçim sonrası saldırılara maruz kalmaya devam ediyoruz. Bize dönük her operasyon adımlarımızı daha saik bir şekilde toprağa basmamızı sağlar." 

Partimizin geleceği bizden önemli. Ülkemizin geleceği partimizden önemlidir.

DIŞARIDAN GELEN PSİKOLOJİ BİZİ ETKİLEMEZ

Sizler bulunduğunuz ilin liderisiniz. Bize her şey yakışır ama yogunluk ve beis yakışmaz. Millet aşkıyla yola çıkanlar yorulmazlar. Kendi çıkarları için yola çıkanlar yorulurlar.

Biz dışarıdan ithal edilen formülle iktidar olmadık. Dışarıdan gelen psikoloji de bizi etkilemez.
Milletle temasımızı kılcal damarlara kadar sağlayacağız. 

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA